Tokat’ta ibre MHP’ye döndü

tokatTokat’ta da Samsun’a benzer bir durum yaşanıyor. Yarış AK Parti ile MHP arasında geçiyor.

Diğer partilerin adayları ikinci planda. Oyların bölünmesi yerine rakibin tek olması AK Parti’nin aleyhine işliyor. Tokat’ta AK Parti 2009 yerel seçimlerinde ezici bir üstünlükle il belediye başkanlığını alırken, bu seçimlerde o kadar rahat değil.

Tokatlılar belediye hizmetlerini çok yetersiz buluyor. AK Parti yönetimi de öyle düşünmüş olmalı ki, iki dönem belediye başkanlığı yapan Adnan Çiçek’i değiştirdi. Onun yerine Tokat’ta TÜRGEV Genel Müdürü’yle yaptığı arsa konuşması basına yansıyan İl Başkanı Eyüp Eroğlu aday gösterildi. Eroğlu’nun TÜRGEV çalışmaları sebebiyle aday olduğuna yönelik iddialar AK Parti’yi Tokat’ta ayrıca sıkıntıya sokmuş. Eroğlu için ‘Arsayı verip adaylığı kaptı’ kanaati yaygın. Tokatlılar, kamu arazisinin ‘adaylık karşılığı rüşvet olarak verilmesinin kabul edilemeyeceğini’ belirtiyorlar. Bu yüzden şehirde yüzde 50 civarındaki AK Parti’nin oylarının ciddi oranda düştüğü görülüyor.

Tokat’ta AK Parti’nin en ciddi rakibi, ilde sevilen biri olarak görülen MHP’li Hüseyin Erkan İkikat. Tokat’ın birçok yerinde, harita mühendisi olan İkikat’ın soyadına atıf yapan ‘Tokat için ikikat düşünün’ yazıları asılı. CHP’li aday Tokat’ta fazla öne çıkmazken, şehirde CHP’lilerin MHP adayını destekleyeceği konuşuluyor. Yapılan anketlere göre AK Parti ile MHP başa baş gidiyor. Önceki yerel seçimlerde AK Parti’nin yüzde 49,6’lık oyuna karşılık MHP yüzde 18,8, Saadet yüzde 18,5, CHP ise 10,3 oy almıştı. Ses kayıtları, hırsızlık, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ardından AK Parti’den en az yüzde 10 oy kaybı olduğu, bu oyların MHP’ye kaydığı, CHP ve kararsız seçmenlerin desteğiyle MHP’li adayın yüzde 40 seviyelerine çıkabileceği belirtiliyor. (Cihan)

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.