Yücel’den Balıkçılara Söz

balikcilara_soz
Alanya’da ezilen ve yok sayılan tüm kesimler gibi balıkçılara da sahip çıkacaklarını söyleyen MHP Adayı Yücel “Balıkçılar Kahvesi tabelasını asacağız” dedi

ALANYA Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır ve ekibiyle buluşan MHP Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel, göreve gelmesi halinde hukuk kuralları çerçevesinde balıkçı esnafına hak ettikleri özeni göstereceğini söyledi. Yücel, “Bir deniz memleketinde gözbebeğimiz olması gereken balıkçı esnafı sürekli eziliyor, itilip kakılıyor. Biz bu gidişata artık yeter diyeceğiz” dedi.

‘YÜCEL’E İNANCIMIZ TAM’
Alanya’nın nefes aldığı mekanlardan biri olan ve Balıkçılar Kooperatifi bünyesinde olması gereken Balıkçılar Kahvesi’nin tabelasını hukuk kuralları çerçevesinde yeniden astıracaklarının sözünü şimdiden veren Yücel’e teşekkür eden Kooperatif Başkan Yardımcısı Cavit Uslu, “Bizi resmen kapı dışarı ettiler. Mağduruz, çaresiziz. Yücel’in halkın sorunlarını çözeceğine inancımız tam” dedi.

Önceki gün anneannesini kaybeden ve seçim çalışmalarına kısa bir ara veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel, daha önceden randevu verdiği balıkçı esnafı ile dün sabah bir araya geldi. Alanya kamuoyunun huzuruna yıllardır sorunları ile gelen balıkçı esnafı, MHP Adayı Yücel’e sorunlarını anlattı. Alanya Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Çakır, Başkan Yardımcısı Cavit Uslu, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar ve kooperatif yönetiminin hazır bulunduğu toplantıda balıkçıların sıkıntılarını dinleyen Yücel, “İnşallah 30 Mart’tan sonra bunca yıldır çekilen çileler bizimle birlikte tamamen bitecek” sözü verdi. Karşılıklı fikir ve görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda balıkçılar Yücel’e sonuna kadar güvendiklerini belirterek seçimlerde tam destek vereceklerini ifade ettiler.

‘SORUNLARI TÜM ALANYA BİLİYOR’
Balıkçı esnafının sorunlarını çok iyi bildiklerini ve haklarını sonuna kadar savunacaklarını belirten Yücel, “Biz Balıkçılar Kooperatifi’nin hizmet bürosunu asıl olması gereken İskele bölgesinde ararken, tenha bir yerde bulduk. Gönül isterdi ki kooperatif bürosu balıkçı esnafının gerçek çalışma alanı olan İskele’de olsun. Demek ki mevcut yerel yönetim, ekmeğini bin bir zorlukla denizden çıkaran balıkçı ağabeylerimize, arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize burayı layık görmüş. Alanya halkının nefes aldığı mekânlardan biri olan ve Balıkçılar Kooperatifi bünyesinde olması gereken Balıkçılar Kahvesi’nin tabelasını hukuk kuralları çerçevesinde yeniden astıracağız” dedi. Balıkçılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Cavit Uslu ise Alanya İskelesi’ni Özelleştirme İdaresi’nden 30 yıllığına kiralayan Alanya Liman ve Denizcilik İşletmeleri AŞ (ALİDAŞ) tarafından kendilerine “işgalci” muamelesi reva görüldüğünü söyledi.

İKİNCİ SINIF VATANDAŞ MUAMELESİ
Uslu, “Balıkçılar Kahvesi, Alanya halkının çok uygun rakamlara gelip oturduğu, insanların arkadaşlarıyla, aileleriyle ve misafirleriyle keyifli zamanlar geçirdiği bir mekândı, fakat bizi buradan resmen kapı dışarı ettiler. Mağduruz ve 30 Mart’tan sonra Adem Başkan’a güveniyoruz. Verdiği sözleri tuttuğunu biliyoruz. Biz asla illegal bir şey istemiyoruz. Hukuk kuralları çerçevesinde hakkımız ne ise o verilsin yeter ama bu da olmuyor. Adem Başkan’ın bizim ve Alanya halkının sorunlarını çözeceğine inancımız tam” diye konuştu. Görüşmenin son bölümünde, kendisini ve ekibini misafir ettikleri için balıkçı esnafına teşekkür eden Yücel, destek sözüne balıkçılara özgü bir selamlama olan “Rastgele” diyerek teşekkür etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.