BAŞKAN HÜSEYİN SÖZLÜ ADANALILARA BALKON KONUŞMASI YAPTI ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ…

3“ADANA’DA KARDEŞLİĞİ EGEMEN KILACAĞIZ”

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK GÖREVİNİ AYTAÇ DURAK’TAN DEVRALAN HÜSEYİN SÖZLÜ, SEÇİLMESİNİ KUTLAMAYA GELEN BİNLERCE ADANALI’YA HİTAP ETTİ VE BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, KENTTEKİ HERKESİN BAŞKANI OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, başkanlık görevini Aytaç Durak’tan teslim aldı. Devir teslim töreninde Büyükşehir Belediyesi’nde davullu zurnalı, havai fişekli, halaylı kutlama gerçekleştirildi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Aytaç Durak’tan görevi devralmasının ardından belediye binası balkonundan kendisini dinlemeye gelen binlerce Adanalıya hitap etti..

Görevi devraldığı andan itibaren, Adana’da yaşayan herkesin belediye başkanı olduğunu belirten Hüseyin Sözlü, “Bundan sonra Adana’yı yüceltmek için çalışacağız. İktidarın Adana’ya yatırım yapma arzusu varsa önlerini açacağız. Adana’ya yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcılara her türlü kolaylığı sağlayacağız” dedi.

ADANALI’NIN İRADESİNE SAHİP ÇIKTIK

Yaklaşık 2 yıldır Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanıp, Adana’ya hizmet etmek için çalıştıklarını belirten Hüseyin Sözlü, “Bu başarı hepimizin. Ben Allah’ın izni ve sizlerin desteği ile buradayım. Hepimiz zorlu mücadele örneği sergileyerek bu güne geldik. Şüphesiz sıkıntılı günler de yaşadık. Başarımızı hazmedemeyenler, gölgelemeye çalışanlar oldu. Her türlü oyunu oynamak istemelerine rağmen Allah’a şükürler olsun ki hüsrana uğradılar. Biz kendimizden emindik.

Aslında onlar da bizden emindi. Buna rağmen kamuoyunu doğru olmayan şeylerle oyaladılar. Adanalıları aldatmaya, kandırmaya çalıştılar. 30 Mart günü verdiğiniz oylara bizim sahip çıkabileceğimizi, direneceğimizi ve yılmayacağımızı hesaba katmadılar, düşünemediler. Bizler sizlerin vermiş olduğu oyları bir emanet olarak gördüğümüzden, her bir oyun vebalinin olduğunu düşünerek sadece kazanmak için değil, bu emanete sahip çıkmak gerektiğinden hareketle 10 gündür sandık toplama merkezlerinde 24 saat nöbet tutarak milli iradeye, Adana’nın iradesine sahip çıktık. İnanıyorum ki yaşadığımız bu sancılı ve kirli oyunlarla dolu süreçten iktidar partisine oy veren birçok Adanalı kardeşim de rahatsız oldu. Bana oy verenler gibi onlar da üzüldü. Adana’mız bunları hak etmedi” diye konuştu.

ADANA’DA KARDEŞLİK HUKUKUNU EGEMEN KILACAĞIZ

Milli iradeyi gölgelemeye çalışanlarla hesaplaşmayı sürdürmek gibi bir amacının olmadığını kaydeden Hüseyin Sözlü şöyle konuştu: “Şimdi bana düşen; onları mahçup etmek ve herkesi kucaklayarak Adana’da kardeşlik hukukunu egemen kılmaktır. Onlar ne düşünürlerse düşünsünler, nasıl tezviratta bulunurlarsa bulunsunlar, bana düşen; hiçbir ayrım yapmadan kutuplaştırmadan her mahalleye, her ilçeye, her köye, her eve hizmet götürmektir. Belediyeciliğin; Gülümseyen yüz, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertlik, darda kalanlara acil yardım olduğunu göstermektir.

Bana oy veren vermeyen, seven sevmeyen herkesin başkanıyım. Bu şehir hepimizin; öyle olmaya da devam edecek. Düşünceleriniz, renkleriniz, zevkleriniz, tercihleriniz, partileriniz, farklı olsa da biz aynı coğrafyanın, aynı toprağın aynı kültürün aynı şehrin insanlarıyız. Güzel, huzurlu ve refah içinde yaşayacağımız ortak bir gelecek hayalini taşıyoruz.

Çünkü biz birlikte Adana’yız, biz hep birlikte Türkiye’yiz ve Adana’yı birlikte yöneteceğiz.”

HESAP VEREBİLİR VE KOLEKTİF YÖNETİM ANLAYIŞI

Hüseyin Sözlü, şeffaf bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini ifade ederek sözlerini şöyle noktaladı: “Bundan böyle oluşturacağımız meclislerle, kapsamını genişleterek daha etkin kullanacağımız Kent Konseyi’yle ve tüm sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, şeffaf, hesap verebilir bir Adana sözümüzü yerine getireceğiz. Seçim öncesi hazırladığımız projeler de dâhil olmak üzere, yapacağımız tüm çalışmaların karar alma süreçlerinde sizler de olacaksınız ve çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz.

Bana gösterdiğiniz bu güvenden dolayı sizlere şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bana olan güveninizi asla boşa çıkarmayacağımı bilmenizi isterim.”

Hüseyin Sözlü kendisine verdiği destekten dolayı Aytaç Durak ve Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti ve binlerce Adanalıyla birlikte “Andımız”ı söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün balkon konuşmasına Milliyetçi Hareket Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP MYK Üyesi Yılmaz Tankut, MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.