İBB Adayı Kurum: ” Mevcut yönetim İstanbul’un kaynaklarını çar çur etti”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Yozgatlılar ile Bağcılar Halk Sarayı’nda vatandaşlarla görüştü. Kurum, “Mevcut yönetim İstanbul’un kaynaklarını çar çur etti” diyerek israf konusuna da vurgu yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat KURUM, Bağcılar Halk Sarayı’nda Yozgatlılar ile buluştu. Toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açıldı. Daha sonra kürsüye çıkan Murat Kurum, konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek başladı. 

Türk kültür ve medeniyetine kazandırdığı değerlere vurgu yapan Kurum, “Vatan için feda ettiği yiğitleriyle, göğsü iman dolu, gönlü geniş insanlarıyla Yozgat, bu vatanın en sağlam kalelerinden biridir. Yozgat, bu vatanın sarsılmaz burçlarından biridir. Yozgat, milli ve manevi değerlerimize sıkı sıkıya sarılan, bayrağımıza sahip çıkan insanlarımızın yurdudur. Asırlardır olduğu gibi bugün de Yozgat, medeniyetimizin kilit taşıdır. Bizler bu güzel şehrin, güzel insanlarını çok seviyoruz.” ifadelerini kullandı.

“YOZGAT BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR”

Yozgatlılar ile ilgili bir anısını da paylaştı Murat Kurum. “Bir şehit cenazesi için, şehit cenazesine katılmak için Yozgat Akmadeni’nde Arpalık köyüne gittik. Şehit Hasan Hüseyin Özdemir’in cenaze namazını kıldık ve orada köy içinde büyük bir kalabalıkla cenazemizi, namazımızı kıldık ve şehidimizi defnetmek izin mezarlığa gidiyorduk. Orada şehidimizin 75-80 yaşında babası, İbrahim Amcamız, mezarlık da camiye bayağı uzak, şehidimizin ailesinin yakınları dedi ki, ‘biz mezarlığa kadar şehidimizi omzumuza taşıyacağız.’ ‘Peki’, biz de dedik ki, ‘evet, şehidimizi mezarlığa kadar taşıyalım.’ İbrahim Amcamız zor yürüyor, hava yağmurlu ve mezarlık yolu çamurlu. Baktım, ‘İbrahim Amca sen yoruldun, gel seni arabayla götüreyim’ dedim. İbrahim Amca ne dedi biliyor musunuz? Şehidimizin babası, ‘oğlum’, dedi, ‘benim ayaklarım çamurlu’ dedi. ‘Şimdi ben o arabaya binersem araba kirlenir’ dedi. İşte böyle gönlü büyük, böyle yiğit, vefakar insanların yurdudur Yozgat. Yozgat bu ülkenin çimentosudur.” diye konuştu.

Ara 2

“HİÇBİR ZAMAN İFTİRALARIN, POLEMİKLERİN, DEDİKODULARIN ARKASINDA OLMADIK”

Yozgat için yaptıklarını da anlattı Murat Kurum. “Orada millet bahçeleriyle, kentsel dönüşüm projeleriyle, sosyal konutlarımızla, Yozgat’ın her ilçesine hizmet etmiş bir kardeşinizim.” dedi. Hizmet odaklı yerel yönetim yaklaşımını anlatırken de, “Hiçbir zaman iftiraların, polemiklerin, dedikoduların arkasında olmadık ve görev yaptığım süre boyunca, işte Cumhurbaşkanı Yardımcımız da, diğer bakan arkadaşlarımızla hep birlikte milletimize hizmet ettik. Nerede bir afet olsa, nerede bir sıkıntı olsa, 2 saat sonra biz oradaydık. Elazığ’da, Malatya’da depremler oldu. Oralara koştuk. 2 saat sonra oradaydık, ve günlerce, aylarca, sokak sokak Elazığ’ın dönüşümü için Malatya’nın dönüşümü için çalıştık. Söz verdik, sözümüzü hamdolsun tuttuk. Bir yılda konutları teslim edeceğiz dedik, dediler ki ‘siz bunu yapamazsınız.’ Ama hamdolsun, biz Elazığ’ımıza, Malatya’mıza sözümüzü verdik ve o sözü tuttuk. Şimdi Elazığlılar bana diyor ki, ‘Kara Murat’ımızsın!’ Elazığlılar bizi hemşehrisi ilan etti. Malatyalılar hemşehrisi ilan etti.” diye konuştu. 

“İZMİR TARİHİNİN EN BÜYÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ BİR YILDA YAPTIK”

Murat Kurum, konuşmasında, İzmir depremi sonrasında yaşadığı tecrübeleri aktardı. “İzmir depremi oldu, İzmir’e gittik, yıllardır o Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetinde ötekileştirilmiş, göz ardı edilmiş güzel insanımızın yardımına koştuk ve İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm projesini bir yılda yaptık. O zaman dediler ki biz bu konutları yaparken, ‘kaynağı nereden bulacaksınız?’ dediler, ‘biz buluruz’ dedik. ‘Evelallah el ele veririz, milletimizle birlikte bütün sorunlarımızı çözeriz’ dedik.” ifadelerini kullanan Kurum, 6 Şubat depremleri sonrasında da aynı yaklaşımla karşılaştıklarını anlattı. Kurum, “53 bin canımızı toprağa verdik 11 ilimizde. 14 milyon vatandaşımız bu depremden etkilendi. Biz yine oradaydık ve gittik orada milletimizle el ele verdik, hızlı bir şekilde 11 ilimizde 3 ayda 180 bin konutun inşasını başlattık. O zaman yine bu Cumhuriyet Halk Partisi anlayışı, ‘bu konutları yapamazsınız, kaynağı bulamazsınız.’ dediler. Biz de dedik ki, ‘kaynağımız da, motivasyonumuz da aziz milletimizdir. Milletimizle el ele veririz, evelallah biz bu konutları zamanında hak sahibi kardeşlerimize yetiştiririz’ dedik. Hamdolsun, işte 15 gün önce, Sayın Cumhurbaşkanımız bitirdiğimiz 46 bin konutun anahtarlarını depremzede kardeşlerimize teslim etti.” dedi. 

“AFETZEDELERİ CUMHURBAŞKANIMIZA OY VERDİĞİ İÇİN TEKİRDAĞ’DA KAPI DIŞARI ETTİLER” 

11 ilimizi kapsayan deprem felaketi sonrası ‘size bedava konut vereceğiz.’ diyenlerin sözlerini tutmadığını hatırlatan Murat Kurum, “Hatırlayın, depremzedeler ile alakalı ‘her türlü desteği yapacağız’ dediler. Ne oldu? Depremzede kardeşlerimiz, 11 ilimiz, yine Sayın Cumhurbaşkanımızdan yana tercihini kullandı. Sonrasında Cumhurbaşkanımızdan yana tercihini kullandığı için, afetzede kardeşlerimizi Tekirdağ’da kapı dışarı ettiler. Ağıza 

alınmayacak sözler, ağıza alınmayacak lafları, hakaretleri, depremzede kardeşlerimize yaptılar. Ama biz hiç bir zaman bunlara kulak asmadık, hiçbir zaman bunları dinlemedik ve milletimizle el ele verdik, 11 ilimizi ayağa kaldırmak için gece gündüz çalıştık.” diye konuştu. 

“İSTANBUL’UN PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEK İÇİN, LİYAKATLİ KADROLARIMIZLA GELİYORUZ”

Murat Kurum, “Şimdi tüm birikimimizle, tüm tecrübemizle ‘Sadece İstanbul’ diyoruz.” diyerek, tüm enerjilerini ve kaynaklarını İstanbul için seferber edeceklerini vurguladı. Kurum, “İstanbul’un sorunlarına odaklanıyoruz. İstanbul’un problemlerini çözmek için, liyakatli kadrolarımızla geliyoruz. Bizi arayanlar bundan sonra İstanbul’da 650 bin konutun inşasını yaparken bulacaklar. Bizi arayanlar, Bağcılar’a metro getirirken bulacaklar. Bizi arayanlar, gençlerimize, çocuklarımıza yeni bir gelecek, yeni bir umut, yeni bir şehir inşası gerçekleştirirken bulacaklar. Çizmelerimi giyeceğiz, baretimizi takacağız, mavi montumuzu geçireceğiz ve İstanbul’un 39 ilçesi için çalışacağız” dedi.

“İSTANBUL’U GELECEK İÇİN BİR BASAMAK OLARAK KULLANIYORLAR”

İstanbul’daki deprem riskine dikkat çeken Murat Kurum, “Bütün bilim insanları, bütün hocalarımız diyor ki; ‘Bir an önce İstanbul’daki riskli yapıları dönüştürmek lazım.’ dedi. Mevcut İBB yönetiminin kentsel dönüşüm konusundaki yaklaşımını eleştirirken, “650 bin konutun 39 ilçede dönüşümünü yapmak suretiyle ‘acil dönüşmesi gereken konutları dönüştüreceğiz’ dedik. Ne dediler biliyor musunuz o 5 yılda 115 bin konut sözü verip 5 bin konut üretenler? Sonra da ‘ben böyle bir söz vermedim’ diyen, yarı zamanlı belediyecilik yapan, sosyal medya belediyeciliği yapan Cumhuriyet Halk Partili İBB yönetimi ve başındaki zat şunu söyledi; ‘650 bin konutun yapılmasına gerek yok!’ Ne olacak peki? Bilim insanları ‘deprem olacak’ diyor. Peki biz dönüşüm yapmayalım insanlarımız riskli evlerde mi otursun? İşte bunların zihniyeti bu. Bunların İstanbul gibi bir derdi yok. İstanbul’u gelecek için bir basamak olarak kullanıyorlar.” ifadelerini kullandı.  

Ara-4

“MEVCUT İBB, İSTANBUL’UN KAYNAKLARINI ÇAR ÇUR ETTİ”

Murat Kurum’un mevcut İBB yönetimini hedef aldığı bir diğer başlık da, israf konusuydu. “2 günlük konsere tam 550 milyon TL para harcadılar, 550 milyon TL. Ve sonra ‘israfı bitirdik’ diyerek boy boy tabelalara reklam verdiler ve bu tabelalardaki reklam masrafı kaç TL biliyor musunuz? 175 milyon TL. Sadece bu 2 kalemle sen Bağcılar’ın otobüs sorununu, ulaşım sorununu çözerdin. Sen Bağcılar’ın parasını gittin kendi emellerin için harcadın. İstanbul’un kaynaklarını çarçur ettin” diyen Kurum’un eleştirileri, bununla sınırlı kalmadı. Mevcut İBB Başkanı’nı siyaseten de eleştiren Kurum, “Beraber yol yürüdüğün ve yoldaşım dediğin önce İl Başkanını, sonra Genel Başkanı’nı arkasından hançerledin. Ablam dediğin İYİ Parti Genel 

Başkanı’nı şimdi yolda görsen yolunu değiştiriyorsun. Ne oldu? Hani bunlar beraber yol gidiyordu. Tamamen kötü niyet var. Kirli kirli ittifaklarla kurduğu masa arkasında kime, nereye hizmet ettiği belli olan ama öyle sokağa çıktığında da hiçbir ittifaktan söz etmeyen bir anlayış var. Biz inşallah Yozgatlı yiğit kardeşlerimizle, Bağcılar’ın güzel insanlarıyla 31 Mart’ta geleceğiz. Bu israfın bir bir hesabını sizlerden soracağız.” diye konuştu. 

“KARŞIMIZDA 230 KM METRO SÖZÜ VERİP, SADECE 8 KİLOMETRE YAPAN BİR ANLAYIŞ VAR”

Mevcut İBB yönetiminin trafik ve ulaşım politikalarında da sınıfta kaldığını belirten Kurum, “Biz bu konuya el atmazsak bundan sonra ipin ucu kaçacak. Artık isteseniz de İstanbul’un trafiğini çözemezsiniz. Çünkü 230 km metro sözü verip sadece 8 kilometre yapan bir anlayış var. Bizim ihalesini yaptığımız işleri yürütemiyorlar. Kıymetli başkanım anlattı, bırakın onu, yaptığımız 10 ihalenin üçünü İptal ettiler. O da yetmezmiş gibi dünyada nereye giderseniz gidin göremeyeceğiniz, bizim projesini, finansmanını bulduğumuz Sancaktepe Metrosu’na hafriyat dökerek tarihe geçtiler. Bu anlayışı dünyanın neresine giderseniz gidin bulamazsınız. Sen milletin yararına olan, milletin faydasına olan metroları yapmayacaksın, Mahmutbey’de çözümü ortaya koyamayacaksın, devlet adabı sende olmayacak, her türlü lafı Bakanlara, Cumhurbaşkanına yetiştireceksin, sonra da millet senin arkandan gelecek öyle mi? Yok öyle yağma.” dedi. 

“BU SEÇİM AYASOFYA MÜZE OLSUN DİYENLER İLE AYASOFYA’DA EZANLAR İLELEBET SUSMASIN DİYENLER ARASINDA OLACAK”

İstanbullunun mevcut İBB yönetiminin belediyecilik anlayışını sandıkta cezalandıracağını söyleyen Murat Kurum, “31 Mart’ta bir tarafta Ayasofya müze olsun diyenler, bir tarafta da ne var Ayasofya ilelebet o ezanlarıyla birlikte İstanbul’un mabedi olarak İstanbul’un o kutsal hazinesi olarak sonsuza dek ezanların okunacağı camimiz olsun diyenler var. Bir tarafta kentsel dönüşümle birlikte 650 bin konut yapmak isteyenler var, diğer tarafa baktığınızda ‘650 bin konut yapılmasına gerek yok’ diyenler var. Bir tarafta 5 yılda metroyu 2 katına çıkarıp İstanbul’da metro gitmeyen tek bir ilçe kalmayacak diyenler var, diğer tarafa baktığınızda işte 5 yılda 8 kilometre metro işi süreci yürütenler var. Bir tarafta KAAN’ıyla, SİHA’sıyla, İHA’sıyla, Yerli ve Milli Savunma Sanayi diyenler var, bir tarafta da KAAN’ımızı kalorifer peteğine benzetenler var. Bu seçim öyle kritik bir seçim ki, bu seçimde ehliyetle, liyakat ile beceriksizliğin yarışacağı seçim olacak. Bu seçimde Türkiye Yüzyılında İstanbul’un lokomotif bir şehir olup olmayacağını oylayacağımız bir seçim olacak. O yüzden hep birlikte sandığa bu duygularla gideceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BİZİM REFERANSIMIZ 81 İLDE VAR”

Murat Kurum, konuşmasını “Biz ne söz verdiysek o sözü tuttuk. Bizim referansımız 81 ilde var. Murat Kurum söylüyorsa eğer ‘Murat Kurum o işi er veya geç yapar’ derler. Murat Kurum reklam yapmaz. Murat Kurum algı yapmaz. Murat Kurum başka hedefler, başka amaçlar uğruna İstanbul’u basamak yapmaz.” sözleriyle noktaladı. 
Murat Kurum’a, AK Parti Önceki Dönem Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Ak Parti Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Yozgat Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Deniz ve diğer ilgililer eşlik etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.