Başbakan Erdoğan İzmir’de konuştu

‘Sen o el hareketini bana nasıl yaparsın’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İzmir’de vatandaşlara seslendi.

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

İzmir, güzel İzmir, Ege’nin incisi İzmir, Efeler diyarı İzmir, seni yürekten selamlıyorum İzmir. Ala, Balçova, Bayındır, Bayraklı, Bergama, Beydağı, Bornova, Buca sizleri kalpten selamlıyorum. Çeşme, Çiğli, Dikili, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karaburun sizleri muhabbetle selamlıyorum. Karşıyaka, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Konak, Menderes, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı, Urla, sizleri aşkla sevdayla selamlıyorum. İzmir sen kurtuluşun şehrisin. Sen kuruluşun şehrisin. Sen demokrasinin şehrisin İzmir. Merhum Adnan Menderes’in şehrisin. Medya burada mı montaj? Bu da mı montaj? İşte İzmir burada.

İZMİR’DE YAŞANANLARDAN KARELER

“AĞUSTOS’TA 40 BİN ATAMA YAPACAĞIZ”
Yıl 1947. On binlerce İzmirli önemli bir kişiyi bekliyor. Ağustos’tan önce böyle bir şey yok, 10 bin atama yaptık, Ağustos’ta 40 bin atama yapacağız.

Tren Basmane istasyonuna geliyor, merhum Adnan Menderes, celal Bayar trenden iniyor. Öyle izdiham var ki, konak meydanına sor ulaşıyorlar. Balkonda on binlerce İzmirliyi selamlıyorlar. Menderes tebessüm ediyor. Yanındakilerin yanaklarına göz yaşları dökülüyor. Birden polis, kalabalığa müdahale ediyor. Havaya kurşunlar sıkıyorlar. Kurşunlar Menderes’in bulunduğu balkona geliyor, fakat Menderes eğilmiyor. Gözleri yaşlı bakışları buğulu ama tebessüm içinde milleti selamlamaya devam ediyor.

Celal Bayar ceketini çekerek Menderes’e eğilmesini söylüyor. Diyor ki Menderes “Bu büyük milletin muhabbeti karşısında, kurşun bize işlemez”

İşte o imanla, o tutkuyla, o muhabbetle Menderes İzmir’den başlayarak Türkiye’nin sevgilisi, sevgili Başbakan’ı oluyor. Unutmayın, CHP o gün de vardı. Bugünkünden farklı değildi. Kardeşlerim çok enteresan işte bu gece yarısı, bu meydana yine birileri gelmiş. Taksim’deki gezicilerin devamı durumunda olan birileri gelmiş. Buraları ateşe vermişler, bu CHP zihniyeti yıkımdır. Bu CHP zihniyeti ateştir. Bu CHP zihniyeti ortalığı karıştırmaktır.

Demokrat Parti’yi, Menderes’i siyasetten Türkiye’den hatta hayattan silmek kazımak istediler. Onu sandıkta yenemeyince aynen bugünkü Kılıçdaroğlu gibi iftira attılar. Tahriklere gerilime ayrı ayrı başvurdular. Ama millet nezdinde itibarını yok edemediler. Şimdi işte CHP’nin başındaki bu zatta takiye var mı, yalan var mı, iftira var mı, fitne var mı, fesat var mı? Bundan bu ülkeye bir şey olmaz. Onun peşinden giden o yöneticilerden de bir şey olmaz.

27 Mayıs darbesinin arkasında kim vardı? Ondan sonraki darbelerin arkasında da yine CHP var. Değişen hiçbir şey yok.

“SEN O HAREKETİ NASIL YAPARSIN”
Bugün gelirken bir bayan, yanında herhalde kocasıydı, beyiydi. Oradan eliyle öyle çirkin bir hareket yapıyor ki, işte CHP bu. Yani ülkenin başbakanı oradan geçiyor, sen elinle kolunla o hareketi yapıyor. Sen bir bayansın ya, kadınsın ya, sen o kol hareketini nasıl yaparsın? İşte CHP zihniyeti budur. Yani bunu bir erkek yapsa aklım erer de, ki o dahi yapamaz, bir bayanın onu yapmasını anlamıyorum.

“CHP ÇÖP DEMEKTİR”
CHP çöp demektir, yolsuzluk demektir, susuzluk demektir. Bunlardan belediyecilik olmaz. Bak şimdi şu andaki belediyecilik anlayışına parlamentoda bu CHP karşı çıktı. İşte dün İstanbul – İzmir otoyolunun önemli bir adımını attık. Gittiğimiz illerde hiç kimse taşkınlık yapmıyor. CHP’nin gençliğine bak elinde Molotof taş sopa. Ortalığı terörize edenlerle beraber. Öyle dolaşıyorlar. Bakıyorsun MHP gençliğine aynı. Ama Ak Parti gençliğine bakıyorsun elinde tablet bilgisayar kalem kitap. İşte bizim gençliğimiz bu.

“GEZİCİLERLE ÇEVRECİLİK OLMAZ”
Affedersiniz duvarlara edep dışı yazmakla bu olmaz. Gezicilerle çevrecilik olmaz. Vatansever milletsever gençlikle bu olur. Sokaklardaki vandallığı milletim görüyor. CHP’nin MHP’nin gerilim siyasetini milletim görüyor. Medyanın kışkırtıcı manşetlerini, işverenlerin sinsi planlarını milletim görüyor. Pensilvanya’daki zatın, nasıl bir ihanet içinde olduğunu aziz milletim görüyor.

“OY PUSULALARINA YAZI YAZMAYIN”

Sakın ha oy pusulalarına yazı mazı yazmayın sakın ha. Böldüler bizi ya. Bu CHP’nin MHP’nin Pensilvanya’nın birbirinden farkı yok ki.

Bize diyorlar ki yaşam tarzlarına müdahale ediyorsunuz. Hangi uçakta, hangi otobüste, devlet dairesinde nerede? var mı böyle bir şey? Bu bunların nakaratıdır. Belediye başkanı olduğumda aynı şeyleri söylediler. Hatta bir kızcağız trenden düştü Pendik’te. Başı açık kızı trenden attılar dediler. Bunlar böyle vicdansızdır. Kimse bunu yutmuyor. Yeter ki bu bütün kardeşlerim el ele versinler, Esma’nın ruhunu şad etsinler.

Ayrıştırıyorsunuz diyorlar, biz ayrıştırmıyoruz. Tam tersine biz 77 milyonu kardeş yaptık.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.