Ankara’ya RES mesajı

Urla Bademler’de yerli üreticiden çiçek alım sözleşmesi imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada’nın kalkınması için stratejik planın hazırlandığını söyleyerek, aynı çalışmanın Gediz, Bakırçay ve Küçük Menderes için de yapılacağını müjdeledi. Başkan Kocaoğlu, ‘Üniversitelerle birlikte nereye balık çiftlikleri yapılmalı, mesafesi ne olmalı, nereye yapılmamalı; RES’ler nereye yapılmalı, nereye yapılmamalı gibi konuların haritasını çıkardık. İstemediklerinizi bilimsel zemine oturtamazsanız, savunma gücünüzü ve inandırıcılığınızı zayıflatırsınız’ dedi.

Yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2014 yılı için ön alım şartları protokolü imzaladı. Bu kapsamda kooperatiften 770 bin TL bedelle 1 milyon 200 bin adet mevsimlik çiçek ve 20 bin adet sardunya alımı yapılacak.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve Kooperatif Başkanı Mehmet Sever tarafından imzalanan protokol, köyde bayram havası estirdi. Başkan Kocaoğlu’nu sıcak sevgi gösterileriyle karşılayan üreticiler ve köy sakinleri, törenin yapıldığı Bademler Köy Tiyatrosu’nun bahçesini doldurdu.

İmza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye bürokratları, meclis üyeleri, kooperatif başkanları ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çalışmalarını aklı ve bilimi rehber alarak yaptıklarını belirterek, “Bilimden faydalandığınız zaman konuyu biliyorsunuz. Bilirseniz de doğru karar veriyorsunuz, doğru üretiyorsunuz, destek görüyorsunuz. Art niyetsiz projeler üretirseniz güven sağlıyorsunuz. Güven sağlamadan kiminle ne iş yapacaksanız yapın bir yerden bir yere gitmeniz, hedefinize ulaşmanız mümkün değil. Bugün hemşehrilerimizle birlikte, 10 yıllık deneyim içinde, 10 yıllık mücadele içinde, hayat kavgası içinde birbirimize inandık ve güvendik. Esas olan bu güveni tesis etmekti” dedi.

“Doğru çözümlerle yolumuza devam etmeliyiz”
10 yıl önce yola çıktıklarında planladıkları projelerde büyük aşamalara geldiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Biz başarmak üzere yola çıktık, çok mutluyum. 10 sene evvel planladığımız, yapıp yapamama konusunda ciddi tereddütlerimiz olan, nasıl karşılanacağını, destek görüp görmeyeceğimizi bile bilmeden çıktığımız yolda bugün çok büyük bir aşamaya geldik. En büyük zorluğu geçtik” diye konuştu.

“Yarımada Stratejik Planı hazır”
Başkan Kocaoğlu, yerelde kalkınmanın daha geniş kesimlerle ulaşması ve İzmirlilerin yaşam standartlarının yükselmesi için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Yarımada’nın kalkınması için Yarımada Stratejik Planı’nın hazırlandığını, önümüzdeki günlerde bölgedeki ilçe başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapacaklarını söyledi. Plan sayesinde bölgede nereye ne yapılması gerektiğinin bilimsel olarak belirlendiğini vurgulayan Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üniversitelerle yaptığımız çalışma sayesinde, Yarımada’yı avucumuzun içi gibi biliyoruz. Nereye balık çiftlikleri yapılmalı, mesafesi ne olmalı, nereye yapılmamalı; RES’ler (Rüzgar enerji santralleri) nereye yapılmalı, nereye yapılmamalı gibi konuların haritasını çıkardık. Yani bilimin rehberliğinde hareket ediyoruz. Balık çiftliklerine nerede karşı çıkacağız ki, haklılık payımızı yükseltsin, bu şekilde çevre kirlenmesini- faciasını engelleyebilelim. İstemediklerinizi bilimsel zemine oturtamazsanız, savunma gücünüzü, inandırıcılığınızı, güven sağlamanızı zayıflatırsınız. Acil yapmamız gereken konuları belirledik. İlçe belediye başkanlarımızla yapacağımız toplantıda, nerede ne yapacağımıza birlikte karar verip yolumuza devam edeceğiz. Yarımada’daki uygulama sonucunu gördükten sonra Gediz ve Bakırçay ile Küçük Menderes bölgelerinde de aynı çalışmayı yapacağız”.

“Kara propaganda yapılıyor”
Konuşmasında gündeme ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, özellikle metro konusunda son günlerde “kara propaganda” yapıldığını vurguladı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Malum çevrelerden ve malum basın organlarından bir bombardımanla, aslı astarı olmayan, akıldan ve bilimden uzak, sadece ve sadece ‘çamur at izi kalsın’ diye yapılan bir bombardımanla, karalamayla karşı karşıyayız. Cevap vermek doğru değil, muhatap almak doğru değil, ama bunları yazıyorlar, eğer cevap vermezseniz, ‘açıklama yapılmadı, demek ki bu doğru’ moduna geliyorlar. Diğer basın da bunu ileride kullanabilir, geçmişte bunların tekrarını gördük” dedi.

“Metroyu kullanacak 4 milyon insanı ürkütemezsiniz, korkutamazsınız, buna hakkınız yok” diye konuşan ve metronun her aşamasında konunun uzmanlarından destek alındığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Metronun inşaat projesini ve kontrollüğünü yapan firma, Türkiye’nin en köklü firmalarından bir tanesi. Yüklenici firma, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve proje-kontrol firması her aşamada, her çıkan problemde nasıl çözüleceği, üniversitelerden, konunun uzmanlarından nasıl destek alınacağı konusunda birlikte hareket ediyor. 13 metre son kalan yeri geçmek için 9 ay proje bekledik. Bu akla ve bilime inanmaktır. Şimdi metronun bittiğinin, deneme seferlerinin başladığının, metronun önümüzdeki günlerde açılacağının haberini alan, bu kente negatif haber ve negatif enerji salmayı kendisine prensip edinmiş kişi ve gruplar, burayı millet kullanmasın diye bir propaganda içine girdi. Bizim bir kabahatimiz varsa söyleyip eleştirin, ama metroyu kullanacak 4 milyon insanı ürkütemezsiniz, korkutamazsınız, buna hakkınız yok. Projesine uygun olarak yapıldı, öyle de çalışacak. Ayıptır, günahtır, yazıktır! Siz bu kente metro yapılmasını istemiyor musunuz, siz bu kente yeni fuar alanı yapılmasını istemiyor musunuz, siz bu kente tramvay yapılmasını istemiyor musunuz, siz bu kente arıtma yapılması istemiyor musunuz? Siz ne istiyorsunuz? Ne istediğinizi açık açık söylerseniz biz de onun cevabını seve seve veririz”.

“Sistem zamanla oturacak”
Aktarmalı ulaşım sistemiyle ilgili olarak 7 – 8 yıldır çalışma yaptıklarının bilgisini veren Başkan Kocaoğlu, 2007 yılında “90 dakika tek bilet” uygulamasına başladıklarını hatırlatarak aktarmalı ulaşım sistemin bu projenin devamı olduğunu belirtti. Başkan Kocaoğlu, “Şimdi zamanı geldi. Okullar kapandı. Burada uygulamaya başlayıp çocukluk hastalıklarını gidereceğiz. Aktarmalı sisteme tüm hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Ufak tefek hatalar varsa çözmeye hazırız. Bu sistemin çok daha yararlı olduğu, ulaşımı – trafiği rahatlattığı ve dünyada büyük kentlerde uygulanan bir sistem olduğunu tramvay bittiğinde, metro bitip Narlıdere’ye devam ettiğinde ve önümüzdeki Ağustos ayında Torbalı İZBAN hattı açıldığında daha net görülecek, sistem bu şekilde daha da oturacak. Raylı sistemi 11 kilometreden 154 kilometreye ulaştırıyoruz” dedi.

“Manipülasyon yapılıyor”
Aktarmalı ulaşım sistemini açıklar açıklamaz, “karalama kampanyası” başlatıldığını vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim hiç uygulamadığımız, 10 yıldır kimsenin de şikayeti olmayan uygulamaları yaşama sokmaya, konuyu manipüle etmeye başladılar. Bunu siyasi yapabilir; o onun kendi bakış açısıdır, halk değerlendirir. Ama bunu toplumu tarafsız bilgilendirme görevi olan basın mensupları yapamaz, yapmamalıdır; böyle bir şeye hakkı yoktur. İzmirli gereğini yapacaktır. Kimden, neden bahsettiği hepiniz biliyorsunuz. Biz ne gazeteci, ne muhabir kimseyle ne yazarsa yazsın ilgilenmeyiz, özgür iradesiyle yazar. Bize yapılan eleştiri, yazılan yazılar Türkiye’de kimseye yapılmaz. Yapacak ki, biz de hatamızı göreceğiz. Satır satır okuyoruz hatalarımızı görüp düzeltmeye çalışıyoruz. Haklı, doğru, art niyetsiz eleştiriler bizi besliyor, kentimize daha iyi hizmet etmemizi sağlıyor”.

“Yılmadan, inatla çalışıyoruz”
“Projeleri çöze çöze, aşama kaydede kaydede hedefe ulaşıyorsunuz” diye konuşan Başkan Kocaoğlu, “Tramvay hattının temeli önümüzdeki günlerde oturacak. 5 yıllık çalışma sonuncunda bugüne geldik. Süreç uzun, Ankara’da bekliyor, projede bekliyor, keşke daha kısa sürede, daha çabuk bitebilse ama sistem bu. Yılmadan inançla çalışmak, hemşehrilerimizin hem yaşam standardını hem de lokmasını büyütmek hedefimiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni 10 senede Türkiye’nin en güçlü belediyesi yaptık. Kim olursa olsun, nerden gelirse gelsin, 4 milyon hemşehrimizin yanındayız, onlar da bize güveniyorlar. İzmir belediyecilik tarihinde halkın destek verdiği, 3. kez ipi göğüsleyen tek belediye başkanıyız; bundan sonra genç arkadaşlar bizim bu 150 senede kırdığımız rekoru umuyorum daha kısa zamanda kırarlar. Çalışmak, başarmak, layık olmak ve onurlu bir yaşam sürmek, hesap verilebilir bir yaşam sürmek. Ve arınla, namusunla, şerefinle görev yapmak; bütün mesele bu” dedi.

Sibel Uyar’dan teşekkür
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar konuşmasında Başkan Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine her zaman destek olduğunu söyledi. Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Sever de, “Bize ilk dikilen fidanın can suyunu veren İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.