Belediye tesisleri güneş enerjisiyle çalışacak

Diğer önemli projemiz de Güneş Enerjisi. Artık dünya temiz enerjiye doğru gidiyor. Biz de şu anda bütün çiftçiler icralık, köyler icralık. Elektrik borçlarını ödeyemiyorlar, belediye gelirlerinin çok büyük bir kısmı elektrik enerjisi için yeniden merkezi hükümete devrediliyor. Su pompa istasyonları, arıtma tesisleri, su kuyuları bütün bunlar enerji ile çalışıyor. Biz bu konuda da Sümerpark’tan başlıyoruz hemen bir yıl içerisinde Sümerpark’ın bütün elektrik ihtiyacını güneş enerjisiyle karşılayacağız. Artık kademe kademe de belediyenin bütün tesislerinin enerji ihtiyaçlarını güneş enerjisiyle karşılama yolunda çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürdüreceğiz. Burada çok başarılı bir ivme yakalamayı düşünüyoruz. Eğer bu ivmeyi yakalarsak güneş enerjisi aynı zamanda yoksullukla mücadelenin bir parçası haline getirmek istiyoruz. Yoksul ailelere güneş enerjisi sisteminden elde ettiğimiz enerjiyle enerji takviyesi yapmak elektrik borcundan kurtarmayı arzuluyoruz. Bunlar yapılabilir şeyler, vizyon projeler ve kesinlikle yapılması gereken projeler.

Diğer çalışmalarımız kırsal alanlarda olacak. Şuanda bin köy bin de mezra iki bin yerleşim yeri bizi bekliyor. 90 yıl boyunca çivi çakılmamış. Köylerin içi tamamen çamur, bataklık içerisinde. Yolları yok, karayolları yapılmamış. Kanalizasyon yok, içme suyu sağlıklı değil. Bu yerleşim yerlerinin alt yapı sorunları bizi bekliyor. 90 yıldır yapılmayan hizmeti biz önümüzdeki dönemlerde yapacağız. 90 yıldır merkezi hükümetin ilgilenmediği bir alan bu yüzden yükümüz ağır.

Kent merkezinde de şuan da bizim yeni kentleşme alanlarımızın hiçbir alt yapı sorunu yok, son derece sağlıklı bir kentleşme var. Eski yerleşim yerlerini de kentsel dönüşüm ihtiyacı var. Fakat kentsel dönüşüm Türkiye’de bir yanlış politikaların uygulama alanına dönüştü. Bu nedenle de biz buna yerinden dönüşüm diyoruz. Yani halkımıza şunun güvencesini veriyoruz. Hiç kimse mağdur olmayacak, buralar rant alanına dönüşmeyecek, halkın kendi iradesiyle karar vermediği hiçbir uygulama yapılmayacak. Halkın desteğiyle, katkısı ve kararıyla biz yerinden dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz.

Bunun dışında şehirde ve ilçelerimizde sosyal politikalarda önceliğimiz olacak. Yoksullukla mücadele, ekonomik hayatı güçlendirebilecek meslek edindirme faaliyetleri, alternatif ekonomik model arayışları önceliğimiz olacak. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar içerisinde İpek böcekçiliğini geliştirme, Bazalt taşımız var bunu sanayiye dönüştürme, süt ürünleri entegre tesisleri kurma, yem fabrikası kurma gibi doğrudan istihdam oluşturacak çalışmalar yapacağız. Burada belediyenin rolü son derece önemli. Bazılarını doğrudan kendisi hayata geçirecek bazılarını da destek politikası izleyecek. Önümüzdeki dönem biz bu kentin ekonomik sorunlarını çözme konusunda halkın karşısına güçlü projelerimiz ile çıkacağız.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.