Bahçeli: Yeni dönemde uzlaşma, işbirliği, ahlak hakim olmalıdır

bahceliMilliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yerel seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, “Önümüzdeki yeni dönemde siyasete daha çok uzlaşma, daha çok ahlak, daha fazla işbirliği, daha fazla adalet ve karşılıklı saygı hakim olmalıdır” dedi.

Bahçeli, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri’nin kesin olmayan sonuçlarını parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Seçimlerin kesin olmayan sonuçlarının büyük oranda belli olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti: “Türkiye çok zorlu, engellerle dolu ve çekişmeli bir seçim sürecini geride bırakmıştır. Bu seçimlerin propaganda döneminde ahlaki, hukuki ve vicdani tüm değerler çiğnenmiştir. Yalan ve aldatma rekor kırmıştır. Yandaş ve yalaka medya gerçekleri örtmek, yanlışları gizlemek, ihanet ve melanetleri saklayabilmek amacıyla adeta geceyi gündüze katmıştır. AKP, devletin her türlü imkânını pervasızca kullanmış, kamu kaynaklarını keyfince siyasi faaliyetlerine seferber etmiştir. 30 Mart seçimleri öncesinde adaletsizlik, karartma, baskı, dayatma, kamuoyu yönlendirmesi ve şantaj çok ciddi hız ve ivme kazanmıştır. AKP zihniyeti toplumsal ve siyasal yapıyı aşırı şekilde germiş, bugüne kadar görülmemiş biçimde kutuplaştırmış ve millet iradesini çarpıtmıştır. Bu seçimlerin hazırlık dönemine yakın tarihin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonu damgasını vurmuştur. Başbakan ve hükümeti somut delillere dayanan vahim iddiaların muhatabı olmuştur. Türk milleti hırsızlık yapanları, rüşvet alış-verişlerine taraf olan failleri net olarak tanımış ve görmüştür. Başbakan ve partisi hangi sonucu alırsa alsın haksızlıklar, hukuksuzluklar ve ahlaksızlıklar sandıkta aklanmamış, temize çıkmamıştır. 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası Türkiye çok şeye gebedir. Ülkemizin içine sokulduğu darboğaz kritik bir eşiğe gelmiş ve kötüleşerek tehlikeli bir noktaya kaymıştır.Kaldı ki hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı çok iyi bilinmelidir. Seçim sonuçları yargının yerine geçemeyecek, mahkemelerin görevini ifa edemeyecektir” diye konuştu.

“BAŞBAKAN CEPHELEŞMEŞMELERİ TEŞVİKİ SÜRDÜRÜYOR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlarını değerlendirdiği balkon konuşmasının Türkiye’nin bundan sonraki hal ve gidişatı hakkında önemli ipuçları verdiğini belirten Bahçeli, şöyle devam etti: “Anlaşılan Başbakan cepheleşmeleri teşvik ve tahrik etmeyi ısrarla sürdürecektir. Hükümetinin ve partisinin bulaştığı yolsuzluk kirini ve karanlık ilişkiler ağını hukuken temizlemeden muhalefete yüklenmesi, aklına estiği gibi muhalefete ayar vermeye teşebbüs etmesi her şeyden önce demokratik terbiye ve adaba hakarettir. Başbakan Erdoğan’ın; yeni Türkiye ucubesi yetmezmiş gibi, yeni muhalefet nakaratlarını da seslendirmesi şüphesiz ki aymazlık, kendini bilmezlik ve akıl noksanlığıdır. Türkiye’yi hala şaibelerden arınmamış bir Başbakan yönetmektedir. 30 Mart’ın istikameti nereye çıkarsa çıksın, siyasi neticeler neyi gösterirse göstersin iktidarda henüz rüşvet ve yolsuzluğun batağına saplanmış kapkara vicdanlı bir zümre bulunmaktadır. Başbakan Erdoğan’ın balkon konuşması vesilesiyle yanına alıp kalabalıkları selamlattığı kişi ya da kişiler yakayı kurtarmış ve suçlamalardan kurtulmuş değildir. Yakın gelecekte de doğru ve helal kazanç kesinlikle kazanacak, layık olduğu itibarına kavuşacaktır.”

“MHP ÖNEMLİ BAŞARIYA İMZA ATTI”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türk milletinin seçim ve tercihine saygı duyduğunu vurgulayan Bahçeli, “30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri enine boyuna incelenecek ve analiz edilecektir. Bu seçimlerde milli iradenin vermiş olduğu mesaj mutlaka ki dikkatle değerlendirilecektir. Yaşanan çok sıkıntılı siyasi süreçler ve imkânların kısıtlılığı göz önüne alındığında Milliyetçi Hareket Partisi önemli sayılabilecek bir başarıya imza atmıştır. Bilhassa Büyükşehir, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkanlıklarında ya kazanmış ya da kazanmanın eşiğine gelmiştir. Bu bizim açımızdan bir gelişme, gelecek için de ümitvar bir tablodur. Adalet ve Kalkınma Partisi seçim sonuçlarını doğru okumalı, Türkiye’nin bekası ve esenliği ile milletimizin huzur ve refahı için bundan sonra uygulayacağı politikalarda hassas hareket etmelidir.Önümüzdeki yeni dönemde siyasete daha çok uzlaşma, daha çok ahlak, daha fazla işbirliği, daha fazla adalet ve karşılıklı saygı hakim olmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, milletinin kendisine verdiği yetki, destek ve gösterdiği teveccühle yeni bir görev ve sorumluluk üstlenmiş olup bunun gereğini milli menfaatler doğrultusunda daha etkili ve kararlı bir muhalefet anlayışıyla icra edecektir. Mahalli İdareler Seçimleri süresince partimizin başarısı için var gücüyle çalışan, milletimizle kucaklaşan, bütün imkânlarını seferber eden aziz teşkilat mensuplarımıza, adaylarımıza ve dava arkadaşlarımıza fedakârca çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.