Ankaralılar Çansera İçin Gün Sayıyor

Ankaralılar Çansera İçin Gün Sayıyor

can_sera_projeler_kismi_2“Doğa Dostu” bir içerikle projelendirilen park vahşi elektrik ve su tüketimi yapmayacak. Parkın tüm elektrik sistemi özel güneş enerjisi sistemleri ve yetmediği durumlarda led sertifikalı ürünlerden oluşturuldu.

Çankaya Belediyesi kent merkezinde yapımını tamamlamak üzere olduğu “Doğa Dostu” bir içerikte hazırlanan Çansera Kent Bahçesi’ni Kasım başında Ankaralıların hizmetine açmaya hazırlanıyor

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan parktaki son çalışmaları Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık CHP yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve yine CHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile birer hafta arayla ayrı ayrı denetledi. Ankara’nın merkezine 10 dakikalık mesafede 90 bin metrekarelik bir alan üzerinde projelendirilen Çansera’nın3 bin 500 metrekarelik bölümünde belediyenin bitki gereksiniminin önemli bölümünü karşılayan büyük bir serada bulunuyor. Çansera içerisinde doğal bir çevre içinde gezinti, dinlence ve çeşitlenmiş doğal yaşam alanları ile spor alanları, çocuk oyun alanları, piknik alanları, festival alanları, yürüyüş ve koşu alanları ile çiçek satış büfeleri, kafeterya ve kır kahvesi de yer alacak.

ENERJİ VE SU TASARRUFU İLE DE DOĞA DOSTU PROJE

“Doğa Dostu” bir içerikle projelendirilen park vahşi elektrik ve su tüketimi yapmayacak. Parkın tüm elektrik sistemi özel güneş enerjisi sistemleri ve yetmediği durumlarda led sertifikalı ürünlerden oluşturuldu. Parkın yağmursuyu depolayan su deposu ve damlama sulama sistemleri yanısıra tüm bitkisel uygulamalar öncesi uygulaması yapılacak “Sutut” olarak da bilinen “Perlit” malzeme ile sulama gereksinimi de en aza indiriliyor.

Eylül ayı sonunda tamamlanması planlanan dev kent parkı hakkında bilgiveren Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık; “Bu proje Çankaya’da uygulanmaya başlanan Yeni Toplumcu Belediyecilik anlayışının çevre alanındaki anıtsal simgelerinden biri olacak. Projemizin en önemli özelliği kent, insan ve doğa dostu olması; mevcut standart park konseptinin üzerine çıkması, rantı değil toplumun ve doğanın çıkarlarını esas almasıdır” diye konuştu. Tanık, Ahlatlıbel Spor ve dinlenme tesislerinin Ankara’nın en özel yeşil alanlarından biri olduğunu ve bu yüzden özellikle hafta sonu oluşan aşırı yoğunluğu kaldırmakta zorlandığını belirterek, Çansera Ankara’nın ikinci Ahlatlıbel’i olacak üstelik kentin merkez alanın yer aldığı için büyük bir nefes alma noktası niteliği taşıyacak şeklinde konuştu. Tanık, “Ahlatlıbel’in kent çeperinde olması nedeniyle tüm vatandaşlar açısından ulaşılabilirlik açısından bazı dezavantajları var. Ama Çansera kent merkezine 10 dakikalık mesafesiyle tüm Ankaralılar açısından çok daha erişilebilir olacak” dedi.

ÇANSERA KENT BAHÇESİ AÇILMADAN İLGİ ODAĞI OLDU

CHP Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Bülent Tezcan ise,ayrı ayrı dolaştıkları park hakkındaki değerlendirmelerini benzer sözlerle Başkan Tanık’a ileterek, kentin merkezinde böylesi bir yeşil alanı görmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.Parkın Doğa Dostu içeriğinden ayrıca etkilenen iki genel başkan yardımcısı CHP’nin toplumcu belediyecilik anlayışının farkını çok somut biçimde yansıtan böylesi bir projeyi Ankara’ya kazandırdığı için Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’a teşekkürlerini ilettiler.

Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Çansera Kent Bahçesi, Çukurambar 100.Yıl bölgesinde Öğretmenler Caddesi girişinde Çankaya Üniversitesi ve MTA arasındaki bölgede yer alıyor. Eylül sonunda tamamlanması öngörülen Doğa Dostu Çansera, düzenlenecek büyük bir konser ve etkinliklerle Ankaralıların hizmetine açılacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.