Martta tur yaza hazır

Başkan Melih Gökçek, çalışmaları devam eden Ankapark’ı şantiye halindeyken halka açacaklarını belirterek, “Ankaralı inşaat alanına gelerek çalışmaları yerinde inceleyecek. Martta tur atacak, yaza ise hazır olacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde yapımını sürdürdüğü Ankapark’ta çalışmalar devam ediyor.
11 dev çadırdan 8 tanesinin çelik sistemi tamamlanan, 3’ünün ise kaplaması yapılan alanda, Selçuklu mimarilerini yansıtacak dev giriş kapısının da inşaatına başlandı. Haftada birkaç gün gelerek çalışmaları yerinde denetleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara ekonomisine can katacağını vurguladığı proje inşaatının mart ayında vatandaşlar tarafından gezilebileceğini söyledi. Başkan Gökçek, “Başkentlimiz gelsin, çalışmaları yerinde görsün, bu dev projenin heyecanını bizimle paylaşsın” dedi. İnşaat çalışmasının yanı sıra oyuncakların da gelmeye başladığını kaydeden Gökçek, Ankara Hürriyet’e şu bilgileri verdi:

VATANDAŞLARIMIZ İNCELESİN
“Mart ayında şantiye alanında yollar açacağız, vatandaşımız arabasıyla gelebilecek ve inşaatı inceleme imkanı olacak. Ankaralılar, çalışmaları yerinde görsün, kentimize ekonomik anlamda canlılık katacak, istihdam sağlayacak bu projenin heyecanını bizimle paylaşsınlar. Projenin temapark kısmı ise yaz ayında açılarak hizmete girecek. İlk yıl 5 milyon ziyaretçi bekliyoruz, sonraki yıllarda ise ortalama 10 milyon ziyaretçi hedefimiz var.

DÖRT AY YURT DIŞINDA GEZDİM
Ben seçimlerde kazanayım veya kaybedeyim bu projenin devam etmesi lazım. Ama maalesef özellikle CHP adayının bu tip projeleri kavrayabileceğini sanmıyorum. Ben Ankapark’ı oluşturmak için dünyanın birçok ülkesine gittim, Amerika’dan Çin’e kadar incelemelerde bulundum. Benim başkanlık hayatım boyunca yurtdışı gezilerim toplamda iki ayı geçmez fakat bu proje için 4 ay yurt dışında kaldım.”

DEV GİRİŞ KAPISI
Ankapark’a 100 bin değişik türde ağaç ve bitki dikeceğiz. 35 metre yüksekliğinde ve 100 metre cephesi olan Selçuklu mimarisini yansıtan dev giriş kapısı yapıyoruz. 11 çadırdan 8’inin çelik sistem imalatını tamamladık, 3’ünün kaplamaları bitti. Tema Park alanında 100 bin metrekarelik dev bir gölet yapıyoruz, bu göletin yüzde 80’i tamamlandı. Dev gölet ile birlikte kurgulayacağımız Jet Ski Coaster da Ankara turizmine renk katacak. 14 tane büyüklü küçüklü Roaller Coaster olacak. Dünyanın en büyüklerinden dev Roaller Coaster’in mekanik aksamı yüzde 90 oranında tamamlandı ve toplamda 63 tır malzemesi bulunan oyuncağın 3 tır malzemesi şantiye alanına geldi, önümüzdeki günlerde montajına başlanılacak. Tema parkta yazlık ve kışlık alanlarda yaklaşık bin 200 oyuncak kullanılacaktır. Bu oyuncakların yaklaşık 110’u yazlık kısımda kullanılacak. Park alanına girdikten sonra içerideki yaya dolaşımı temapark kısmı için trenle destekleyeceğiz.

ODTÜ’LÜLERE HİZMET EDECEK
ODTÜ Yolu yaklaşık dört ay gibi bir sürede bitirilecek. Eskişehir ve Konya yollarındaki trafik rahatlayacak, Anadolu Bulvarı’nda ise ulaşım kolaylığı sağlayacak. ODTÜ Yolu en başta yine ODTÜ’lülere hizmet edecek. ODTÜ öğrencileri, öğretim üyeleri ve çalışanları bu yol sayesinde üniversite içerisindeki ve giriş çıkış bölgelerindeki trafik yoğunluğundan kurtulacak ve Ankara’nın pek çok semtine kolaylıkla ve kısa zamanda ulaşabilecek. Yolun geçeceği Yüzüncüyıl, Karakusunlar ve Balgat bölgesindeki gayri menkuller pek çok semte olan ulaşım kolaylığı nedeniyle değer kazanacak. 4 kilometre uzunluğundaki yolun kenarına ise Almanya’dan ithal edilen 950 küp ve normal ıhlamur, 150 akça ağaç, 50 büyük boy mazı, 2 bin 500 adet atlas sedir, 100 bin çalı, 150 bin menekşe çiçeği ve 40 bin metrekare çim dikilecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.