MHP Çukurova Başkan Adayı Akbaş projeleri anlattı

30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde MHP’den Çukurova Belediye Başkan Adayı olan Ali Uğur Akbaş, düzenlediği toplantıda bugüne kadar hazırladıkları projelerin görsel olarak tanıtımını yaptı.
Ali Uğur Akbaş, “Bu projelerle Çukurova’yı cazibe merkezi haline getireceğim. Her zaman halkın yanında ve içinde olacağım. Eşit hizmet sunarak gönüllerin başkanı olacağım. Sizlerin de destekleriyle altına imza attığımız projelerimiz hayata geçireceğiz.” dedi.

Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya eşi Yeliz Yeşilmen ile birlikte katılan MHP Çukurova İlçe Belediye Başkanı Adayı Ali Uğur Akbaş, büyük ilgi gördü.Akbaş, toplantıya katılan, Sivil Toplum Örgütleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşa projelerini görsel olarak anlatı. Akbaş, projelerini anlatırken, katılımcılar tarafından konuşması sık sık alkışlarla kesildi.

TELEFERİK HATTI İLE KOLAY ULAŞIM

Ali Uğur Akbaş, ilçe sınırları içinde bulunan Seyhan Gölü ve civarında yapacakları çalışmalarla turizm için yeni bir sayfa açacaklarını belirterek, rutin hizmetler dışında yeni projelerimizi hayata geçirerek, Çukurova’yı hak ettiği konuma getireceklerini ifade etti. Akbaş, “Teleferik hattı yaparak Kabasakal’dan Balcalı’ya 10 dakika da ulaşım imkanı sağlayacağız. Çift gidiş gelişli vagonlarla hem seyir, hem de ulaşım amaçlı kullanılacak. Ayrıca Seyhan Gölü etrafında bulunan bölgelerde yapacağımız düzenlemelerle kafeterya, restaurant, akvaryumlar, bisiklet, yürüyüş parkurlarıyla buraları daha yaşanabilir ve tırizme katkı koyacak duruma getireceğiz. Yine gölün iki tarafında butik oteller yaparak çevre illerden gelenleri ağırlama imkânımız olacak.” diye konuştu.

Ali Uğur Akbaş, yeni evlenecek çiftlere 55-60 bin lira aralığında oluşacak ucuz konut yapacaklarını da söyleyerek, onların rahat etmelerini sağlayacaklarını ifade etti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşümü vatandaşları mağdur etmeden, yaşadığı ve alıştığı çevreden koparmadan haklarını koruyarak yapmaya çaba harcayacaklarını anlatan Ali Uğur Akbaş, sunum eşliğinde şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın derslerini ve sınav hazırlıklarını rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmelerine imkan sağlayacak Modern Kültür Evleri yapacağız. Anne ve babası çalışan çocuklarımıza sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında kreş hizmeti ve istediği derslerden etüt yapabilme olanağı sunacağız. Kuracağımız taziye evlerinde bir yandan vatandaşlarımızın üzüntüsüne ortak olurken, diğer yandan da acılı vatandaşlarımızın misafirlerini belediye eliyle ağırlayacağız. Her mahalleye bir taziye evi kuracağım.

ENGELSİZ ÇUKUROVA

Engelli vatandaşlarımıza her santim metresini rahatlıkla kullanabilecekleri bir Çukurova sözü veriyoruz. Böylece onların da sosyal hayata en üst düzeyde katılımını sağlayacağız. Engelli çocukları ev hapsinden kurtaracağım.

REHABİLİTASYON MERKEZİ

Her birimizin bir engelli adayı olduğunu unutmayan anlayışla engelli kardeşlerimiz ve ailelerine elimizi uzatacak, onlar için modern bir Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmetlerine sunacağız. Saygı duyduğumuz ve geleceğimizi borçlu olduğumuz büyüklerimiz için Huzur Evi ve hak ihlaline uğrayan kadınlarımıza hukuksal/psikolojik danışmanlık ve tedavi desteği, sosyal hizmetler mekanizmalarına erişim olanakları sunulacak Kadın Konuk Evi’nin de hizmete girmesini sağlayacağız.

Tüm mahallelerimize Çukurovalılar’a yaraşan modern sosyal tesis ve yeni yaşam alanlarını sizlerin de görüşünü alarak birlikte inşaa edeceğiz.”

SANAT/EL İŞİ ATELYE VE SERGİ SALONLARI

Ev hanımlarımızın el emeği, göz nuru vererek ürettikleri eserlerini sergileyebilecek ve değerlendirebilecekleri sergi ve satış alanları yapacaklarını da belirten Akbaş, projelerini sıralamaya şöyle devam etti.

HAYVAN MİSAFİRHANESİ

“İlçemizde bulunan 27 mahallemizin her birine ayrı ayrı çok amaçlı spor salonları yapacağız. Bunun yanı sıra, dilsiz dostlarımızın özgürce ve güvenli alanlarda konaklayabilecekleri, 7/24 bir görevli ve veterinerlik hizmeti bulunan misafirhaneler yapacağız. Adana dışına çıkacak olan aileler istedikleri takdirde hayvanlarını 3-5 günlüğüne güvenle bırakabilecekler.

Kebap, şalgam, bici bici, Karaisalı biberi ve narenciye gibi özgün tatlarımızı tanıtacağımız festivallerle ilçemiz Çukurova’yı ulusal platformlarda bir marka haline getireceğiz. Bölgemizin ürünlerinin diğer illere göre çok daha kalitelidir. İlçemizde işsizliği azaltacak önlemler alınarak, Çukurova’ya yeni yatırımlar teşvik edilecek ve yeni istihdam alanları yaratılacaktır. Her mahallenin işsiz gençlerine iş sunacağız.”

DÜŞLER ÜLKESİ DİSNEYLAND

Ali Uğur Akbaş’a destek veren eşi Yeliz Yeşilmen ise, kadın ve çocukların yararlanacağı “Düşler Ülkesi Disneyland” projesini anlattı. Eşinin baştan beri makam için değil, halk için başkan olacağını anlatan Yeliz Yeşilmen, “Kadın ve çocukların her türlü yararlanabileceği bu projenin içerisinde lunapark, kadın kahvesi, oyun alanları, piknik alanları, hayvanat bahçesi ve bisiklet ile dolaşılabilecek parkurun yer alacağı alanlar yer alacaktır. Topalak Köyü yakınlarında bulunacak bu tesis kendi elektriğini kendi üretecek. Bu nedenle bazı alanlar ücretsiz olacak. Ücretli olan yerler ise her bütçeye hitap edecek şekilde olacaktır” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.