AK Parti’den istifa eden 315 kişi ampul kırıp MHP’ye katıldı

Adana’nın Yüreğir ilçesinde, AK Parti kadın kollarının ardından, gençlik kolları yerel yönetimler başkanı da istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) saflarına katıldı. AK Parti’den ayrılan partililer, yanlarında getirdikleri ampulleri kırarak, eski partilerine tepki gösterdi.

AK Parti’den istifa eden 315 kişi, Yüreğir Belediye başkan adayı Yücel Bayram’ın merkez seçim bürosunda yapılan törenle MHP’ye katıldı. Törende, AK Parti Yüreğir Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkanı Aziz Sağıroğlu ile diğer katılımcılara MHP rozetleri takıldı.

Katılımlarla güçlerine güç kattıklarını belirten MHP Başkan Adayı Yücel Bayram, “Seçimlere sayılı günler kala her partiden insanlar bizi tercih ederek partimize katılıyorlar. Geçtiğimiz günlerde büyük bir kitle ile AKP Yüreğir Kadın Kolları Başkanı Zeynep Acem bizlere katılmıştı. Bugün de AKP’den 315 kişi partimize geldi. Yüreğir’de değişim zamanı gelmiştir. İnşallah 30 Mart’tan sonra biz göreve geldiğimizde Yüreğirli sorunlarından arındıracak, Yüreğir’i çağdaş yaşanabilir bir ilçe haline getireceğiz.” dedi.

AK Parti’den ayrılan Aziz Sağıroğlu, “Yaklaşık 4 yıldan beri AKP’de aktif olarak çeşitli kademelerde görev yapmaktaydım. 17 Aralık olayları ve sonrası Başbakan’ın yapmış olduğu tavır ve davranışları, beni ve arkadaşlarımı üzmüş ve zor duruma düşürmüştür. Bunun yanında gençlerimize siyasetin hiçbir yerinde değer verilmemiştir. Gençlerimiz bayrak asmak, slogan atmak, kuru kalabalık yapmakta kullanılmaktaydı. Bu yaşananların ardından gençlik kolları teşkilatı olarak AKP’den istifa ettik. Bundan sonra siyasi hayatımı Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında sürdüreceğim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara rozetleri, Yücel Bayram, İlçe Başkanı Hüseyin Tumlukolcu ve Yüreğir meclis üyesi adayı Salih Gökçe tarafından takıldı. Rozet takma töreni ardından AK Parti’den istifa eden Aziz Sağıroğlu ve arkadaşları, yanlarında getirdikleri ampulleri kırdı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.