YSK noktayı koydu, CHP Sarıyer’de seçime girecek

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İlçe Seçim Kurulu’nun CHP’nin Sarıyer’de yerel seçimlere katılamayacağına ilişkin kararı 1’e karışı 9 oyla iptal etti.

Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, CHP’nin Sarıyer’de aday listelerini son gün saat 17.00’ye teslim edemediği gerekçesiyle yaptığı itirazı dün karara bağladı. Kurul, CHP’nin seçime girmemesi yönünde görüş bildirdiği ifade edildi. Kararın 5’e 2 oyla alındığı belirtildi. CHP’nin konuya ilişkin başvurusu üzerine toplanan YSK ise Sarıyer İlçe Seçim Kurulu’nun kararını 9’a 1 oy çokluğuyla iptal etti.

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, YSK’nın kararının ardından twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Partisinin olması gerektiği gibi, Sarıyer’de YSK kararıyla seçime girebileceğini belirten Salıcı,“Bilinmelidir ki Sarıyer’deki aksaklık listelerin geç verilmiş olması değildir. Sarıyerlinin hakkını Sarıyer’e teslim eden YSK ve İlçe Seçim Kurulu hakimlerine örgütüm adına teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.