Bahçeli: Recep Ağa 2015 yılında geldiğin gibi gideceksin

bahceli-kMHP lideri Devlet Bahçeli, yolsuzlukla ve rüşvetle ismi anılan AK Parti yöneticilerine seslendi. Bahçeli, “Tamamını kastetmiyorum. Bir avuç yöneticisinden de bu millet hesap soracaktır. Onun için 2015 yılı 12 Haziran’ına kadar ne yaparsan yap Recep Ağa geldiğin gibi gideceksin. Hiç merak etme Abbas yolcudur.” dedi.

Devlet Bahçeli, seçim koordinasyon merkezi açılışı için geldiği Samsun’un Bafra ilçesinde halka hitap etti. Bahçeli, gelmeden önce Bafra Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Eroğlu ve yaklaşık 500 genç ellerinde, ‘Bakan Evlatları Ayakkabı Kutularına, Vatan Evlatları MHP’ye’ yazılı pankartla miting alanına girdiklerinde büyük alkış aldı. Mehter takımı ise yaklaşık 2 saat milli marşlarla vatandaşları coşturdu. Bankalar Caddesi’nde makam aracından inen Bahçeli, yürüyerek ve esnaflara hayırlı işler dileyerek miting alanına geldi.

Seçim otobüsünün üstüne çıkan Bahçeli, Bafralıların şahsına ve partisine gösterdiği samimi ilgi ve teveccühe teşekkür ederek sözlerine başladı. Bahçeli, “Sizlerden en başta istediğim sandıklara sahip çıkın. Sandık görevlilerini buradan uyarıyorum. Sandıkların başından bir saniye ayrılmayın. Bir oy bile çok önemlidir. Hile ve çalıntı oyla seçim kazanabilirler. Bu seçimler çok önemlidir. 18 yaşına gelmiş, oy kullanacak çağına gelmiş kim varsa, onlar dahil bütün ailecek seçim sandığına gitmeliyiz, oyları vermeliyiz. Sandıkta görevli dava arkadaşlarım dikkat etsin. Oy sayımı sırasında çok dikkatli olacaksınız. Bir oyu kimseye hile veya çalıntı olarak kaptırmayacak. MHP’ye Bafra’dan büyük bir zaferi bize müjdelemenizi istiyorum. Bafra bizim için anlamlı bir ilçe. Sizlerden Bafra’yı tekrar geri istiyorum.’’ diyerek adayına destek istedi.

Bahçeli, 30 Mart’ın Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayarak, “Onun için bu seçimlere MHP çok önem vermektedir. MHP seçimlere çok önceden hazırlandı ve değerli şahsiyetlerle bu demokratik hakkını kullanıyor ve bu yarışa katılıyor. Anlaşılıyor ki her gittiğimiz yerde büyük bir sevgi seli, bağıra basış ve MHP’ye açık destek verilmektedir. Onun için diğer siyasi partilerin adaylarına başarılar dilerken Bafra gibi büyük bir ilçemizde genç bir adayımız olan Özgür Topkaya bizi temsil edecektir.” şeklinde konuştu.

İKTİDARA UKRAYNA HATIRLATMASI

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına değinen Bahçeli, şunları söyledi: “Rüşvet kötü bir şeydir. Zamanında tedbirler alınmazsa yaygınlaşır. Kangren gibidir. Zamanında tedbirler alınmazsa kesilmek mecburiyetinde kalınır. Bunun bir çözümünü bulmamız lazım. Bulmazsak önce şunlara dikkat edelim: Tunus’a bakın, yakın tarihte şu Arap Baharı dediğimiz süreç içerisinde Binali çocuğunu ve eşini zor alıp kaçtı. Halk ayaklandı. Mısır’da önemli gelişmeler oldu. Libya’da ise Kaddafi yolsuzluk ve rüşvetten dolayı halk ayaklanmasıyla linç edildi. Ukrayna’da yine yolsuzluk ve yoksulluktan dolayı, rüşvetten dolayı Ukrayna Devlet Başkanı halk ayaklanmasına sert tedbirlerle cevap verdiğinde halk birden galeyana kapıldı. O gece 86 Ukrayna vatandaşı hayatını kaybetti. Toplum sarayı bastı ve adamı ancak Rus kuvvetleri Rusya’ya zor kaçırdı. Türkiye’de bunların yaşanmaması lazım. Bin yıllık kardeşliğimizi sürdürmemiz lazım. Böyle bir kargaşada yolsuzluk ve rüşvet sebebiyle toplum öfkelenirse, bundan yararlananlar çıkar. Türkiye’yi bölmek isteyenler, daha da fırsat kollamış olur. Beraberce, kardeşçe huzur içinde demokrasi içerisinde bunun çözümünü bulmamız lazım.”

“RECEP AĞA GELDİĞİN GİBİ GİDECEKSİN”

Yolsuzlukla ve rüşvetle ismi anılan AK Parti yöneticilerine seslenen Bahçeli, “Tamamını kastetmiyorum. Bir avuç yöneticisinden de bu millet hesap soracaktır. Yetimin, öksüzün kazancına el uzatarak Türkiye’nin sömürülmesine izin vermeyeceğiz. Onun için 2015 yılı 12 Haziran’ına kadar ne yaparsan yap Recep Ağa geldiğin gibi gideceksin. Hiç merak etme Abbas yolcudur.” ifadelerini kullandı.

“SEN KİME MEYDAN OKUYORSUN, AKLINI BAŞINA AL”

30 Mart seçimlerinde sadece belediye başkanı seçmeyeceklerini, Türkiye’nin geleceğinin belirlenmesinde ve siyasetin yeni şekillenmelerin beklentileri içerisinde kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanını, daha sonra da 2015 yılı en geç 12 Haziran’ına kadar milletvekillerini seçeceklerini hatırlatan Devlet Bahçeli, şöyle konuştu: “Bir siyasi süreci 30 Mart’ta başlatmış oluyoruz. Ona göre hazırlıklı olun. Türkiye’nin Oslo’dan başlayıp İmralı canisiyle süren ve Kandil’de noktalanmak istenen bir bölünmenin eşiğindeyiz. Böyle bir dönemde seçimler çok önemlidir. Adalet ve Kalkınma Partisi 11 yıldan bu yana ülkeyi yönetmektedir. Yasama, yürütme dediğimiz kuvvetler ayrılığının ilk ikisinde bu günkü iktidar bulunuyor. Ancak Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu gücü milletimizin lehine kullanacağı yerde, bu gücü kendi nefislerine doğru kullanmaya başlamışlardır. Sayın Başbakan, ‘ben tek adamsam gelin indirin’ diyor. Ne demek bu, sen kime meydan okuyorsun. Ortalık karıştığı zaman senin izini ve eserini Türkiye’de bulamazlar. Aklını başına al. Milleti tahrik etme. Milyarların üstünü kanla örtmeye kalkma. O yüzden başta Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş vatandaşlarım sizler bizim kardeşimizsiniz. Bu gün oraya verirsin, başka gün başka yere verirsin. O senin bileceğin iş. Ama memleketin bu kötü gidişatının vebalini taşıma. O sana yakışmaz. Sen ona her türlü fedakarlıkla destek verdin. Bu istismara son ver ve onları uyar.’’

Konuşmasının ardından otobüsün üstünden vatandaşlara çiçek atan Bahçeli, alkışlar ve sloganlar arasında Samsun’da yapılacak açılışlar ve ziyaretler için Bafra’dan ayrıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.