AK Parti, Türkeş ve Yazıcıoğlu fotoğraflı dev afişini sökmek zorunda kaldı

sincan-kAKP Sincan Belediye Meclis Üyesi Selahattin Sağlam’ın Sincan Belediye İş Merkezi’ne astırdığı dev afiş, MHP ve BBP yöneticilerinin tepkisi üzerine gece vinçle söküldü. MHP’liler pankart üzerinden Alparslan Türkeş’in, BBP’liler de Muhsin Yazıcıoğlu’nun resimlerini keserek çıkardı.

MHP ve BBP’lilerin tepkisi üzerine AK Partililer tarafından sökülen afişte Mustafa Kemal Atatürk, Adnan Menderes, Turgut Özal, Erdal İnönü, Alparslan Türkeş, Bülent Ecevit, Muhsin Yazıcıoğlu, ve Necmettin Erbakan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri yer alıyordu.

SUÇ İŞLENDİ

Konu hakkında bilgi veren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara İl Başkan Yardımcısı Oğuzhan Kara, pankartın akşam saat 9-10 gibi asıldığını öğrendiklerini söyledi. Hemen olay yerine geldiğini belirten Kara, “Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in iktidar partisinin bir pankartında yer alması, hem partimizden izin alınmaksızın, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ailesinden ve çocuklarından her hangi bir şekilde izin alınmaksızın kullanılması, seçimlerim temel hükümleri hakkındaki kanuna hem de Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimlerle ilgili seçim yasaklarına tamamın aykırıdır. Suç teşkil etmektedir.” dedi.

5 YILDIR OLAYI AYDINLATMADILAR

Pankartta tepki gösteren Büyük Birlik Partisi (BBP) Ankara Gençlik Kolları Sekreteri Mehmet Zahit Ayan, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun resmini burada malzeme yaparak kullanılmasına tepki vermek için buradayım. 25 Mart 2009’da elim bir kaza görünümlü bir suikast sonucu kaybettiğimiz liderimizin arkasından beş yıl boyunca hiçbir şekilde üzerine düşeni yapmayan Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyeti seçimler yaklaşırken utanmadan resmini kullanmayı cüret etmiş… Beş yıldır hiçbir şekilde mesafe kat edemedik. Hiçbir şekilde hükümet gerekli adımları atmadı. Şimdi de utanmadan şehit liderimizin resmini kullanmaya çalışıyorlar.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.