Alanya tura hazır

’50’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’ Alanya Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi

27 NİSAN- 4 Mayıs tarihleri arasında Alanya’da start alarak İstanbul’da sona erecek 50’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu öncesi Alanya Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıya Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya, Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ile çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda konuşan Özdemir, bu yıl Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 50’ncisinin gerçekleştirileceğini söyledi. Özdemir, “Bu spor etkinliğini tanıtım konusunda bize ışık tutabilecek ve dünya çapında akıllarda iz bırakacak bir çalışmaya çevirmemiz gerekir. Bu konuda Müftüoğlu ve yereldeki arkadaşlarımız çalışmalar yapıyorlar” dedi.

‘ŞEHRE ÇOK ŞEY KATACAK’
Tamrak’ın tur konusunda bilgiler vermesinin ardından konuşan Müftüoğlu da, “Geçtiğimiz hafta tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün katılımı ve bisiklet sürmesiyle startı vermiş olduk. Bu iyi bir başlangıç oldu. Bundan sonraki başlangıç Alanya’dan olacak. Alanya iyi şeyleri hak ediyor. Herkes elinden geleni ortaya koymalı. 2012’de bu tur sayesinde 130 ülkede 312 milyon haneye girdik. 2013’te 158 ülkede 602 milyon haneye girdik. Cumhurbaşkanı Gül, bu turun Türkiye’nin en büyük tanıtım organizasyonu olduğunu söyledi. Turda ilk gün Alanya’da canlı yayın alıyoruz. Bu açılışın görkemli olması şehre çok şey katacaktır. Cumhurbaşkanı Gül’ün Çankaya Köşkü’nü açarak buna ne kadar önem verdiğini gördük” şeklinde konuştu.

‘TANITIM İÇİN ÖNEMLİ’
Tekrar konuşan Özdemir, “Bizim elimizde turkuaz bir tablo var. Bunun içerisini doldurup akıllarda iz bırakacak bir tabloya çevirme başarısını göstermemiz gerekiyor. Tur, federasyon ve bisiklet camiası için önemli ama tanıtım için de önemli” diye konuştu.

‘BİRLİKTE OLMAYA HAZIRIM’
Yücel de, “Belediye ve şahsım olarak üzerime ne düşüyorsa her konuda birlikte olmaya hazırım” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.