Oğuzeli Belediyesi’nde Devir Teslim Töreni Yapıldı

oguzeli-1Gaziantep’te AK Parti’nin kaybettiği tek belediye olan Oğuzeli Belediyesi’nde eski başkan Bekir Öztekin, koltuğu MHP’li Mehmet Sait Kılıç’a bıraktı.

Demokrasi adına sevindirici görüntülerin olduğu devir teslim töreninde her iki başkan da medeni bir şekilde birbirleri hakkında iyi temennilerde bulunarak teslim töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan koltuğu devreden Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, bu görevin bir bayrak yarışı olduğunu belirterek, yeni başkandan hizmetlerin devam ettirilmesini istedi. Öztekin, “Bu bir bayrak yarışı. Bugün Türkiye dünya üzerinde hakikaten ciddi manada mücadele veren mazlumların yanında olan ama zalimlerin karşısında olan bir devletiz. Onun için birbirimize sahip çıkmalıyız. Birliğimizi beraberliğimizi bozmamalıyız. Halkın iradesine saygı duymalıyız. Halkımız kimi tercih ediyorsa elbette ki hak onun diyoruz. Partilerimiz ayrı ancak dostluklarımız birlikte beraberliktedir. Sait kardeşimizle biz 2009 yılında rakiptik mücadele ettik. Cenab-ı Hak bize nasip etti. Halkımız öyle bir teveccühte bulundu. 5 sene gecemizi gündüzümüze kattık. Burayı ilçe haline getirelim buranın katma değerlerini yükseltelim dedik” ifadelerini kullandı.

“GÖNÜL HUZURU İÇERİSİNDE BURADAN AYRILACAĞIM”

5 yıl hizmet yaptığı Oğuzeli Belediye Başkanlığı görevinden gönül huzuru içerisinde ayrılacağını kaydeden Öztekin, “Gönül huzuru içerisinde buradan ayrılacağım. 2009’da ‘Oğuzeli benim 5 yıl namusumdur’ dedim. Ne namusuma leke getiririm ne de namusuma leke getirttiririm. Çocuklarıma göstermediğim ihtimamı bu ilçeye göstermeye gayret ettim. Tabi ki şartlar ancak bu kadarına müsaade etti. Bu kadarını yapabildik. Yapmak istediğimiz bazı şeyleri de önümüze engel koydular, yaptırtmadılar. Belki daha çok şey yapabilirdik. Bütün yalancılar fotoğraf çekebilir. Ama fotoğraflar asla yalan söylemez. Altında tüpçü dükkanı olan küçücük bir belediye binası teslim aldık. Allaha şükür 7 bin metrekare içinde 150 ve 600 kişilik iki tane salonu olmak kaydı ile 10 bin metrekare alan içerisinde Oğuzeli’mize en azından 50 sene yetebilecek bir belediye hizmet binası bırakıyoruz. Sait kardeşimize ve Oğuzeli’mize hayırlı olsun diyoruz. İçinde hayırlı hizmetler yapsın diyoruz” dedi.

Eski başkan Öztekin’in ardından konuşan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç ise siyaset anlayışının karalama politikası olmadığını ve bunu seçim sonuna kadar devam ettirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Siyaset anlayışım hiç kimseyi karalamadan, lekelemeden siyaset yapmaktı. Allah’a şükür bunu başardık. Yine bu yolda devam edeceğiz. Biz kendimize yakışanı yapacağız. Herkes kendine yakışanı yapacak. Biz iktidara rağmen sizlerin çalışmasıyla, sizlerin gücüyle bu belediyeyi Cenab-ı Allah’ın isteği ile kazandık. Allah bizleri de sizleri de utandırmasın. Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan meclis üyesi arkadaşlarım. Seçilemeyenler için üzüldüm. Seçilenler için sevindim. Bu zorlu mücadelede sizlerle birlikte olduğum için gerçekten mutluyum.” Bugüne kadar Oğuzeli’ne hizmet eden herkese teşekkürlerini ifade eden Mehmet Sait Kılıç, “Biz bir mücadele kazandık. Seçim gecesi söylediğim şeyi tekrar söylüyorum. Biz küçük mücadeleyi kazandık. Şimdi büyük bir mücadele yani nefsimizle mücadele bizi bekliyor. Oğuzelili olmak benim için ayrıcalıktır. A partili B partili C partili hiç fark etmez Oğuzelili olmak benim için şereflerin en büyüğüdür. Sizler de benim yanımda en şerefli insanlarsınız” şeklinde konuştu.

“‘TC’ UNUTULMUŞTU”

Belediye binasının çok güzel olduğunu ancak Türkiye Cumhuriyeti ‘TC’ yazısının unutulmuş olduğunu hatırlatan Kılıç, göreve gelmeleri ile birlikte bu yazıyı taktırdıklarını söyledi. Kılıç, “Bu belediye binası gerçekten çok güzel. Ama bir şey unutulmuştu bilmeden. Devletimizin ismi olan Türkiye Cumhuriyeti ‘TC’ eksik kalmıştı. Bugün teslim alırken onu da taktırdık. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Hepsine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından belediye başkanları birbirlerine çiçek takdim etti. Eski Belediye Başkanı Bekir Öztekin, makam arabasının anahtarını yeni başkan Mehmet Sait Kılıç’a verdi. Daha sonra makam odasına geçen başkanlar, bir süre sohbet etti. Yeni başkan Mehmet Sait Kılıç, Bekir Öztekin’e Türk Bayrağı’na sarılı Kuran-ı Kerim hediye etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.