Ankara’da 70 kat izni iptal oldu

ankara-hava-maniaAnkara 10. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mania hattını kaldıran ve Eskişehir Yolu’ndaki yüksek yapılaşmanın önünü açan kararını iptal etti.

Başkent’in gelişiminde en büyük engellerden biri olarak gösterilen ‘mania hattı’nın (uçuş güvenliği hattı) 70 katlı binaya çıkabilecek şekilde yeniden düzenlenmesini içeren Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu iptal oldu.

Ankara 10. İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararının ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş, şunları söyledi:
“Eskişehir Yolu aksı üzerinde dikey büyümeyi öngören yüksek yoğunluklu yapıların yapılmasını öngören mania hattının kaldırılmasına dava açmıştık. Mahkeme iki kere bilirkişi keşfi yapılmasını istedi ve iki bilirkişi keşfi de lehimize geldi. Hem alt yapıdan yoksun hem trafiği çözülmemiş bir alanda bu kadar dikey yükselmenin plansızlığından dolayı davaları açmıştık. Kent rantını kişilere dağıtmak isteyen Büyükşehir Belediyesi’ne geçmiş olsun.”

Yüksek yapılara karşı olmadıklarını da söyleyen Candan, “Yüksek yapılara karşı çıkmıyoruz, yeter ki planlı alanlarda alt yapısı uygun alanlarda yüksek yapılaşma öngörsünler. Burada bilimsel bir şekilde şehircilik ilkelerine göre kurgulanmış bir planlama yoktur, emsal artırımına göre bir rant artırımı vardır” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.