Kılıçdaroğlu: Kutu kutu, kasa kasa değil kamyon kamyon götürdüler

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim mitingi için geldiği Ardahan’da binlerce Ardahanlı tarafından karşılandı. Burada coşkulu halka hitap eden CHP Genel Başkanı hükümete 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu üzerinden yüklendi.

Kılıçdaroğlu, “12 yıldır iktidardalar. 12 yıldır çalışıyorlar. 12 yıldır ceplerini dolduruyorlar. Faturası size işsizlik olarak dönüyor. Biz yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları önleyeceğiz dediler. Türkiye’nin vicdanına sesleniyorum; kutu kutu, kasa kasa değil , kamyon kamyon götürdüler. Sadece Başbakan’ın oğlunun evinde çıkan para bir milyar dolar. Ardahan’ın vicdanına sesleniyorum dünyada hangi başbakanın evinde bir milyar dolar nakit para olur. 17 Aralık Şeb-i Aruz Mevlana’nın düğün gecesi bütün gerçekler açığa çıktı. Bir hükümetin devleti nasıl soyduğu ortaya çıktı.” diyerek Başbakan ve oğluna ait olduğu iddia edilen konuşmayı halkla paylaştı.

Kılıçdaroğlu Gürcistan’da mazotun 2 lira, Türkiye’de ise 5 lira olduğunu söyleyerek bunun sorumlusunun Başbakan olduğunu söyledi. Halkın ‘Tayyip İstifa’ şeklinde slogan atmasının ardından Kılıçdaroğlu söze girerek, “Hiç endişe etmeyin arkadaşlar, onlar hayatta istifa etmezler. Çünkü istifa etmesi için bir insanda ar damarı olması lazım. Allah kimseyi yere bakar hale getirmesin. Utanma duygusu sadece insanlara özgüdür. Sen malı götüreceksin, devleti soyacaksın, çoluk çocuğunu zengin edeceksin, öbür tarafta Ayaz Bebek Konya’da soğuktan ölecek, Kübra Bebek Samsun’da açlıktan ölecek.” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu merkez ve ilçe belediye başkan adaylarını tanıtarak tozu, çamuru olmayan bir Ardahan için vatandaşlardan adaylarını desteklemelerini istedi.

CHP Genel Başkanı daha sonra Erzurum’da ki mitinge katılmak üzere Ardahan’dan ayrıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.