Mehmet Bekaroğlu mal varlığını açıkladı

Mehmet BekarogluSAADET Partisi Rize Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, siyasete girdiği 15 yıl önceki mal varlığı ile bugünkü mal varlığını açıkladı. Eski ve yeni mal varlığı arasında fark olmadığını anlatan Bekaroğlu, eşine ait 4 olan bilezik sayısının 6’ya çıktığını söyledi. Bekaroğlu, diğer adayları ve siyasetçileri de eski ve yeni mal varlıklarını açıklamaya davet etti.

Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Çolak ve İl Başkan yardımcısı Hasan Uzun ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bekaroğlu, 15 yıl önce Rize Milletvekilliği ile başladığı siyasi hayattaki mal varlığı ile bugünkü mal varlığını şöyle açıkladı:

“O dönemde bir evim, bir otomobilim vardı. Şimdi de aynı. Babadan kalma 29 dönümlük çaylık alanın 16’da 3’ü benimdi, şimdi 16’da 6’sı benim. Onu da kız kardeşimden devraldım. Artvin Camili Köyü’nde kurulu olan bir arıcılık şirketinde yüzde 8 hissem vardı, şimdi bu oran binde 1.6’ ya düştü. Eşimin toplamda 45 gramlık 4 bileziği vardı, şimdi 67 gramlık 6 bileziği var. Başka da bir şeyim yok.”

SİYASETÇİLER MAL VARLIKLARINI AÇIKLASIN

Bütün kamu yöneticileri ve siyasetçilerin mal varlıklarını açıklamasını isteyen Bekaroğlu şunları söyledi:

“Kendilerinin ve yakınlarının siyaset yoluyla her hangi bir mal varlığı artırımı yapıp yapmadığının izlenmesinin en doğru yolu budur. O dönem benimle birlikte siyasete başlayan arkadaşların da, Rize’deki diğer başkan adaylarının da mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum. Ak Parti’den siyaset yapan milletvekillerinin siyasete girdikleri gün ile bugün arasındaki mal varlıklarını açıklaması gerekiyor.”

Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, mal varlığının dışında milletvekili emekli maaşı aldığını sözlerine ekledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.