AKÇAY’DA SELZEDELERE YARDIM ELİ

AKÇAY’DA AFETZEDELERE YARDIM ELİ UZANMAYA BAŞLADI..

Akçay Beldesi’nde geçtiğimiz hafta sonu yaşanan sel felaketinden zarar gören vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik olarak Belediye ekipleri tarafından çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Öncelikle acil ihtiyaçlar karşılanırken akşamları da sıcak yemek ve su dağıtılmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta Edremit ve beldelerinde yaşanan sel felaketinden sonra yaraların sarılması için çalışmalar sürüyor. Akçay Beldesi’nde sel felaketinden en çok etkilenen Yeni Mahalle, Bahçelievler ve Cemil Temel Mahalleleri’nde zarar gören evlerde ki suların tahliye edilmesi, temizlik, bakım gibi çalışmalar tüm hızı ile sürüyor. Akçay Belediyesi’ne bağlı zabıta ve itfaiye ekipleri tarafından öncelikle yurttaşların acil ihtiyaçları giderilirken akşamları da sıcak yemek ve su dağıtılıyor. Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Akçay’da merkez mahalellerde sorun yaşanmadığını belirterek, “Cemil Temel Mahallesi başta olmak üzere Bahçelievler ile Yeni Mahalle’nin bir kısmında su baskınları yaşandı. Büyük bir afet yaşadık. Saatte bir metreküpe 169 kilogram yağışın düştüğü Cumartesi gecesinden itibaren İtfaiye, zabıta, su kanalizasyon, bakıl ikmal birimi başta olmak üzere ekiplerimiz zarar gören bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor. Kaymakamlık Makamımız ile koordineli bir şekilde selden zarar gören yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik çalışmaları sürdürüyoruz” dedi.