MHP’de “Batı Girişi” operasyonu

Seçime iki hafta kala bir esnaf ziyareti sırasında “Batı Girişi’ni açacağım” diyen Başkan Yücel’in çalışmalara bu hafta başlaması beklenirken, Meclis Üyesi Zihni Asiltürk’ün Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi Ulaşım Komisyonu’na seçilmesi, “MHP düğmeye hemen basıyor” diye yorumlandı

GEÇTİĞİMİZ hafta AKP’li Başkan Menderes Türel başkanlığında yapılan Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki oylamada Alanya’dan 4 meclis üyesine önemli görevler verilmişti. Plan ve Bütçe Komisyonu’na AKP’li Emin Hatipoğlu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na AKP’li Kerim Başkaptan, Sağlıklı Kentler Birliği’ne CHP’li Erkan Demirci seçilirken, Ulaşım Komisyonu’na ise MHP Grubu tarafından Zihni Asiltürk’ün önerilerek seçilmesi, gözlerin MHP’li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e çevrilmesine neden oldu.

SÖZÜNÜ TUTMASI BEKLENİYOR
30 Mart yerel seçimlerine iki hafta kala (17 Mart) ekibiyle birlikte Atatürk Bulvarı üzerinde seçim çalışması yaparken, “Alanya’da turizm sezonu açılıyor, seçimi kazandıktan sonra ilk işimiz Batı Girişi’ni trafiğe açmak olacak. Batı Girişi şehrin ilk giriş noktasıdır. Şehrin tanınması ve intibaı açısından da önemli bir konumdadır. Bu uygulamaya son vererek buradan doğan zafiyetleri gidereceğiz. Batı Girişi’ni açacağız” diyen Yücel’in “ilk iş” olarak bu sözünü yerine getireceği tahmin ediliyor.

ASİLTÜRK RAPOR SUNABİLİR
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ulaşım Komisyonu’na MHP’li Meclis Üyesi ve eski Kargıcak Belediye Başkanı Zihni Asiltürk’ün seçilmesi, siyasi kulislerde, “MHP’liler Asiltürk’ü bilerek Ulaşım Komisyonu’na önerip seçtirdi. Çünkü Batı Girişi’nin açılması için gereken ön raporu hazırlayıp bir sonraki Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirmeleri gerekiyor. Komisyon, hazırlanan raporu meclise sunacak, rapor mecliste onay görürse Antalya Valisi Sabahattin Öztürk’ün başkanı olduğu İl Trafik Komisyonu ile Alanya İlçe Trafik Komisyonu oluru ile Batı Girişi trafiğe açılabilecek” şeklinde yorumlandı.

AKP’LİLER DESTEK VERECEK Mİ?
Bilindiği gibi 2009 yerel seçimleri öncesi dönemin AKP Alanya Belediye Başkan Adayı Kerim Kılınç ve AKP İlçe Teşkilatı da Batı Girişi’nin trafiğe açılmasını istemiş, ancak o dönem Anavatan Partisi’nde (ANAP) siyaset yapan eski Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun ‘Batı Girişi’ni açtırmam’ engelini aşamamışlardı. MHP’nin Batı Girişi konusunu Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne getirmesi halinde CHP ile AKP’lilerin de desteğini alması bekleniyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.