Dombıra, MESAM’da kayıtlı

mesamSöz-Müzik: Arslanbek Sultanbekov
Dombıra, MESAM’da kayıtlı

AK Parti’nin yeni seçim şarkısı Dombıra meydanlarda kullanılamadan davalık oldu. Şarkının sahibi Arslanbek Sultanbekov, AK Parti’nin şarkıyı kullanmasını istemediğini, eserin Türk milletine ait olduğunu söyleyerek tartışmaları bitirdi. Bu konuda da yasal işlemleri başlatacaklarını açıkladı. Dombıra’ya ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diye söz yazıp yeniden düzenleyen Uğur Işılak ise şarkının anonim olduğunu düşündüklerini söyledi.

Uğur Işılak, dün bir televizyon kanallarında yaptığı açıklamalarda araştırma yaptıklarını ve Dombıra’yı anonim eser diye düzenlediklerini dile getirdi. Ancak, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM)’ın internet sitesinde arama yaptırıldığında bile eserin sahibinin Arslanbek Sultanbekov olarak kayıtlı olduğu görülüyor.

Dombıra, MESAM’a kayıtlı eserler arasında

MESAM üyesi olan Aslanbek Sultanbekov’un Dombıra şarkısı da 0789429 kayıt numarasıyla MESAM’da kayıtlı. Yani eserin izinsiz veya bedel ödenmeden alınıp kullanılmaması gerekiyor.

Müzik Eserlerinde Telif hakkı nasıl sorgulanır?

Aslında şarkının telif hakkı sorgulaması çok basit. Müzik eseri sahiplerinin haklarını korumak için kurulan MESAM’ın internet sitesinden şarkı adı ile yapılan aramada telif hakkı olup olmadığı öğrenilebiliyor.

mesam1

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.