Başbakan Erdoğan balkon konuşması yaptı

basbakan-erdogan-balkon-konusmasi-yapiyor_mBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, sandık sonuçlarının açıklanmaya devam ettiği sırada AK Parti Genel Merkezi’nde balkon konuşması yaptı.

Erdoğan, lk olarak yurtdışındaki destekçilerine değindi: “Az önce binlerce kişinin toplandığı Üsküp meydanına telekonferansla bağlandım. Onlara hitap ettim. Ciddi bir soğuk altında onlar izin bu coşkunuzu paylaşıyorlardı. öncelikle Rabbime bize böyle büyük bir zafer nasip ettiği için sonsuz şükranlarımı ifade ediyorum. dünyanın her yerinde zaferimiz için ellerini, gönüllerini, dudaklarını duaya açan dost ve kardeşlerime teşekkür ediyorum. Filistin’de gözü seçim sonuçlarında olan Türkiye’nin zaferine kendi zaferi olarak gören kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mısır’da demokrasi mücadelesi veren bizim mücadelemizi çok iyi anlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Balkanlarda Bosna Hersek’te Kosova’da, Avrupa’nın tüm kentlerinde bizim kadar coşkuyla şu zaferi kutlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Suriye’de bombaların kurşunların altında açlıkla kıtlıkla başbaşa yaşayan ama Türkiye’nin Ak Parti’nin kaderi için dua eden mazlum kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi dünyanın dört bir köşesinde Türkiye’nin istiklal mücadelesine yürekleriyle dualarıyla destek olan kardeşlerime şükran duygularımı ifade ediyorum en büyük teşekkürü bu aziz millet asil millet hak ediyor.”

Ardından AK Parti’ye oy verenlere seslenen Erdoğan, “Siz büyük Türkiye idealine, hedeflerine sahip çıktınız her birinize teşekkür ediyorum siz endi iradenize, geleceğinize, siyasete, partinize, başbakanınız sahip çıktınız hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum İşte bugün 30 mart kardeşlerim bugün 30 Mart ne dediler ’25 Mart’tan sonra kaos’ dediler. Doğru kaosu gördük. Neydi o kaos? Bu milletin bu devletin bu ülkenin ulusal güvenliğine, ne yazık ki müdahale ederek Dışişleri bakanlığını, dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainleri bu ülke tanıma fırsatı buldu, doğru. Onların kaos planı buydu. Ne diyordum ben aylardır bunların inine gireceğiz, inine. Şimdi, zaman zaman bana bazı basın mensupları soruyor. Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız? Tamam da balkon konuşmasından ne bekliyorsunuz bu bir, iki muhalefet liderlerine veya genel başkanlarını, genel müdürlerine niye sormuyorsunuz ‘siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız?’. E bunların böyle bir derdi yok. Bunların sesi soluğu çıkmıyor. Ne diyecekler yarın, biz kazandık. Yüzde 26-30’larda alsak biz kazandık diyecek. Bir diğeri, 13-15 alsa ‘biz kazandık’ diyecek. Niye hayatları bunların böyle geçti. Bu kardeşiniz, ‘Eğer birinci parti olamazsak ben genel başkanlığı bırakırım’ dedi. Zira siyaset, onur ister, siyaset bu noktada asillik ister. Makamı zenginleştirebiliyorsanız orada oturun, zenginleştiremiyorsanız gidin” diye konuştu.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Genel müdür Bursa’da konuşma yaptı. Yüzde 26 aldı gitmedi. Diğeri 16-17 yıldır o makamda oturuyor. Gider mi o da gitmez. Aziz milletimizin verdiği mesaj çok ama çok açık millet bugün sandıkta Türkiye’ye dünyaya mesaj verdi. Ne dedi, biz buradayız. Türk milleti geçilmez dedi. ‘Millet eğilmez, Türkiye eğilmez’ dedi. kardeşlerim, biz TBMM’yi, Türkiye Cumhuriyeti’ni sokakta bulmadık. bu vatanı sokakta bulmadık. Bu vatan kim bu cennet vananın uğruna olmaz ki feda..Bu şehitlerin kanıyla yoğrulmuş bu toprakları evet biz Pensilvalya’ya veya onun hain uzantılarına asla teslim etmeyiz. Yarından itibaren şuanda kaçanlar kaçtı, yarından itibaren de kaçanlar olabilir ha. Bazıları için şahsen şu duyurusunda bulundum. ‘Bunlar kaçabilir’ dedim. Bunların inlerine gireceğiz. Evet hesabını bunun ödeyecekler, bedelini ödeyecekler. Ulusal güvenliğimizi nasıl tehdit edersiniz. Suriye bizimle şuanda savaş halinde. uçaklarımızı taciz ediyorlar. Şu anda bizim Süleyman Şah türbesi 10 dönüm bizim topraklarımızdadır. Biz buna seyirci kalabilir miyiz? Bu hainler bu görüşmeyi dinliyor, bunu servis ediyor. Bunlar Haşhaşilere rahmet okutur. Haşhaşiler bunların yanında hiç. Bunlar Haşhaşileri aştı. Bu ara Haşhaşilerle ilgili yazılan eserler baya pirim yaptı. İyi tanımak istiyorlar bunları”

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Milletimiz siyaset dışı yollardan Türkiye’nin istikametinin belirlenmesine bugün çok çarpıcı şekilde tavrını itirazını koymuştur. Sandık sonuçları kimin kazandığından çok kimin kaybettiğini gösterir. Bugün ahlakdışı siyaset kaybetmiştir. Kaset, siyaset, montaj, iftira ve çamur siyaseti kaybetmiştir. Esersizlik, plansız projesiz hedefsiz siyaset bugün kaybetmiştir. Ey genel müdür, ey güya genel başkan ya elinizde bu kasetler olmasaydı siz bu seçim kampanyasında ne konuşacaktınız. Biz proje konuştuk bunlar fitne fesat bunu konuştular. Statüko bugün çok büyük bir darbe almıştır. Kirli ilişkiler, adı konulmamış ittifaklar bugün kaybetmiştir. Vesayetçi odakların her türlüsüne bugün milletten tam bir Osmanlı şamarı yemiştir. Kardeşlerim, bugün kibir, gurur kaybetmiştir. milletine tepeden bakan, küçümseyen, tercihlerini hafife alan kibir bugün birkez daha sandıkta emilmiştir. Harflerinden kanlar damlayan, öfke, nefret damlayan o manşetleri atanlar bugün bir kez daha ağır bir yenilgi almıştır. Ey Pensilvanya, ey buradaki yandaşları medya, ey yandaşları sermaye hani siz demokrasinin karşısına konumlandırılmıştınız ne oldu, sandıkta bugün demokrasi kazandı. İrade kazandı. Ne oldu? 21. yüzyılda 2014 Türkiyesinde halka hala darbe beklentisi içerisinde verilen mesajlarınız ne oldu? İşte bak millet, halk burada. siyaset dışı müdahalelerle Türkiye rota çizme sevdası içinde olanlar bugün sandıkta kaybettiler. Şimdi yalan, montaj siyaseti bugün yerle bir olmuştur. Türkiye’nin tüm sorunların çözüm aracı tartışmasız siyasettir. Tartışmasız demokrasidir. Kimin ne meselesi varsa bunu siyasetle çözme yoluna gitmelidir. Kimin ne meselesi varsa bunu artık sadece ve sadece sandıkta çözme yoluna gitmelidir.”

Ardından muhalefet partilerine çağrı yapan Erdoğan, “Biz AK Parti olarak her seçim sonrasında olduğu gibi bu seçim sonrasında da tüm boyutları ile neticeleri analiz edeceğiz. Acaba niye 46, 47, 48 aldım da çünkü daha kesin sonuçlar yok. Bu kesin olmayan sonuçlar. Bu niye biz 55 yapamadık 60 yapamadık. Şimdi oturup bunu konuşacağız. Öyle mi? Ve bunları konuşup neticeye bağladıktan sonra sizlerle beraber tekrar yolumuza bu eksiklerimizle girerek devam edeceğiz. Ama muhalefetin böyle bir derdi var mı yok. Onların böyle bir derdi yok. Onlar her seçime girerken hep hazırlıksız yakalanırlar. Bize oy verenlerin de oy vermeyenlerin de hissiyatını mesajını samimi şekilde değerlendireceğiz. Muhalefet partileri de bugün milletin sandıkta verdiğim mesajı doğru okumalı. Artık kendilerini sorgulamalı. Kendi öz eleştirilerini sağlıklı şekilde yapmalıdır. Neye yandım üzüldüm biliyor musunuz? Dışişlerinde olan olaydan sonra şahsıma yapılan iftiraların hepsini bir kenara koyuyorum ama bu olaydan sonra başbakanlıktaki böcek olaylarından sonra şu muhalefetin bir açıklamasını duydunuz mu? Bu vatana ihanettir. Bu bir casusluktur. Buna yönelik biz iktidarın yanındayız diye ifadelerini duydunuz mu? Ne olacak. Pensilvanya ile beraber hareket edenler bunu söyleyebilir mi? Buradan bile birşey bekliyorlardı. 25’inden sonrası kaos dedikleri olay buydu. Ekonomi çökecekti çöktü mü ekonomi. Daha güçlenerek geliyoruz. Siyasete de güçleneceğiz. Daha güçlü demokrasiyi getireceğiz. Batını özlemini duyduğu demokrasi bizde var bizde. Onlar samimi davranmadılar. Biz samimi davrandık. Biz kararlı şekilde yolumuza devam ettik. Artık eski Türkiye yok yeni Türkiye var. Eski siyaset tarzıyla eski muhalefet tarzıyla asla yönetim biçimi olmaz. Yeni Türkiye’nin yeni bir muhalefet ihtiyacı açıktır. Yeni Türkiye’nin iktidar kadar milleti kucaklayan bir muhalefete ihtiyacı var. Yeni Türkiye’nin ayrıştırıcı kamplaştırıcı kutuplaştırıcı muhalefet değil Türkiye’nin 77 milyonuna aynı dille konuşan bir muhalefete ihtiyacı var.” dedi.

Sadece iktidarın iktidar partisinin Türkiyeyi kucaklamasının yetmediğini belirten Erdoğan, “Gerilimden krizden beslenen muhalefet anlayışı ülkeye faya getirmiyor. İstismar siyaseti son bulmalıdır. Korkutma siyaseti son bulmalıdır. Kibirli aşağılayıcı dışlayıcı horlayıcı siyaset artık muhalefet partileri nezdinde son bulmalıdır. Muhalefet partisi yöneticileri bu akşam aynaya bakmalı. Kendilerine sorular sormalı yaptıkları hataların farkına vararak kendilerine çeki düzen vermeli. AK partinin biliğini tek başına bükemediler. Kolektif çalıştılar. CHP’nin zayıf olduğu yerde MHP’ye, MHP’nin zayıf olduğu yerde CHP’ye hatta diğerlerine destek vermek suretiyle adeta AK Partinin karşısında kamplaştılar. Ne oldu? 40 çürük yumurta bir sağlam yumurta etmez. Adı konulmamış ittifakları gördük. ilkesiz siyasetin fayda getirmediğini artık milletim gördü. Biz diyoruz ki gelin yeni bir sayfa açalım. Bu yeni sayfada ey muhalefet ey bu muhalefete gönül veren milletim. Türkiye sevdası her şeyin üzerinde olsun. Türkiye’nin ali menfaatleri her şeyin üzerinde olsun. Biz hep ne dedik Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız dedik. AK Parti kaybetsin de Türkiye’ye ne olursa olsun anlayışı artık tarihe karışsın. Siyasetin merkezinde ilke olsun görev olsun samimiyet olsun. Türkiyeyi hep birlikte yüceltelim.” dedi.

Erdoğan, “Türkiye saldıranlar bugün hayal kırıklığı yaşamışlardır. Türkiye düşmanlarının maşaları bugün hayal kırıklığı yaşamışlardır. Bu milletin içinden çıkan ihanet eden taşeronlar bugün milletin ne kadar aziz asil kahraman olduğunu bir kez daha görmüşlerdir. Millet istiklaline uzanan elleri sandığa gömmüştür. Millet sinsi planları ahlaksız tuzakları bugün bozmuştur. Milletin sağduyusu feraseti basireti hilelere galebe çalmıştır. İstiklaline iradesine ülkesine bayrağına sahip çıkan aziz milletime tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Rabbim bu aziz milleti korusun diye dua ediyorum. Bu millet ümmetin umududur dünyanın umududur. Rabbim bu milleti doğru yoldan ayırmasın, her türlü tuzağa karşı korusun. Seçim mitinglerimiz boyunca bir şeyi özellikle vurguladım. Bediüzzaman Said Nursi diyor ki baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilemez. Biz ezelden gelen inşallah ebede giden bir davanın sadece hizmetkarlarıyız. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Biz büyük bir dava taşının sadece hamallarıyız. Dün biz yoktuk ama bu dava vardı. Yarın biz olmayacağız ama bu dava var olacak. Dünya var oldukça inşallah ayyıldızlı bayrağımız dünyanın barış umudu olarak en yüksek burçlarda dalgalanmaya devam edecek. Onun için ne dedik Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkesiyle Gürcüsü Abazasıyla Boşnağı Romanıyla velhasıl tek millet dedik. Çünkü ben Türkü Türk olduğu için sevmiyorum Kürdü Kürt olduğu için Lazı Laz olduğu için sevmiyorum. Beni yaradan Allah 77 milyonu yarattığı için seviyorum. Bizde ayrımcılık yok. Bir grup siyasi Kürtçülük yapıyor bir grup siyasi Türkçülük yapıyor. Biri ben kumsalların partisiyim diyor. Biz 77 milyonu seviyoruz. Onun için tek millet. İki; tek bayrak, üç; tek vatan, dört; tek devlet. Devletin içinde devlet olmaz. Hangi kurumumuza girmişlerse girmişler 35 senedir 40 senedir nereye sızmışlarsa sızmışlar. Bizler iyi niyetin kurbanı olduk artık bunları ayıklama zamın gelmiştir. Hukuk içinde yasalar içerisinde. Neden? Çünkü bu tür şebekeleri artık ne millet hoşgörü ile karşılar ne de biz karşılarız. Rabbime sonsuz şükürler olsun ki bu davanın bayraktarlığını yapma şerefini verdi. Yarın belki bu makamlarda olmayacağız. Rabbim hangi emaneti yüklediyse onu yüceltmeye çalıştık. Bundan sonra bu can bu tende oldukça üzerimize hangi emanet yüklenirse ona sadakatle sahip çıkmaya çalışacağız. Son nefesimize kadar milletin ve ülkenin hizmetkârı olarak bayrağımızı toprağımızı yüceltmenin içinde olacağız. Bizden öncekilerden devraldığımız büyük Türkiye sancağını yüksek burçlara dikmenin gayreti içindeyiz. Demokrasiyi güçlendirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Büyük Türk ailesinin bu şuurla hareket edeceğinden şüphe duymuyorum. Bu büyük hareketin her neferi daha büyük bir aşk ve gayretle bu bayrağı çok daha yüksek burçlara dikmenin mücadelesi içinde olacaktır.” dedi.

Türkiye’nin artık yeni bir döneme girdiğini belirten Erdoğan, “Türkiye siyaseti sandığı sarsılmaz bir noktaya taşımıştır. Genç kardeşlerimin bu açılan kapıdan ilerleyerek Türkiye’ye başarılar yaşatacağına inanıyorum. Bugün hiç kimse mahzun olmasın üzülmesin. 77 milyon bilsin ki bugün Türkiye kazanmıştır, 77 milyon bilsin ki bugün yeni Türkiye kazanmıştır. Bugün yeni Türkiye’nin düğün günüdür. Bugün 77 milyon bir ve beraber olarak birbirine kardeş olarak yeni Türkiye’nin zafer günüdür. Bugün barışı savunan mazlumların elinden tutan hakkı her yerde cesaretle savunan Türkiye kazanmıştır. Bugün 2023 hedefleri çözüm süreci kazanmıştır. Milli birlik ve kardeşlik süreci kazanmıştır. 77 milyonun kardeşliği kazanmıştır. 77 milyonun içinde tek bir kişi bile kaybetmemiştir. Çünkü onlara hizmetkar olan bir kadro ayrımcılık yapmadan iş başındadır. Farklı düşünebilirler bize küfretmiş olabilir bize hakaret etmiş olabilirler. Bir çoğunu yuttuk bir çoğunu da yargıya sevk ettik. Ama seviyesiz muhalefet statüko vesayet darbe girşimleri kaybetmiştir. Ahlak ve edep dışı siyaset kaybetmiştir, ihanet kaybetmiştir. 77 milyonun her bir ferdi bugün kazanmıştır.” şeklinde konuştu.

Erdoğan balkon konuşmasına eşi Emine Erdoğan ve çocukları Bilal ve Sümeyye Erdoğan ile birlikte çıktı. Adı yolsuzluk soruşturmasında anılan bakanlardan Egemen Bağış da balkonda yerini aldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.