MHP’li Aydın: Türkçe Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacağız

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘stat ve salonlarda Türkçe Olimpiyatları’ yaptırmayacağız sözüne tepki göstererek; “Kimin malını kimden esirgiyorlar? O stadyumlar, o salonlar bu milletin malıdır ve Türkçe de, bu milletin öz dilidir. İnşallah biz en az 400 bin kişiyle Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacağız.” dedi.

Seçim çalışmaları çerçevesinde Aşkale’yi de ziyaret eden MHP Erzurum Büyükşehir Belediye başkan adayı Prof. Dr. Kamil Aydın ve MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk, halka hitap ettiler.

Konuşmasında çıktıkların kervanın adının hizmet olduğunu anlatan Aydın, “Kervanımızın adı hizmet kervanıdır. Allah’ın rızasını ve kul hakkını gözetmekteyiz. Allah’tan haya ederseniz, hizmet edersiniz. İktidarın gücüyle kazandıklarımızı, şahsımıza hizmet için değil, millete hizmet için kullanacağız.” dedi.

Yerel seçim olmasına rağmen bakanların devlet işleriyle meşgul olmak yerine il il, ilçe ilçe dolaşıp seçim çalışması yapmalarını da eleştiren Aydın, iktidarın ‘oy yoksa hizmet yok’ diyerek insanları tehdit ettiğini savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkçe Olimpiyatlarının yapılmasına izin vermeyeceğiz’ sözünü de hatırlatan Aydın, şöyle konuştu: “Kimin malını kimden esirgiyorlar? O stadyumlar, o salonlar bu milletin malıdır ve Türkçe de, bu milletin öz dilidir. İnşallah biz en az 400 bin kişiyle Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacağız. diye konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk ise Başbakan’ın Fethullah Gülen Hocaefendi’ye ‘gel de hasret bitsin’ sözünü hatırlatarak, milletin kalbine hançer saplayan, Güneydoğu’da paralel devlet olan KCK’ya ses çıkarmadan, Hizmet Hareketi’nin okullarını kapatacağız sözlerini eleştirdi. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ diyen Öztürk, haksızlıkların üzerine gideceklerini söyledi. Hizmet Hareketi’ne paralel diyerek yolsuzlukların üstünün örtülemeyeceğini hatırlatan Öztürk, yolsuzluk iddialarına adı karışan bakanların yüce divana gidip aklanmaları gerektiğini ifade etti.

Tweetter’ın kapatılmasını da eleştiren Oktay Öztürk, yanlışların duyulmaması için Tweetter’ı kapattıklarını aktarıp; “Rüşvetin ve kayırmanın olduğu yerde, devlet ayakta durmaz. Ayetle dalga geçiliyor, sessiz kalınıyor. Bunu bir başkası yapsaydı kıyameti koparırlardı.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.