Onlar için seçim bitmedi

186715Seçimleri yaklaşık iki puan farkla kaybeden Kütahya Belediye Başkan adayı, Kütahya Milletvekili Alim Işık ve Üsküdar Belediye Başkan adayı, İstanbul Milletvekili İhsan Özkes için seçimler henüz bitmedi.

Seçim kurullarına itirazda bulunan iki aday da yarışı kendilerinin kazandığını söyledi. Belediye başkanlığım kılpayı farkla AK Parti’ye kaptıran Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de örnek gösterilecek bir seçim kampanyası yürüttüklerini ifade etti. Seçimi sandıkta kazandıklarını ancak masada kaybettiklerini ifade eden Işık, bunun mücadelesinin devam ettiğini belirtti. Işık, dürüst davrandıklarını, kimseyi kırmadıklarını, hiçbir tahrike kapılmadıklarını, iftiralara kulak asmadıklarını, ne denilirse denilsin yapmaları gerekeni yaptıklarını kaydetti. Işık, bunların sonucunda vatandaşın değerlendirmesine bıraktıklarını dile getirerek, ciddi hazırlıkları sonucunda bu seçimi sandıklarda büyük farkla kazandıklarım iddia etti.

Işık, seçim günü gece yarısından sonra gelen sandıkların, AK Parti’nin il binasında ve tespit ettiği yerlerde değiştirilerek getirildiğini ileri sürdü. Işık, seçimin sonucunun bu şekilde etkilendiğini savunarak, “Oylarımızı saydırmakla uğraşıyoruz. Madem siz kazandınız, niye saydırtmıyorsunuz? Türkiye’nin her yerinde saydırılırken Kütahya’da saydırılmamasının nedeni ne?” diye sordu.

“KEDİLER, SEÇİM SANDIKLARINDAN ÇIKTI”
Seçimler için itirazda bulunduklarını anımsatan Işık, seçimin yenilenmesini gerektiren kesin bulguların bulunduğunu söyledi. Işık, askerdekilerin getirilerek oy kullandırıldığını, geçersiz oyların neden geçersiz olduğunun gerekçesinin bulunmadığını öne sürdü.

Işık, “Bu seçim sandıkta kazanılmıştır masada asla kaybedilmeyecektir. Milletimizin bize emaneti olan oyları namus borcu görürüz, sahip çıkmak zorundayız. Bunun mücadelesini yapacağız. Bu seçim, tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da demokrasi tarihine kara leke olarak geçmiştir, mücadelemiz sonrası bu lekeyi sildireceğiz. Seçimi, çok büyük farkla aldığımıza inanıyoruz ama hırsız çok. Kediler trafoda değil, Kütahya’da seçim sandıklarından çıktı” dedi.

“3 BİN 900 OYUMUZ KAYDIRILMIŞ”
Üsküdar Belediye Başkanlığı yarışını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili ihsan Özkes, Üsküdar için isabetli bir aday olmasını, “Üsküdar’da 7 yıl müftülük yaptım, 30 yıldır Üsküdar’da oturuyorum, orada tanırlık oranı en yüksek bir kaç kişiden biriyim” sözleriyle anlattı.

Özkes, “Herkes bende kendisini bulabildi. Muhafazakar, mütedeyyin kesim kendisini buldu. Türkünden Kürdü’ne Alevisinden Sünnisine, batılısından doğusuna, herkeste ortak buluştuğumuz nokta vardı. Bu bir teveccüh” diye konuştu. Üsküdar’ın AK Parti açısından önemli bir ilçe olduğunu ifade eden Özkes, Başbakan’ın burada oturduğunu, bakanların çoğunun burada bulunduğu söyledi.

Özkes, Üsküdar’ın AK Parti’nin kalesi diyecekleri bir yer olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP, burayı vermemeye çalıştı, vermemek için her yolu denedi, biz de almak için uğraştık. Böyle bir sonuç çıktı. Bana göre, ben kazandım, şu anda hukuki süreç devam ediyor. AKP’nin kendi kalesinde bir sarsılma oldu. Gerçekten önemliydi. Sonuçlar şunu gösteriyor ki, isabetli siyaset ve aday olursa, toplumun yapısına, halkın değerlerine uygun siyaset yapılırsa kazanılır. Üsküdar’da güzel, çok iyi bir yarış oldu. Benim çalışmam gönüllere hitap eden bir çalışmaydı. Seçim zorlu geçti, Türkiye’de en zorlu geçen yerlerden biriydi. Oyumuzu, geçen seçime göre ikiye katladık. Bu beni mutlu etti.” Özkes, sonuçların, kendisini iki puan geride gösterdiğim ancak tespitlerine göre bunun olmadığım savundu. Yaptıkları çalışma sonucunda birinci ve üçüncü bölgede 3 bin 900 oylarının kaydırıldığını öne süren Özkes, ikinci bölgede de çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

GUNDEM__20140404_3

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.