KASKİ’den Kuzeykent’e önemli altyapı

Kuzeykent’in bir sorununa daha çözüm getirildi.

Kastamonu Belediyesi KASKİ (Su ve Kanalizasyon İşleri) Müdürlüğü’nce yürütülen altyapı çalışmaları sonucunda Kastamonu’nun hızla gelişen ve büyüyen mahallesi olan Kuzeykent’in bir sorununa daha çözüm getirildi.

Konut sayısının hızla artması ve özellikle yurt binalarının çoğalmasından dolayı Kuzeykent Mahallesi’nin bir bölümünde içmesuyu şebekesindeki su debisinin yetersiz gelmesi ve buna bağlı olarak su basıncının düşmesi nedeniyle bazı binaların üst katlarına yeterli miktarda su ulaşamıyordu. Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren KASKİ Müdürlüğü’nün teknik personelleri tarafından sorunun çözümü için hazırlanan proje doğrultusunda 1 kilometrelik hat boyunca 300 mm çaplı PVC boru döşenerek ilave içmesuyu şebekesi yapıldı. Belediye KASKİ Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yaklaşık 1 aydan bu tarafa sürdürülen çalışmalar sonucunda, Kuzeykent Mahallesi Belediye Hizmet Binası önünden Şamil Sitesi arkasına kadar olan yaklaşık 1 kilometrelik yeni bir su şebeke hattının yapımı gerçekleştirildi. KASKİ ekiplerinin gece gündüz çalışarak yaptıkları yeni içme suyu hattının, su kullanımının yoğun olduğu saatlerde yüksek binaların üst katlarında görülen basınç düşüklüğü sorununa çözüm getirdiği belirtildi.