Karakaya: Başkent’i ‘boşkent’ yaptılar

karakayaMHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya, Malatyalılar Derneği’ni ziyaret etti.

Karakaya, “MHP adayını yok sayarak, afişlerini toplatarak Ankara da yarışı ikili göstermeye çalışılıyor. Sol geliyor algısı oluşturuluyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi bütçesinin yüzde 20’ye kadar olan kısmının çarçur edildiğini söyleyen Karakaya, “Ben bu yüzde 20’lik kısmı tasarruf edeceğim. Ankara’da yaşayan halka harcayacağım. 5 yılda Ankara’nın çehresini değiştireceğimin sözünü veriyorum. Biz ayrıştıran değil birleştiren olacağız, ötekileştiren değil örtüştüren olacağız” ifadelerini kullandı.

YARISINI DIŞARIDA BIRAKTILAR
Ankara’nın ciddi sıkıntıları olduğuna vurgu yapan Karakaya, sözlerine şöyle devam etti:
“Ankara’ya giren Ankara’ya girdiğini fark etmiyor dedim. Ankara’nın girişine 5 tane kapı yaptılar. Onda da Ankara’nın yarısından çoğunu kapının dışında bıraktılar. Kapıların bir hikayesi, bir anlamı olmalıdır. Güney kapısına deyin ki; 1927 de Mustafa Kemal bu kapıdan girdi. Ankaralılar da bunu bağrına bassın. Ankara rant uğruna mahfedildi ve potansiyalleri rant uğruna harekete geçirilmiyor. Başkenti boşkent haline getirmeyi başardılar.”