ÇANAKKALE’DE TARİHİN AKIŞI DEĞİŞTİRİLDİ

4286ZİHNİ ALDIRMAZ, “ÇANAKKALE ZAFERİ TÜM DÜNYAYA TÜRK MİLLETİ’NİN ÜLKESİ İÇİN NE BÜYÜK FEDAKARLIK YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERMESİ BAKIMINDAN EN İYİ ÖRNEKTİR”…

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çanakkale Zaferi’nin dünya tarihinde eşine az rastlanır bir destan olduğunu söyledi.

Çanakkale Savaşı’nı büyük fedakarlıklar kazanan Türk Milleti’nin tarihin akışını değiştirdiğini belirten Zihni Aldırmaz, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda Çanakkale Zaferi’nin dönemin güçlü devletlerine karşı kazanıldığına dikkat çekti.

Türk yurdunu işgal etme hevesindeki devletlere ait dönemin en güçlü ordularına karşı verilen destansı mücadelenin aradan geçen 99 yıl geçtiğini ve aradan geçen bunca zamana karşın bu zaferin anlamının çok iyi algılandığını belirten Zihni Aldırmaz, “Türk milleti söz konusu vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı olduğunda neler başarabileceğini Çanakkale Zaferi’nde tüm dünyaya göstermiştir. Yokluklar ve bütün zorluklara karşın canı pahasına ülkesini savunan bu millet dünyaya “Çanakkale geçilmez” gerçeğini kabul ettirmiş ve bu zaferle dünya tarihinin gidişatını değiştirmiştir” dedi.

Türk milletinin tarih boyunca başka devletlerin boyunduruğunda yaşamadığını belirten Aldırmaz, şöyle devam etti:

“Bağımsızlığını ve vatanını her şeyin üstünde tutan Türk milleti yine aynı anlayışla vatanını Çanakkale’de savunarak, dünya tarihinin en büyük destanlarından birini yazmıştır. Mustafa Kemal’in askeri dehası ve askerlerimizin inanılmaz kahramanlığı sonucu bu destan şehitlerimizin kanı ile yazılmıştır. Dünyanın tanık olduğu en çetin savaşlardan biri olmasına karşın tüm dünya yine Türk milletinin yüksek insani yönünü de bir kez daha bu savaşta görmüştür. Türk milleti, ülkelerinden binlerce kilometre ötede Çanakkale’de hayatını kaybeden düşman askerlerini de bağrına basmayı bilmiştir. Bu eşsiz zaferin yıldönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.