Çubuk’ta Hanımlara Yönelik Etkinlikler Devam Ediyor

Çubuk’ta Hanımlara Yönelik Etkinlikler Devam Ediyor

-Bekir Ağalar Konağında Müzik ile Terapi Gösterisi Yapıldı
Bekir Ağalar Konağı Kültür Salonu’nda Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde ‘Müzik Terapi’ gösterileri yapılıyor.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Tarihi Bekir Ağalar Konağı’nda düzenlenen etkinlikler bir ay boyunca sürecek.

Tarihi Bekir Ağalar Konağı Kültür Salonu’nda yapılan ‘Müzik Terapi’ gösterisine Toplum Sağlığı Müdürü Funda Demirhan Çil, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Aysel Neşeli, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinlikte Ebru-Su-Sema ve Baksi Dans Terapi grubu, gösterilerinde Türk Dünyası’nın sevilen eserlerini ney, rebab, tar, mazhar, kopuz ve dombra gibi yöresel çalgılar eşliğinde dinleyicilerin beğenisine sundu.

İlçedeki tüm bayanların bu tip programlara katılması tavsiyesinde bulunan Toplum Sağlığı Müdürü Demirhan Çil, gösteriyle kültür coğrafyalarının bir ucundan diğer bir ucunu nağmelerle ziyaret ettiklerini söyledi.

Demirhan Çil, ’’Gerçekten ruhumuzun müzikle gıda aldığı bir gün yaşadık. Burada çok büyük bir emek var, Meryem Quıola ve Merve Kırgız’ın bu değerli ekibine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Çubuk Belediye Başkanımız Sayın Lokman Özden Beye ve ekibinde de bizlere böylesi güzel günü yaşattıkları için çok teşekkür ederiz. İnşallah hanımlara özel bu tip programlar sürekli hale gelir ve başka bir ortamda kendilerini tekrar Çubuk’ta görmek istiyoruz’’ dedi.
Meryem Quıola ise, amaçlarının Türk musikisini tanıtmak olduğunu ifade ederek, gruplarının yaklaşık 20 yıldan bu tarafa çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Aysel Neşeli ise, Çubuk Belediyesi olarak hanımlara yönelik faaliyetlerinin devam edeceğini söyledi. Neşeli, kültür salonu’nda farklı gün ve gecelerde düzenlenen etkinliklerde, Ebru-Su-Sema ve Baksi Dans Terapi, Ankara Divan ve Ferfene Gecesi, Şanlı Urfa’dan bir hoş seda, Can veren pervaneler ve şiir dinletisi, Mızrabın telinden ve Tasavvuf Sohbetleri olacağı bilgisini verdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.