AK Parti garnizon yerine üniversite açtı

AK PARTİ Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel “Yerel Seçimler Vizyonu” konulu bir sunum yaptı.

Türel seçim takvimine dikkat çekerek “20 Kasım’dan sonra adaylar açıklanmaya haşlanır” bilgisini verdi. Nahl Suresi’ndeki “Allah bir şehri örnek verdi: Güvenlik ve huzur içindeydi, rızkı da her yerden bol bol gelmekteydi; fakat Allah’ın nimetlerine nankörlük etti, böylece Allah yaptıklarına karşılık olarak, ona açlık ve korku elbisesini tattırdı” ayetine atıf yapan Türel’in, “Bu bilinçle hareket ediyoruz” dediği kaydedildi.

Türel “Belediye başkanları, tüm yönleriyle hayatlarına dikkat etmeli, öyle yaşamalı” uyarısında bulundu. Kentsel dönüşümde belediyelerin önemine işaret eden Türel, “Şehircilikte mühendislikten mimariye geçiyoruz” diyerek, kentlerde görsel vizyon vurgusu yaptı. Türel’in, “Artık kentsel dönüşümde ‘site’ değil, ‘mahalle’ kurma anlayışı var. AK Parti ile illere garnizon kurma mantığının yerine, üniversite açma anlayışı gelmiştir” dediği bildirildi.