Mansur Yavaş, Ankara’daki oy hedefini açıkladı

Mansur Yavas, Ankaradaki oy hedefini acikladiCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Kızılay Bestekar Sokakta, seçim koordinasyon merkezi açılışına katıldı. Kılıçdaroğlu, açılışta yaptığı konuşmada Mansur Yavaş için Ankaralılar’da oy istedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş için oy istedi, gündemi değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın seçim bürosunun açılışında konuştu. Herkesi CHP’ye destek vermeye çağıran Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın önemli projeleri olduğunu ve seçilmesi durumunda yaptığı her işin hesabını vereceğini söyledi.

CHP lideri, yolsuzluk iddialarına ilişkin soruşturmayla ilgili de konuştu. Kılıçdaroğlu, “Yüreğinde bir parçacık iman varsa bir insanın bu yolsuzluklara isyan eder” dedi. İktidarı suçlayan Kılıçdaroğlu, temiz siyaset isteyen herkesi CHP’ye davet etti.

YÜREĞİNDE BİR PARÇACIK İMAN VARSA…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ““Türkiye’nin neresinde olursa olsun, yüreğinde bir parçacık iman varsa bir insanın bu yolsuzluklara karşı isyan eder, isyan” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş’ın seçim bürosunun açılışına katıldı. Seçim bürosunun açılışında konuşma yapan Kılıçdaroğlu, sözlerine 30 Mart yerel seçimlerinde Türkiye’nin kazanacağını belirterek, “Türkiye’nin yeni siyasete ihtiyacı var, yeni yüzlere ihtiyacı var. Türkiye’nin özgürlüğe ihtiyacı var. Türkiye’nin barışa ihtiyacı var. Türkiye’nin beraber yaşamaya ihtiyacı var. Türkiye’de hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir topluma, bir uygarlığa ihtiyacı var. Bunun için yola çıktık, bunun için devam ediyoruz” diye konuştu.

“HALKLA BERABER YÜRÜYECEĞİZ”

“Başbakan Kemal” sloganları atan partililere Kılıçdaroğlu, “O da olacak inşallah halkın iradesiyle olacak. Halkın desteğiyle olacak. Halka hesap veren siyaseti Türkiye’ye getireceğiz. Halka hesap vermeyi namuslu görebilen bir siyaseti Türkiye’ye getireceğiz. Oy versin vermesin bütün yurttaşlarını kucaklayan siyaseti Türkiye’ye getireceğiz. Hiç kimseyi ayırmadan ne kimliğinden, ne inancından hiç kimseyi ayırmadan herkesi kucaklayan siyaseti Türkiye’ye getireceğiz. Onun adresi CHP, halkın partisi olacak. Halkla beraber yürüyeceğiz. Halkın üstünde bir güç asla tanımayacağız. Halka inanacağız. Halka güveneceğiz ve yolumuza öyle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’’ın siyasetini de değinen Kılıçdaroğlu, Yavaş’ı partisine davet ettiği süreci anlattı. Kılıçdaoğlu, beraber, omuz omuza mücadele ettiklerini kaydederek, “Kul hakkı yiyenden hesap sormayan kul hakkı yemiş kadar günaha girmiş olur. Kul hakkı yiyenden hesabını soracağım. Buna hukuk kuralları içinde kalarak hesabını soracağım. Dosyaları önüne koyarak, belgeleri önüne koyarak soracağım” dedi.

“YARDIM KESİLMEYECEK”

Ankara Büyükşehir’in verdiği yardımların hiçbir zaman kesilmeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Gecekondu da oturan yurttaşlarıma söylüyorum. Size verilecek sosyal yardımlar kesilmeyecek, tam tersine artacak. Bunu herkesin bilmesini isterim. Dileceksiniz ki nereden artacak. Hortumları keseceğiz. Halka hizmet edeceğiz” dedi.

Yurt dışından alınan ıhlamur ağaçlarıyla ilgili eleştiri de bulundu. Yavaş’ın Belediye Başkanlığını kazandığı gün bütün Ankara’yı kucaklayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, yeni siyaset anlayışlarını anlattı. Yolsuzlukların üzerine gidileceğini bildiren Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin neresinde olursa olsun, yüreğinde bir parçacık iman varsa bir insanın bu yolsuzluklara karşı isyan eder, isyan. Ben söylüyorum. Bütün yurttaşlarımı temiz siyasette buluşmaya davet ediyorum. Bütün yurttaşlarımı özgürce yaşayabilecekleri bir siyaset anlayışın inşaa edecek partinin yanında bekliyorum. Ayrılığa gayrılığa yer yok. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Geldiğimiz nokta budur” şeklinde konuştu.

Yüzde 51’i az buldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş’ın yüzde 51 hedefini az buldu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş’ın seçim bürosunun açılışına katıldı. Ankara’yı Mustafa Kemal’in Ankara’sını 21. yüzyılın Ankarasını çağdaş bir kent yapacak olanın Mansur Yavaş’ın olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Güzel çalışmaları olacak, güzel projeleri olacak. Onun bir özelliği daha var. Her aşamada Ankaralıya hesap verecek. Aldığı her şeyin hesabını verecek, yaptığı her ihalenin hesabını verecek. O yürütmenin başı olmayacak. Halkın başkanı olacak, Ankaralıların başkanı olacak. Ayrışmanın zamanı değil. Beraber olacağız” dedi.

Geçmişte AK Parti’ye oy veren yurttaşlara “tabloyu gördünüz” diyen Kılıçdaroğlu, yoksulla mücadele edeceklerini ve bunun yolunun da aile sigortasından geçeceğini ve bunu da Mansur Yavaş’ın yapacağını anlattı. Ankara’da hiç kimsenin yoksul olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, yasakları özgürlüğün düzenleyeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ayrışmanın zamanı değil, beraber olmanın zamanı, birlikte olmanın zamanı. Yüzde 51 az, keşke daha fazla olsa. Başkan hedefi yükseltsen biraz daha. Çünkü ben Ankaralıya güveniyorum. Bence bugünün en güzel sloganı birleşe birleşe kazanacağız. Çünkü ayrışanların kazandığı görülmemiştir. Birleşe birleşe kazanacağız ve Türkiye’yi çağdaş Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız. Mansur Başkanı Allah’a emanet ediyorum. Onu da size emanet ediyorum. Hep beraber sahip çıkacağız. O güzel bir insan. Çalışkan bir insan, halkı düşünen bir insan. Kentini düşünen bir insan, cebini değil, vatandaşın cebini düşünen bir insan. O çocukları düşünen bir insan. Yeşilliği doğayı düşünen bir insan. Beraber oturalım ortak aklı egemen kılalım, beraber yönetelim Ankara’yı diyen bir insan. O Ankaralılarla beraber karar vermeyi seven bir insan. O sizin için çalışmayı kutsal bir görev olarak gören insan. O sizi seviyor. Sizde onu sevin. Haramilerin iktidarına son vereceğiz. Bu ülkeyi haramiler yönetmemeli.”

“BENİM HEDEFİM ÇOK YÜKSEK, EN AZ YÜZDE 51, NE DERSİNİZ?”

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise, Ankara’da dürüst ahlaklı bir yönetim için iş başına geleceklerini kaydederek, “Bizler Ankara’da ortak değerler üzerine, birlik ,beraberlik ve hoşgörü ortamını yarattık. Allah nasip ederse bu birlik, beraberlik ve hoşgörü ortamı inşallah dalga dalga ülkemizin her yerine yayılacak. Geçmişe yönelik değil, bundan sonra geleceğe yönelik siyaset yapacağız. Benim hedefim çok yüksek en az yüzde 51 ne dersiniz? Evet bu birlik ve beraberliğin sonucu Ankara’da o kötü yönetimden bıkanları hep birlikte Mansur Yavaş’ta CHP’de birleşmeye davet ediyorum. En az 51 ile seçimleri kazanmaya söz veriyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından CHP koordinasyon merkezinin sembolik kurdelesi kesildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.