Edremit Belediye Başkanı tahliye edildi

edremit_belediyesi_baskaniBalıkesir’in Burhaniye ilçesinde, “ihalede usulsüzlük, zimmet ve irtikap” suçlarını işlediği iddiasıyla yargılanan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, tahliye edildi.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanık Kılıç ile taraf avukatları katıldı.
Duruşmada müştekilerle tanıkların dinlenilmesinin ardından esas hakkındaki görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, Kılıç’ın tahliyesini talep etti.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti Kılıç’ın tahliyesini kararlaştırdı. Tahliye kararı, Burhaniye Adliyesi önünde bekleyen çok sayıda kişi tarafından sevinçle karşılandı. Tuncay Kılıç’ın eşi Vicdan Kılıç, Türk adaletine güvendiklerini, adaletin yerini bulduğunu söyledi.

Olay
Edremit Belediyesi’ne yönelik operasyonlar, “reklam panoları, otobüs durağı ve billboard gibi açık hava reklam alanlarının 2011’de 10 yıllığına kiraya verildiği ihaleye rüşvet karşılığında fesat karıştırıldığı, Kamu İhale Kanunu’nun 17. maddesince düzenlenen ve ihale sürecinde yasak olan bazı ilkelere aykırı davranıldığı, kamu zararı oluşturulduğu ve birtakım imar izinlerinde usulsüzlük yapıldığı” iddiasıyla düzenlenmişti.

Kaynak: AA

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.