ÜÇ KUŞAK BİR ARADA

Etimesgut Belediyesi’nin ramazan etkinliklerinde 3 kuşak bir araya geliyor, geleneksel ve modern ramazan eğlenceleriyle ramazan ayının tadını çıkarıyor. Çocuklar, anne-babalar, nine ve dedeler hep birlikte Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen etkinliklere katılıyorlar. Anne babalar çocuklarıyla birlikte sahnedeki ilahi gruplarını, semazenleri, Hacivat Karagöz’ü, Kavuklu ile Pişekar’ı, kuklaları, orta oyunlarını, palyaçoları izleyerek eski ramazanları yeniden hatırlıyorlar. Etkinlikler izlenirken pamuk şeker, Osmanlı şerbeti, kağıt helva, elma şekeri gibi geleneksel lezzetler tadılıyor.

GIDA FUARI SOFRALARI DONATIYOR
Meydanda düzenlenen gıda fuarı hem büyüklerin hem de küçüklerin ilgisini çekiyor. Aileler, Türkiye’nin dörtbir yanından gelen doğal lezzetleri tadıyor, satın alıyor, ramazan boyunca eşine dostuna ikram ediyor. İftar ve sahur sofraları gıda fuarı ürünleriyle şenleniyor.

SULTAN YA DA PADİŞAH OLMAK
Eskiye özlem duyanlar bu özlemlerini de meydanda kurulan Osmanlı fotoğraf stüdyosuyla ölümsüzleştiriyorlar. Kadınlar Osmanlı sultanlarının, erkekler de Osmanlı padişahlarının geleneksel kıyafetlerini giyerek objektifin karşısına geçiyorlar. Anlık da olsa Osmanlı sultanı olmak ziyaretçileri heyecanlandırmaya yetiyor.

DOLU DOLU RAMAZAN
Etimesgut Belediyesi’nin ramazan etkinlikleri, geleneksel ramazan eğlenceleri ile gıda fuarı, lunaparklar ve Kazakistan Devlet Sirki gibi zengin içeriğiyle ramazan boyunca, üç kuşağı buluşturmaya, başkentlilere özlediği ramazan akşamlarını yaşatmaya devam ediyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.