HÜSEYİN SÖZLÜ: SİYASİ PARTİ AYRIMI YAPMAYACAĞIZ

3KAPIMIZ, GÖNLÜMÜZ HERKESE AÇIK

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ, HÜSEYİN SÖZLÜ BAŞKANLIĞINDA İLK KEZ TOPLANDI. TOPLANTIDA MECLİS KATİPLERİ, MECLİS BAŞKAN VEKİLLERİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ…

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN SÖZLÜ, YENİ DÖNEMDE HALKA HİZMET İÇİN ÇALIŞACAKLARINI VE MECLİS ÇATISI ALTINDA SİYASİ PARTİ AYRIMI YAPILMAYACAĞINI SÖYLEDİ…

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Hüseyin Sözlü başkanlığında ilk kez toplandı. Hüseyin Sözlü yeni dönemin ilk toplantısında meclis üyelerine ve medya mensuplarına seslendi. Mecliste bulunan herkesin uzun soluklu bir seçim mücadelesinin içinden geldiğini belirten Hüseyin Sözlü, “Herkes bir şeyler amaçladı, istedi fakat Allah neyi nasip etmişse onu aldı. Belediye meclis üyelerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonra hemşehrilerimize hizmet için mücadele edeceğiz. Kim hangi siyasi partiden seçilmiş olursa olsun, halkın iradesiyle seçilerek gelmiştir. Hak, hukuk, adelet temel yol göstericilerimiz olacak. Kapımız, gönlümüz herkese açık” dedi.

KİMSE GEÇMİŞTE SÖYLENEN SÖZLERE TAKILIP KALMASIN

5Gerçekçi projelere açık olduklarını ve bu tür çalışmaları hayata geçirme konusunda ellerinden geleni yapacaklarını kaydeden Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “’Kimse geçmişte söylenen sözlere takılıp kalmasın. Bundan sonra Adana’ya hizmet edeceğiz. Belediye Başkanlığının basit tanımı; kamu hizmetçiliğidir. Biz de kamu hizmetçisiyiz. Siyasi parti ayrımı gözetmeyeceğiz. Biz Adana ve Türkiye olarak büyük bir aileyiz. Milletimizin, devletimizin, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyet kazanımlarımız kırmızı çizgilerimizdir. Yeni dönem hepimiz için hayırlara vesile olsun.”

Başkan Hüseyin Sözlü’nün açılış konuşmasının ardından meclis toplantısına geçildi. Gündemin 1. maddesi olarak, Büyükşehir Belediyesi Meclis Katipleri seçimi gercekleştirildi. Oylama sonucu CHP’li Ertan Sümer ve MHP’li Ahmet Tanrıverdi meclis katipliklerine seçildi. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği seçimi gerçekleştirildi. Meclis 1. Başkan Vekili MHP’li Salih Gökçe, Meclis 2. Başkanvekili de CHP’li Ercan Çetin oldu. Encümen üyelikleriyle ilgili yapılan oylamada ise MHP’den İbrahim Doğma, Mehmet Özcan ve Mahmut Sami Baysal, CHP’den de Vahap Çolak’la Mehmet Esendemir ilk 5 sırayı alarak encümen üyesi oldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.