Ağrı’da olağanüstü güvenlik önlemleri

İl Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararı üzerine Ağrı’da dün oy sayımına başlanan 196 sandıktan, 11’inde sayım tamamlandı. Oy sayımının sürdüğü kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Esnaf, yolların trafiğe kapatılmasının kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek şikayet etti.

10 oy farkla belediye başkanlığını kazanan Sırrı Sakık da Twitter’dan ”Yeni bir gün..ve sayıma devam için adliyedeyiz…Adliye’nin içi de dışı gibi barikatlarla kuşatılmış halde” diye yazdı. Sayım gerginliğini protesto eden Doğubayazıt esnafı, bugün iş yerlerini açmazken bir grup ile polis arasında gerginlik çıktı. Karakola yürümek isteyen gruba, polis biber gazı ve TOMA ile müdahale etti.

YOLLAR KAPANDI ESNAF ÇİLEDEN ÇIKTI
Geçen pazar günü yapılan seçimde resmi olmayan sonuçlara göre, BDP adayı Sırrı Sakık 20 bin 600, AK Parti adayı Hasan Arslan ise 20 bin 590 oy aldı. 13 kez sayım yapıldı. AK Parti’nin itirazı üzerine dün İl Seçim Kurulu merkezdeki 196 sandıktaki tüm oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Oy sayımı başlamadan önce, Adalet Sarayına çıkan Hani Baba, Erzurum, Kağızman, Yeni Van Caddeleri ile Dört yol kavşağı polis tarafından barikatlarla yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Kente gidiş- çıkış denetim altına alınırken, Adalet Sarayı çevresinde kesintisiz nöbet tutan ropocoplu Jandarma Komandolar adeta kuş uçurtmuyor. İstanbul, Ankara, Erzurum gibi kentlerden gelen polisler ise Polisevi, Öğretmeni ve bazı otellere yerleştirildi.

OLAYLAR ÇIKTI
Oy sayımının biran önce tamamlanmasını isteyen esnaf, İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun’un denetimler yaptığı sırada sorunlarını aktarıp, işsizlikten ve siftah yapamamaktan yakındı. Esnaftan Hakkı Aslan, “İş yerime bırakın müşteri gelmesini, bazen ben bile giremiyorum. Çok mağdur olduk. İş yerlerimizin önünde polis bariyerleri duruyor. Çok kötü bir görüntü. Birkaç gün daha böyle devam ederse evlerimize ekmek götüremeyeceğiz. Yolların biran önce trafiğe açılmasını ya da mağduriyetimizin giderilmesi istiyoruz” diye konuştu.

Doğubeyazıt’ta olaylar çıktı

Vatandaştan sabırlı olmalarını isteyen İl Emniyet Müdürü Bayram Çoşkun, “Aklın yolu ne ise hep birlikte yapacağız. Oy sayımı sanırım bir hafta sürecek. Haklısınız ama sabırlı olmanız lazım. Gelen mala gelsin, cana gelmesin” dedi.

SIRRI SAKIK: SAYIMA DEVAM
Ağrı’da bulunan ve belediye başkanlık seçimini ilk sayımda 10 oyla kazanan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, oy sayım işlemini Adalet Sarayında izliyor. Sırrı Sakık, 16 saat önce Twitter’dan paylaştığı fotoğraflarda ilk sandıkta 5 oy fazla çıktığını belirtti.

DOĞUBAYAZIT’TA OLAYLAR ÇIKTI
Ağrı’da sayım gerginliğini protesto eden Doğubayazıt esnafı, bugün iş yerlerini açmazken, yaklaşık 100 kişilik grup polisle çatıştı. BDP ilçe binası önünde toplanan gençlerden oluşan grup Uluyol Karakoluna doğru yürümek isterken, güvenlik önlemi alan polisin müdahalesiyle karşılaştı. Bunun üzerine göstericiler taş, sopa ve havai fişeklerle TOMA’ya saldırdı. Polis göstericilere biber gazı ve TOMA’dan su sıkarak müdahale etti. İlçede gerginliğin devam ettiği bildirildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.