Belde belediyesinin kapatılmasına tepki gösteren halk AK Parti’ye sırtını döndü

Konyalilar AKpye sirtini donduKonya’da seçim çalışmaları kapsamında ilçe ve beldeleri ziyaret eden AK Partililer, halkın ilginç tepkisi karşısında şoke oldu. Yaklaşık bin kişi, bakan yardımcıları, milletvekilleri, büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının bulunduğu seçim otobüsüne sırtını döndü. Otobüsün geçişini arkası dönük olarak karşılayan vatandaşlar “Belediyemizi aldınız yayla yapmaya mı geldiniz” pankartı açtı.

Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yeniceoba beldesinde benzerine az rastlanacak bir protesto örneği yaşandı. Belde belediyelerinin kapanmasından dolayı AK Parti’ye tepkili olan halk, beldeyi ziyarete gelen partililere sırtını çevirdi. Yol kenarında toplanan yaklaşık bin kişi, parti otobüsünün geçişi sırasında arkaları dönük bir şekilde durdu.

Seçim otobüsü ve beraberindeki konvoyda ise Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, 23. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri Özkan Öksüz, Ali Öztürk, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Ali Önal, AK Parti Cihanbeyli Belediye başkan adayı Mehmet Kale bulunuyordu.

Yeniceoba beldesinde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek vatandaşlara seslendi. “Bunun altını özellikle çiziyorum. Seçimlerden sonra ilk ziyaret edeceğimiz, ilk planlama yapacağımız bölgedeki beldemiz Yeniceoba olsun” diyen Akyürek, Yeniceoba’nın hizmet bölge merkezi olacağını dile getirdi.

Ziyarette bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise geçmişte Kürtçe konuşmanın ve türkü dinlemenin yasak olduğunu ileri sürerek duble yollar ve havaalanları hakkında yapılan yatırımları anlattı. Kürt nüfusun yoğun olduğu bölgede halka seslenen Erdem “Bugün ülkede huzur ortamı var. Biz dilimizi konuşamazsak, kendimizi ifade edemezsek ne anlamı var yaşamanın. Ama Recep Tayyip Erdoğan sayesinde Diyarbakır’da bölgenin büyük insanları çağırıldı ve barış ortamı başlatıldı. Bir yılı aşkındır Allah’a bin şükür şehit gelmiyor. Gelmesin, inşallah. Birliğimiz beraberliğimiz daha güçlü olsun” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.