CHP’li başkanlardan isim tepkisi

BURSA Büyükşehir Belediye Meclisi’nin açılış toplantısında Ak Parti’den seçilen 15 ilçe belediye başkanının tek tek isimlerinin önlerine yazılmasına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den seçilen iki belediye başkanının isimlerinin yazılmaması CHP’lilerin tepkisine neden oldu.

Ak Parti’li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tepki gösteren CHP’lilere, “Onlar 15 kişi isimlerinin öğrenilmesi için yazdık. İki kişinin ise yeri belli” dedi. Yerel seçimlerin ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin açılışı Heykel tarihi Belediye binasında yapılan koktely ile yapıldı. Meclis toplantısının ardından 71 Ak Parti, 18 CHP, 11 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve 1 Demokrat Partili (DP) toplam 101 meclis üyesi toplantı salona geçti. Salonda Ak Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin konuşmasının ardından CHP grubu, Ak Parti’den seçilen 15 ilçe belediye başkanının ismi önlerine yazılmasına rağmen, CHP’den seçilen Nilüfer İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın isimlerinin grupları içine ayrı yazılmamasına tepki gösterdi.

Karar alma sürecinde katılımcı ve demokratik bir sürecin işlemesi gerektiğini söyleyen CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ, “Belediye başkanlarının hepsinin ismi önlerinde yazılı ama bizim iki belediye başkanımızın ismi yazılmamış. Neden?” diyerek Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye sordu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Onların yanınızda yeri belli. İki kişiler. Burada 15 kişi var bilinmesi için isimlerini tek tek yazdık” dedi. Mecliste daha sonra komisyon üyeleri belirlendi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.