Balçova’da yeni piknik alanı

Balçova’da yeni piknik alanı

Balçova Belediyesi Teleferik tesislerinin altında bulunan Orman İçi Piknik alanını Orman Müdürlüğü’nden devralarak modern bir tesis haline getirdi. Adeta yeşil bir cenneti andıran Orman İçi Piknik Alanı Currhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN tarafından açıldı.

Balçova Belediyesi tarafından sürdürülen çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmaları çerçevesinde, Teleferik Tesisleri altında bulunan Orman İçi Piknik Alanı yenilenerek hizmete açıldı. Ekonomi Üniversitesi’nin karşısındaki 24 bin m2 alanda bulunan piknik alanımda bir kafeterya binası, seyir terası, üç tuvalet binası, iki yapay dere ve süs havuzu, çocuk oyun alanı, piknik masaları, mangal bölümleri ve iki otopark bulunuyor. Güvenlik kulübesi bulunan piknik alanı ayrıca Balçova Belediyesi’nin hizmete açarak İlçe Emniyet MüdJrlüğü’ne devrettiği MOBESE kameraları tarafından izleniyor.

Piknik alanının açılış törenine CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN, İzmir Milletvekili Hülya Güven, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Gazeteci ve Yazar Uğur Dündar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Göreve geldikten bu yana altyapı ve yeşillendirme çalışmalarına özel bir önem verdiklerini ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “Balçova İzmir’in en yeşil ilçesi. Ancak her yeşil alandan vatandaşlarımız yararlanamıyor. Biz özellikle yeşil alanların kalitesin artırarak halktı kullanımına uygun düzenlemeler yapıyoruz. Bu alanımız da ati bir şekilde duruyordu. Artık vatandaşlarımız güvenli ve huzurlu bir şekilde burada piknik yapabilecekler” diye konuştu.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı GÖKHAN GÜNAYDIN ise yaptığı konuşmada, İzmir’in köy gibi kaldığını söyleminin AK Parti tarafından ortaya atıldığın belirtti. İzmir’in doğayla birlikte gelişimini sürdürdüğünü belirten Günaydın, “Onların işi kentten aldığı yeşili yakmak ve yıkmak betonlar yapmaktır. Oysa CHP ise doğayla uyumlu dayanışmayı öne alan bir Türkiye vaat ediyor. Tek adam rejimine ve diktaya hayır diyenlerin partisiyiz, yeşili rant kapısı olarak görmeyen bir partiyiz” dedi. İktidarın her yeri F tipi cezaevi ile doldurduğunu belirten Günaydın, F tipi cezaevlerinin yurtsever ve aydınlar ile doldurulduğunu söyledi. CHP iktidarında F tipi cezaevlerinin başlarına yıkılacağını belirten Günaydın, “Tabii bu F tipi cezaevlerinin hepsini yıkmayacağız. Kimisi lazım olacak. Adil yargılamadan geçerek onların orada gün saydıklarına tanık olacağız” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.