Diyarbakır Belediyesi 15 yıldır fetret devri yaşıyor

Diyarbakir Belediyesi 15 yildir fetret devri yasiyorTarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Belediyesi’nin 15 yıldır fetret devri yaşadığını ileri sürdü.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ‘AK Parti Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’na katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Bakan Eker, Diyarbakır Belediyesi’nin 15 yıldır fetret devri yaşadığını ileri sürerek, bunun Diyarbakır açısından bir kayıp olduğunu iddia etti.

Diyarbakır’ın dünyanın gözünün üzerinde olduğu bir şehir olduğunu ifade eden Bakan Eker, “Bu şehir on binlerce yıldır insanlığın medeniyet geliştirdiği, insani değerler inşa ettiği, değerler üzerine kurulu. Ancak bu şehir son 15 yılda ileride Belediye tarihi açısından, kent hizmetleri tarihi açısından bir kayıp dönem olarak tarihe kaydolacaktır. Denilecektir ki 1999’dan 2014 yılına kadar Diyarbakır Belediye hizmetleri açısından hiçte hak etmediği bir dönem yaşamıştır. Tarih bunu böyle kaydedecek.” şeklinde konuştu.

“Bu şehrin insanları çok acı çekti”
Başbakan’ın Kürt meselesini çözme girişiminde bulunduğunu söyleyen Bakan Eker, “Bundan rahatsız olanlar var. Ulusal ve Küresel birtakım güçler Başbakanın başlatmış olduğu barış inisiyatifini, bu çözüm sürecini engelleme yönünde bir takım komplolar, tuzaklar ve akla hayale sığmayan saldırılar ortaya koymuşlardır. Bu şehir 1980 ve 1990 tarihlerinde bir mülteci kampına dönüştü. Hatalı uygulamalar sonucu, eksik demokrasi ve insan hakları ihlali sebebiyle bu şehir çok gözyaşı döktü. Bu şehrin insanları çok acı çekti.” dedi.

“Birileri Ortadoğu’yu karıştırmak istiyor”
Silahlarla, saldırılarla seçim ortamlarına gölge düşürülmemesi gerektiğini vurgulayan Eker, “Çözüm sürecine zarar vermeyelim, zarar vermek isteyenlere de fırsat vermeyelim. Ortadoğu’da barış, huzur ve kardeşliğin inşa edilmesi adım adım ilerlerken birileri Ortadoğu’yu karıştırmaya, etrafını ateş çemberi ve kan gölü haline getirmeye çalışıyorlar. Türkiye’yi de bu manada istikrarsızlaştırma çabası aslında bütün bu tasavvurun sadece bir parçasıdır. Diyarbakır ve Türkiye çok acı çekti Çözüm süreci Türkiye’de acıların sona ermesidir.” dedi.

“Başka memleketlere bakanlar BDP’ye bir tane bile oy vermezler”
BDP’ye göndermede bulunan Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise, “Kimse bu milleti kendine mecbur zannetmesin, Kimse bu milleti her şeye rağmen kendilerine oy vermek zorunda olduklarını zannetmesin. Halk üzerinde baskı kuranlar, halkı mecbur zannedenler, halka dayatma yapanlar 30 Mart’ta çok büyük bir mesaj alacaklardır. Bu yenilgi kendileri içinde hayırlı olacaktır. Bunlar 53 proje ile çıktılar halkın karşısına ama 3 projeyi yaptılar, 50 projeden hala haber yok. Bunlar projeden anlamazlar arkadaşlar. Çünkü hep bu milletin sırtına basıp yükselmişler. Milletin hizmeti ile bunların bir ilgisi yok. Hep sömürmüşler. Ucuz siyasetle, söylemle, sloganla bu milletten yetki almışlar ama bu millete borçlarını ödememişler. Gidip başka memleketleri görenler dönüp Diyarbakır’a bakarlarsa bunlara bir tek oy bile vermezler.” ifadelerini kullandı.

“Yaptığımız çalışmalar bir grup tarafından engellenmeye çalışılıyor”
Yaptıkları çalışmaların bir grup tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade eden AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “Partimizin yaptığı çalışmalar, maalesef bir kesim, bir grup tarafından sürekli sabote edilmeye, sürekli engellenmeye ve önümüze problemler çıkarmaya çalışıyorlar. Nasıl ki bu sorunları çözerken darbe teşebbüsleri, darbe planları yapıldı ise bugün de farklı versiyonları yaşamaktayız. Önümüze çıkan engellerin sebebi bu ilkede ekonomi ve siyasal istikrarı istemeyen, bu ülkede kanın akmamasından rahatsız olan kişilerin işidir.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.