LEYLA AKBAŞ, ZİHNİ ALDIRMAZ’I GEÇMİŞE GÖTÜRDÜ

sergi2jpgLEYLA AKBAŞ, ZİHNİ ALDIRMAZ’A 25 YILLIK SİYAH BEYAZ FOTOĞRAF HEDİYE ETTİ GAZETECİ LEYLA AKBAŞ’IN, ADANA’YA GELEN LİDERLERİN SİYAH BEYAZ FOTOĞRAFLARINDAN OLUŞAN SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPAN ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKAN VEKİLİ ZİHNİ ALDIRMAZ, “BU SERGİ GENÇLERE ÖRNEK OLSUN. O ANI ÖLÜMSÜZLEŞTİREN FOTOĞRAF SANATI ÇOK ETKİLEYİCİ” DEDİ

Gazeteci Layla Akbaş’ın arşivinden derlediği 70 eserlik fotoğraf sergisi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından açıldı. Adana’la gelen liderlerin siyap beyaz götüntülerinden oluşan sergide yer alan fotoğraflar arasında Zihni Aldırmaz ve eşi Serpil Aldırmaz’ın da bulunduğu bir eserini Zihni Aldırmaz’a hediye eden Leyla Akbaş, her bir fotoğrafın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi.

GENÇLERE ÖRNEK OLSUN

Sergiyi gezen ve eserleri tek tek inceleyen Zihni Aldırmaz, “Fotoğraf sanatının çok önemli bir tarafı var. Bir anı ölümsüzleştirmek fotoğrafla mümkün. İnsanların ruh halini, o an ne düşündüğünü özetleyen ve tarihe not düşen bir sanat dalı fotoğrafçılık. Şimdi bu sergiyi gezerken bunu bir kez daha farkına vardım. Bu sergi gençlere örnek olsun. Leyla Akbaş gibi gazetecilik, yazarlık ve fotoğrafçılığı aynı anda yapan çok insan yok. Onu kutluyorum. Umarım yeni nesile, gençlere de örnek olur olur bu çalışmalar” dedi.

Leyla Akbaş da geçmişte Adana’ya liderler geldiğinde, onlar halka hitap ederken yanıbaşlarında fotoğraf çekmenin mümkün olduğunu günümüzde güvenlik gerekçesiyle yanlarına yaklaşmanın zor olduğunu ve liderlerin fotoğrafını çekmenin zorlaştığını ifade etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.