CHP’li Mansur Yavaş’ın çalıntı “Kart” projesi

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın 31 Mart 2019 seçimlerinde vaat ettiği ve son 3 yıldır da kullanıma sunduğu “Başkent Kart” projesini Milliyetçi Hareket Partisinden çaldığı ortaya çıktı.

MHP’nin 2011 seçim beyannamesinde yer verdiği “Hilal Kart” projesi kısa sürede MHP İl Başkanlıkları ve belediyeler tarafından hayata geçirildi. Hilal Kart’ın yaygınlaşarak günümüze kadar ulaştığı ve hala geçerliliğini koruduğu belirlendi.

CHP’li Mansur Yavaş’ın bir mektup marifetiyle MHP’den ayrılırken çalmaya çalıştığı “Milliyetçilik” ve “Ülkücülük” söylemleriyle birlikte projelerini de çalmaya çalıştığı ortaya çıktı. Türkiye’nin gündemine ilk defa Milliyetçi Hareket Partisi tarafından sunulan “Hilal Kart” projesi yoksul ve ihtiyaç sahibi vatandaşların kapısına koli bırakılarak rencide edilmesinin ve dilediği ihtiyacı istediği gibi karşılaması için başlatıldı. Proje ile tespit edilen ihtiyaç sahiplerine verilen kartlar aracılığıyla alışveriş yapabilmeleri ve yardım bekleyen vatandaşların uzun kuyruklar oluşturmasının önüne geçilmesi amaçlandı.

PKK terör örgütünün uzantılarıyla DEM’lenen CHP’nin ABB adayı Mansur Yavaş 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde kullandığı ve MHP’den çaldığı ortaya çıkan “Hilal Kart” projesine yeni bir isim vererek 31 Mart 2024 seçim vaatleri arasına aldı. Yaptığı konuşmalarda özellikle sosyal yardımlara dikkat çeken Yavaş, “Başkent Kart” projesi altında yardım yaptıklarını söylemeye başladı. Yeni bir projeymiş gibi sunduğu Başkent Kart’ın 2011 yılından itibaren MHP İl başkanlıkları ve belediyeler tarafından “Hilal Kart” adıyla hayata geçildi. MHP’nin de tüm Türkiye’ye yaygınlaştırmayı düşündüğü bu proje hala seçim beyannamesindeki güncelliğini korumaya devam ediyor.

MHP 2011 Yılında Projelendirdi

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin 12 Haziran 2011 seçimlerine gidilen süreçte katıldığı tüm açık hava toplantılarında dile getirdiği “Hilal Kart” projesiyle sosyal yardımdan yararlanan vatandaşların uzun kuyruklar oluşturmaması, bir elin yaptığı yardımı diğer elin görmemesi ve yardım alan vatandaşların rencide edilmemesi amaçlandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli miting konuşmalarında Hilal Kart projesiyle yoksulluğu yeneceklerini belirtmiş ve “MHP döneminde esas değişim yoksulların yüzündeki gülümseme ile olacak. Hilal Kart’ı olan baba eve güler yüzle gelecek” ifadelerini kullanmıştı.

Ankara’da Sosyal Yardımlar Azaldı

Ankara’yı Yavaşlığa mahkûm ederek çalıntı slogan ve projelerle bir kez daha Ankaralıları aldatmayı deneyen CHP’li Mansur Yavaş’ın 5 yıllık karnesi sınıfta kaldığını gözler önüne serdi. 58 km metro vaadi, kentsel dönüşüm sözünü gerçekleştirmemesi, sürekli övündüğü sosyal yardımların bir önceki döneme göre yüzde 50 oranında azalması dikkatlerden kaçmadı. ABB Başkanı Melih Gökçek döneminde bütçenin yüze 8inin ayrıldığı sosyal yardımlara CHP’li Mansur Yavaş döneminde bu rakam bütçenin yüzde 4’üne düştü.

“Çalıntı” Projeyi Bile Uygulayamadı

Başkent Kart aracılılığıyla yapılan yardımlar bu oranın küçük bir bölümünü oluşturuyor. Yani Yavaş, çaldığı projeyi bile tam anlamıyla uygulamaktan aciz kalıyor. Koli ve poşet dağıtımıyla yardım yaygarasına devam ediyor. Bu yardımları da sosyal medya belediyeciliği olarak duyurmayı marifet olarak görüyor. Oysa MHP’nin “Hilal Kart” projesi bunun tam aksine “rencide etmemek” ve “bir elin yaptığı yardımı diğer elin görmemesi” amaçlanıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.