BAŞKAN CAN GAZİLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, ülke için canlarını veren şehitlere ve kahraman gazilere minnet ve şükran borçlu olduklarını ifade etti.

19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşallik” rütbesi ile “Gazilik” unvanının verildiği tarihin 93. yıldönümünü nedeniyle tüm Gazilerin Gaziler Günü’nü kutladığını belirten Başkan Can, bugün bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamayı şehit ve gazilere borçlu olduklarını vurguladı.

Başkan Can, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; kahraman silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hayattaki gazilerimize sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bugün hür ve bağımsız yaşıyor olmamızı, milletçe namus ve şerefimizle yaşıyor olmamızı şehit ve gazilerimize borçluyuz. Ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye ilelebet Türk devlet olarak kalacaktır. Atalarımızın canlarıyla, kanlarıyla bize emanet ettiği güzel yurdumuzun tek bir çakıl taşını kimseye vermeyiz ve verdirtmeyiz.

Bu duygu ve düşünceyle tertemiz kanlarıyla üzerinde yaşadığımız toprakları vatanlaştıran aziz şehitlerimizi minnetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık ve varlık mücadelemizde fedakarca çabası gösteren ecdadımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.