HÜSEYİN SÖZLÜ: “TOPRAKLARIMIZIN BEREKETİ SANATÇILARIMIZA DA YANSIYOR”

a1-4PORTAKAL ÇİÇEĞİ FESTİVALİNİN TANITIM TOPLANTISI, ÜLKE GENELİNDE ÜN YAPMIŞ ÇOK SAYIDA ADANALI SANATÇININ KATILIMIYLA YAPILDI…

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, KARNAVALIN ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE ÇUKUROVA’NIN TAMAMINI KAPSAYARAK BÜYÜMESİNİ BEKLEDİĞİNİ SÖYLEDİ…

HÜSEYİN SÖZLÜ, KARNAVALIN ADANA’DA BİRLİK BERABERLİĞİN BAŞLANGICI OLMASI AÇISINDAN DA BÜYÜK ÖNEM TAŞIDIĞINI İFADE ETTİ…

Geçtiğimiz yıl Türkiye genelinde ses getiren Portakal Çiçeği Festivali’nin ikincisi, on binlerce kişiyi “sevgi çatısı” altında buluşturuyor.

Çetinel Tesisleri’nde düzenlenen ve çoğunluğu İstanbul’dan gelen Adanalı sanatçıların katıldığı tanıtım toplantısı renkli görüntülere sahne oldu. Erol Büyükburç, Nebil Özgentürk ve çok sayıda Adanalı sanatçının, yerli ve ulusal medya mensuplarıyla birlikte katıldığı toplantıda Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, karnavalın fikir önderi Totoya Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, karnaval şarkısının bestecisi Ezgi Özbay görüş belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ünlü yazar Orhan Kemal’in “Bereketli Topraklar” olarak tanımladığı Adana ve Çukurova’nın bereketinin sadece tarımsal alanda değil, sanatçı, düşünür, yazar yetiştirme anlamında da kendini gösterdiğini söyledi. Adı portakal çiçeğiyle anılan bir karnavalın, insanların ruhunda farklı bir anlam oluşturduğunu ifade eden Hüseyin Sözlü şöyle devam etti: “Adana’yı renklendiren ve tanıtımına katkı yapan karnavalın önümüzdeki süreçte Çukurova’nın bütününe yansıyacağını umuyorum. Adana’nın ihtiyacı olduğu söylenen lobinin öncelikle narenciye ürünlerimiz için gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyorum. Portakal ve diğer narenciye ürünlerinin taze meyve suyu olarak çok daha fazla yerde Adanalıların beğenisine sunulmasını çok önemli görüyorum. Böylece üreticimizin emeği daha fazla karşılık bulmuş olacak. Karnavalın, Adana’da birlik beraberliğin başlangıcı olmasını bir kez daha diliyorum.”

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da, “Bu topraklar bölgenin kültür sanat markasıdır. Bu karnaval bunu ortaya koyan bir etkinliktir” dedi.

Totoya CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geçen yıl yapılan karnavalın yürüyüş kortejine 15 bin kişinin katılmasından çok etkilendiğini kaydetti ve Adana’da 87 noktada 87 farklı etkinlik gerçekleştirildiğini anlattı. Bozkurt, halkın yoğun katılım gösterdiği karnavala destek verenlere teşekkür etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.