Mahmut Özyavuz, Harran’a gözü gibi bakıyor

Harran’ın tarihi mekanlarına ayrı bir özen gösteren Harran Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz’un talimatlarıyla peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor. “Harran’ımıza gözümüz gibi bakıyoruz.” diyen Başkan Özyavuz, tarihe ışık tutan mekanlara da ayrı bir önem verdiklerini kaydetti.

Tarih ve kültürel değerleriyle de öne çıkan Şanlıurfa’nın Harran ilçesi bu değerlerin korunup gelecek nesillere aktarılması noktasında hassas davranıp çalışmalar gerçekleştiren Harran Belediyesi ekipleri, Belediye Başkanı Mahmut Özyavuz öncülüğünde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kadim şehri korumaya, titiz çalışmalarla şanına yaraşır bir görünüm kazandırmaya devam ediyor.

Harran ilçe merkezinde bulunan Şeyh Hayati Harrani Cami ve Türbesi ile Hz. Yakup Kuyusu bu minvalde sürdürülen çalışmalarla farklı bir görünüm kazandı. Başta ilçeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan bu mekanlar, Harran Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalarla hak ettiği görünüme kavuştu. Bir diğer tabirle Harran’ın gözbebeği mekanları arasında yer alan bu iki değerin o eski halinden eser yok şimdi…

Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarının tamamlandığı Şeyh Hayati Harrani Cami ve Türbesi ile Hz. Yakup Kuyusu her mevsim birçok ziyaretçisini ağırlarken, Harran’ın ismini turizmde de hak ettiği yere taşıma gayesinde olan Başkan Özyavuz bu yöndeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Unesco dünya mirası geçici listesinde yer alan Harran için ne yapsak az diyen Başkan Özyavuz, tarih, kültür ve medeniyet diyarı huzur şehri Harran’a katma değer sağlayacak çalışmalara çok daha kararlılıkla devam ettiklerini belirtirken ilk buğday tohumunun filizlendiği bu şehir, emin adımlarla tarihine yaraşır hizmetlerle yoğrulmayı sürdürüyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.