Mansur Yavaş, Ankara için önceliklerini anlattı

Mansur Yavas, Ankara icin onceliklerini anlattiCHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, FOX TV’de yayınlanan “Fatih Portakal’la Türkiye’nin Trendleri” programına katıldı.

Fatih Portakal’ın sorularını yanıtlayan Yavaş; “Benim önceliğim, hayali projeler değil, boğaz deyince benim aklıma dar gelirli Ankaralı hemşehrilerimin boğazı, köprü deyince trafik çilesi çeken Keçiörenliler ile Keçiören Fatih Köprüsü geliyor” dedi.

Ankara’nın en büyük probleminin bugünkü yönetim anlayışı olduğunu vurgulayan Yavaş; en büyük projesinin Ankaralıları bu yönetimden kurtarmak olduğunu söyledi. Belediye Başkanı seçildiği takdirde rozetini çıkararak herkesin belediye başkanı olacağını ve belirten Yavaş: “Ben siyaset yapmaya gelmiyorum. Kazandıktan sonra Cumhuriyet’in Başkentine yakışır bir Ankara için çalışacağım. Bütün seçmenlerden oy alacağıma inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Ankara’ya yapılan TEMA Park’ın maliyetinin 1 milyar doların üstünde olduğunu ve yer seçiminin yanlış olduğunu, TEMA Park yapımı için Atatürk Orman Çiftliği’ndeki ağaçların kesildiğini belirten Yavaş, “Ortak akılla yaparsanız, nereye yapılacağını, nasıl yapacağınızı meslek odaları ile görüşerek karar verirseniz doğru olan budur. Tek başınıza karar almayacaksınız. Aksi takdirde belediyeyi zarara uğratırsınız. Zaten mevcut durumda belediyenin borcu var. Organize sanayi bölgesine giden köy yolunu yapmıyorsunuz, burayı yapıyorsunuz ” şeklinde konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yeni borçlanmaları hariç basına yansıyan 4,5 milyar borcunun bulunduğunu söyleyen Yavaş, devri sabık yaratmayacaklarını, yapılan uygulamaları inceleyeceklerini ve yargıya havale edeceklerini vurguladı. Ankara’nın şu anda marka kent olmadığını, marka olması için Ankara’da uluslararası düzeyde yarışların yapılması, yurt dışına direkt uçuşların olması ve Ankara’nın olimpiyatlara talip olması gerekliliğinin altını çizdi.

Ulaşımı ucuzlatacağını hatırlatan Yavaş, “Akıllı ulaşım projemiz var. Toplu taşımada otobüsleri bağlantılı yapacağız. Otobüslerin bir kısmı tıklım tıklım giderken bir kısmı da bomboş gidiyor. Metro bağlantılı toplu taşım yaparsak EGO zarar yapmayacak. İnsanlar daha çok toplu taşımı kullanacak. EGO’daki maliyetler düşürüldükten sonra ulaşımda da ne kadar indirime gideceğimize karar vereceğiz” dedi. Yaptığı konuşmaların taahhüt olduğunu söyleyen Yavaş, alın teriyle çalışan hiçbir belediye personelinin işten çıkartılmayacağını ve EGO çalışanlarına yasal düzenlemeler yapıldıktan sonra sendika hakkı tanıyacaklarını belirtti.

Suyun insan hakkı olduğunu ve indirime gidileceğini belirterek “Bütün dünyadaki sistemlerde suyu temin etme maliyeti, arıtma maliyeti, personel gideri karşılığı bedel alınması öngörülmüştür. Ancak ASKİ asfalt yapmak gibi harcamalarda bulunduğu için maliyet artıyor ve su pahalıya veriliyor. Bir yılda elde edilen gelir 1 milyarın üzerinde fakat yüzde 40 da kayıp var. Yerin altına gidiyor. Şebekenin yenilenmesi lazım. Yüzde 25 oranında suyu ucuzlatmayı hedefliyoruz” dedi.

Belediyenin ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarının eksilmeden devam edeceğini kaydeden Mansur Yavaş, “Dar gelirli bir aileye sudan 50 lira fatura geliyorsa bu bedel 15-20 liraya kadar düşecek. Kimse görmeyecek kartla ödeyecekler. Hem yardım yapıyorsunuz, kaşıkla verip kepçeyle alıyorsunuz” dedi.

Melih Gökçek’in, Ankara’ya yapmayı planladığı boğaz projesini de değerlendiren Yavaş, “İmrahor Vadisi’ne boğaz yapmaktan bahsediyor. Üzerine de köprü yapacakmış. Benim Boğazdan anladığım şey dar gelirlinin boğazıdır. Benim önceliğim dar gelirlilerin boğazı. Köprü deyince de aklıma Keçiören’deki Fatih Köprüsü geliyor. Yırtılan Hacı Bekir’in yakası. Paralar vatandaşın cebinden çıkıyor. Vatandaş öncelikle Keçiören’deki Fatih Köprüsü’nden rahat geçmek istiyor” şeklinde konuştu.

Yavaş: “Avrupa’da ödeyen karar verir diye bir anlayış var. Belediye Başkanlarının maaşını vatandaş ödüyor. Nasıl ki çalıştırdığınız bir insanın kötü davranışları olduğunda işine son veriyorsanız 30 Mart günü de işten çıkartma günüdür. Bunu vatandaşımızın özellikle bilmesini istiyorum” dedi.

Üniversite öğrencilerine şu anda burs verilmediğinin altını çizen Mansur Yavaş “Yardım alan ailelerin çocuklarıyla üniversite gençlerini buluşturacağız. Haftada iki üç gün eğitim verecekler, biz onlara ücret ödeyeceğiz yani üniversite öğrencilerine burs vereceğiz. Bu ailelerinin çocuklarına ücretsiz yabancı dil kursu da vereceğiz. Her şeylerini takip edeceğiz. Beypazarı’nda uyguladığım Yetim projem var. Gizlice yaptık bunu. Yetim olup hala takip ettiğim gençler var. Bunu da uygulayacağız” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.