Akil insanlar, yolsuzluk ve rüşvetten hiç mi haberiniz yok, niye sessizsiniz?

1901345_559257577515594_1220877353_nÇözüm sürecinde Türkiye’yi il il dolaşan akil insanlara seslenen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ne yapıyorsunuz? Yolsuzluk ve rüşvetten hiç mi haberiniz yok? Bu tapeleri hiç mi okumuyorsunuz? İmralı canisinin hayatını biliyorsunuz, onun siyasallaşma sürecini biliyorsunuz. Vatana ihanet yolunu anlayıp anlatıyorsun da, o günler bülbül gibi konuşurken şimdi, niye sessiz kalıyorsunuz.” dedi.

Bahçeli, Aydın’ın Nazilli ilçesinde halka hitap etti.

“RECEP TAYYİP ERDOĞAN İHTİRASA GİRMİŞTİR, KİBİR YÜKLENMİŞTİR”

Üst üste seçim kazanmanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yoldan çıkardığını belirten Bahçeli, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan ihtirasa girmiştir. Kibir yüklenmiştir. Ne konuştuğu tam anlaşılamaz hale gelmiş, alaylı cümlelerle kendisini iktidara getiren milli iradeyi küçümser hale gelmiştir. Böyle bir durum karşısında sahip olduğu gücün şımarıklığı ve şaşkınlığıyla güç alanını genişletme gibi bir ihtirasa bürünmüştür. Ne yapmıştır? ‘Madem ki yasama ve yürütme tek başıma bana nasip olmuştur öyleyse kuvvetler ayrılığının ikisi benim denetimimde ve kontrolümdedir.’ Geriye ne kalmıştır. Üçüncü kuvvet yargı. ‘Öyleyse yargıyı da denetimim altına almalıyım’ diyerek güç alanını genişletme iştahına kapılmıştır. Bu işin başlangıcı 28 maddelik anayasa değişikliğinin yapıldığı 2010 referandumudur. Bu anayasa değişikliği ile kendi gizli gündemini 28 maddenin içine yerleştirmiştir.” şeklinde konuştu.

1901465_559257490848936_132525741_n“YANLIŞLIK BATAKLIK GİBİDİR KIMILDADIKÇA İNSANI BATIRIR”

Başbakan Erdoğan’ın AKP’nin dışında hiçbir partiyi kabullenmediğini kaydeden Bahçeli, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “AKP’nin dışındaki yüzde 49 oyu hiç dikkate almıyor ve ‘tek adamım gelecekte de bu ülkenin diktatörü olacağım’ gibi bir yanlışlığın içine düşmüştür. Yanlışlık bataklık gibidir, kımıldadıkça insanı batırır. Recep Tayyip Erdoğan bu gerçeği göremiyor. Dolayısıyla yanlışlıkta ısrar ettikçe kendisi batmaya başlıyor. Halbuki doğruluk temiz su gibidir. Çırpındıkça yukarıya doğru insanı çıkartır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu yanlışlıkta inatçı davranıyor, kararlı gözüküyor. Buda hem Türkiye’nin hemde kendisinin felaketini hazırlıyor.”

“ÜSLUBU KABALAŞMIŞ VE NE YAPACAĞINI ŞAŞIRMIŞ BİR BAŞBAKAN VAR”

Başbakan Erdoğan’ın kendisine yakışmayan üslupla meydanlarda konuştuğunu vurgulayan Bahçeli, “Kendisine yakışmayan üsluplarla kendisini masum ve haklı kılacak bir gayretin içerisine girmiştir. Bir korku salmıştır. Onun için ölçüsü kaçmış, üslubu kabalaşmış ve ne yapacağını şaşırmış bir başbakan var. İşi gücü bırakıp TOKİ’nin imkanlarıyla mitingler düzenliyor, taşıma insanlar getiriyor, yarın Aydın’da da göreceksiniz, ondan sonra kalkıyor yolsuzluk ve rüşvetin hiç kendilerine bulaşmadığı iddiasını taşıyor.” diye konuştu.

1981984_559257854182233_646309535_nÇözüm sürecini il il dolaşarak halka anlatan akil insanlara seslenen Bahçeli, “Akiller neredesiniz şimdi? Ne yapıyorsunuz? Niye kalkıpta yolsuzluk ve rüşvetin savurganlığını, hırsızlığını, çalanlarını anlatmak için niye sokağa çıkamıyorsunuz. Kimsiniz siz? bu hırsızlığın içerisinde neredesiniz? Bunların içinde sanatçı, aydın, besleme bir takım insanlar var. 63’lük rezillik olarak Türkiye’yi dolaşırken şimdi neredesiniz? Ne yapıyorsunuz? Yolsuzluk ve rüşvetten hiç mi haberiniz yok? Bu tapeleri hiç mi okumuyorsunuz? İmralı canisinin hayatını biliyorsunuz, onun siyasallaşma sürecini biliyorsunuz. Vatana ihanet yolunu anlayıp anlatıyorsun da o günler bülbül gibi konuşurken şimdi niye sessiz kalıyorsunuz. 63’lük akiller gelebiliyor musunuz Türkiye’nin her tarafına Recep Tayyip Erdoğan’ın komplo ile karşılaştığını, montaj yapıldığını, masum olduğunu, sütten çıkmış ak kaşık olduğunu, bunlara ihanet yapıldığını, ‘bu paralel devlet şudur’ diye anlatmaya hazır mısınız? Var mısınız böyle bir çalışmanın içerisinde?” dedi.

Konuşmasını bitiren Bahçeli, Nazilli Belediyesi tarafından yaptırılan Nazken konutlarının açılış kurdelesini kesti. Evlerin anahtarlarını sahiplerine teslim ettikten sonra kendisine hediye edilen efe fesini giyerek poz verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.