Başkan Yücel’den Mesnetsiz İftiralara Cevap “Dilerim ki bu iftiraları atanlar buraya ihtiyaç duymasın”


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Gönül Pınarı Projesi kapsamında kentin farklı noktalarına yerleştirilen giysi kumbaralarında bulunan kullanılamaz haldeki kıyafetlerin bir şirket tarafından alınarak geri dönüşümde kullanılması ve bu çalışmanın CHP’li Alanya Belediye Meclis Üyesi Nazmi Zavlak tarafından mesnetsiz iddialar oluşturularak siyaset malzemesi yapılması üzerine açıklamalarda bulundu

“SUSTUKÇA HAKSIZIZ SANIYORLAR”

Gönül Pınarı Mağazası’nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Yücel, “Allah’a çok şükür Alanya ve Alanya Belediyesi her zaman ilklere ev sahipliği yaptığı gibi en ufak olayda bile Türkiye gündemine oturacak önemde bir yer. Son günlerde gerek sosyal medyada gerekse bazı ideolojik basın ve yayın kuruluşlarında Belediyemiz ve şahsım adına yapılan mesnetsiz iddialar ve karalamalar hakkında açıklama yapmak istedim. Biz sustukça ve cevap vermeye gerek duymadığımız konuları kabullenmiş gibi duruyoruz. Biz de bunu kabul etmediğimiz gibi bugün bir açıklama gereği duyduk.” diye konuştu.

“PROJE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NIN SIFIR ATIK PROJESİ’NE UYGUN OLARAK YÜRÜTÜLÜYOR”

“Biz bu Gönül Pınarı Projesi’ne 2016 yılında 4 kumbara ile başladık, talep üzerine sayıyı 20’ye çıkarmıştık” diyen Başkan Yücel, “Akabinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 250 binden fazla nüfusu olan belediyeleri kapsayan 2019’da zorunlu hale getirdiği Sıfır Atık Projesi’ne başvurduk ve uygulamaya geçtik. Mart ayında belgemizi aldık. Bunun yasal zeminlere oturtturabilmesi için uygulamamız gereken kanunlar gereğince ihale yoluyla, toplumun her kesimine, şehir merkezine, beldelere, köylere ve yaylalara ulaşabilmek adın 276 noktaya giysi kumbara noktası koyduk.” dedi.

“KUMBARALARIN ÜZERİNDE İLK GÜNDEN BERİ İHTİYAÇ FAZLASININ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLECEĞİ YAZIYOR”

Tüm giysi kumbaralarının üzerinde ilk günden beri “Kullanılamaz durumdaki kıyafetler, tekstil ürünlerinin geri dönüşüm projesinde değerlendirilecektir” şeklinde ibare olduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Öyle bir algı yapılıyor ki sanki burada toplanılan giysilerin hepsini biz satışa çıkarıyoruz ya da buradan maddi gelir elde ediyoruz. Bu şekilde iftira atılıyor.” Dedi.

“GİYSİ GERİDÖNÜŞÜMÜNDEN ELDE EDİLEN GELİR SOSYAL YARDIMLARDA KULLANILIYOR”

 Başkan Yücel, “Bize sadece ihale yönetmeliğinden dolayı bir para geliyor, o para da zaten yine sosyal yardım işlerimizde kullanılıyor. 2014’te göreve geldik, 2015’te Sosyal İşler Müdürlüğü’nü kurmuştuk ve Türkiye’de bu birimi kuran ilk 20 belediyeden birisiyiz. Bizim belediyecilik anlayışımız hissetmektir, dokunmaktır, darda kalana yardım elini uzatmaktır. Alanya Belediyemizin Sosyal İşler Müdürlüğü’nün ne kadar güzel işler yaptığını hepiniz görüyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

“136 BİN KIYAFET İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRILDI”

Kullanılabilir durumdaki 136 bin kıyafetin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını belirten Başkan Yücel, “Bu mesnetsiz iddiaların sonucunda geçen yıl bizim Çözüm Masası ile evlerden aldıklarımız, sezon sonu esnafların ve vatandaşların getirdiği çok sayıda kıyafet var. Yani sadece ikinci el değil, yeni kıyafetler de ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bizim Sosyal İşler Müdürlüğümüzden bugüne kadar müracaat eden 22 bin 60 aile yararlanmış, bunlardan 18 bin 879 kişi de Gönül Pınarı Projemizden yararlanmış. Bugüne kadar 135 bin 966 parça kıyafeti buradan ihtiyaç sahiplerine dağıtmışız.” diye konuştu.

“BU İFTİRALARLA ÇALIŞMA ŞEVKİMİZİ KIRAMAZSINIZ”

Projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılması yönünde başlattığı bir proje olduğunu belirten Başkan Yücel, “Bununla ilgili Bakanlığımızın bize vermiş olduğu Sıfır Atık Belgesi de mevcut. Bu mesnetsiz iftiralar birilerinin şahsi hesapları, şahsi menfaatleri yerel yönetim olarak bizi karalayamaz, çalışanlarımızın şevkini kıramaz. Buraya fitresini, öşürünü, zekâtını verenlerin kafasını karıştırmak isteyenleri Allah’a havale ediyorum. Biz yaptığımız işten eminiz. Burada amacımız herkese yardımcı olabilmek.” şeklinde konuştu.

“TEK DUAM BU İFTİRALARI ATANLAR BU PROJELERE MUHTAÇ OLMASIN”

“Tek duam şudur ki bunları kendilerine bir menfaat ilişkisi veya siyasi malzeme yapanların inşallah Gönül Pınarı gibi projelere bir gün kendilerinin ihtiyaç duymamasıdır” diyen Başkan Yücel, “Kanun gereği Türkiye’deki belediyelerin yüzde 60’ı bu projeyi zaten uyguluyor. Türkiye’de 137 belediye, Antalya bölgemizde ise Kemer, Finike, Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Manavgat, Gazipaşa, Serik, Aksu olmak üzere 10 belediye bizim çalıştığımız bu firma ile çalışıyor. Bunların içerisinde CHP’li, MHP’li AK Partili belediyeler de var. Bunlar üzücü şeyler. Siyaseti nasıl buraya getirdiler takdir kamuoyunun.” dedi.

“ARŞİVLER ORTADA TARİH YALAN SÖYLEMEZ”

Projeye ilişkin tüm detayları 2018 yılında ilk proje tanıtımında açıkladığını ve hepsinin arşivlerde bulunduğunu söyleyen Başkan Yücel, “Bizzat kendim 2018 yılında, ‘Alanya Belediyesi Gönül Pınarı Mağazasından yıllık yaklaşık 4 bin yardıma muhtaç vatandaşa, 30 bin parça kıyafet yardımı gerçekleştirildi. İlçe genelinde 150 ayrı noktaya kurulan giysi kumbaralarına konulan kıyafetlerin kullanılabilir olanları, gönül pınarı projesi kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapılıyor.  Kullanılmayacak durumda olan giysi ve tekstil atıkları ise sıfır atık projesi kapsamında değerlendirilerek geri dönüşümü sağlanacak’ ifadeleriyle konuyu anlatmıştım. Arşivler ortada. Dileyen herkes Alanya Belediyesi’nin web sitesinden (https://bit.ly/3v13ln2)  bunlara ulaşabilir.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.