AKP, Hatay Belediyesi’ni kilitledi

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili Meclis üyelerinin ret oyları ile norm kadrolar belirlenemediği için belediyede görevli işçilere bir ay daha maaş verilemeyecek.

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili Meclis üyelerinin ret oyları ile norm kadrolar belirlenemediği için belediyede görevli işçilere bir ay daha maaş verilemeyecek.

Hatay’ın büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından il genelinde hizmet verecek Hatay Büyükşehir Belediyesi için ihtiyaç duyulan personel ve bütçeye AK Partili Meclis üyelerinden izin çıkmadı.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, meclis gündemine gelen ve AK Partili üyelerinin ret oyları ile bir dahaki meclis gündemine kalan norm kadro sorununu “Siyasi muhalefet, demokratik seçimden dolayı Hatay halkını cezalandırmak istiyor.” sözleriyle değerlendirdi.

30 Mart seçimleri öncesi 22,5 kilometre kare alana ve 223 bin kişiye hizmet veren Antakya Belediyesi’nin yıllık bütçesi 134 milyon 188 bin TL idi. Hatay’ın büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından hizmet verilen alan 5 bin 816 kilometrekareye, nüfus 1 milyon 503 bin kişiye yükseldi. Yükü artan Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne Hatay Valiliği tarafından görevlendirilen personel sayısı ise sadece bin 189 kişi oldu.

Bunun üzerine Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı, ihtiyaç duyulan personelin temini için harekete geçti. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne İçişleri Bakanlığı’nın tahsis ettiği 3 bin 260 memur ve bin 630 işçi kadrosu için teklifte bulunuldu. Seçimlerin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu oluşturan AK Partili üyeler teklifi kabul etmeyerek erteledi. Bu erteleme ile belde belediyelerinde Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne verilen işçilerin maaşlarını almasına engel oldu.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNİN BİR DİĞER İTİRAZI İSE BÜTÇEYE OLDU

Hâlihazırdaki mevcut bütçe ile zorlukla ayakta duran Büyükşehir Belediyesi acele olarak yeni bir bütçe hazırlaması gündeme geldi. Fakat bütçeyi hazırlayacak elemanlar işe alınamadığı için bu da mümkün olmadı. Belediyenin işleyişini sağlayacak yürütme organı olarak nitelendirilen belediye sistemi de kurulamadı. Daire başkanı statüsünde encümene üye ataması, AK Partili meclis üyelerin oylarıyla reddedildiği için yapılamıyor. Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda elindeki personele de herhangi bir harcama yaptıramıyor. Bunun sebebi ise harcama yaptırma yetkisi olan daire başkanlarının atanamaması. Köyler başta olmak üzere Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet alması gereken yerlere şuanda hizmet götürülemiyor. Belediyecilik hizmetlerinin tamamı personel üzerinden yapıldığı için bu hizmetler durdu.

HATAYLILAR YANGIN ÇIKMASIN DİYE DUA EDİYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen itfaiye ve kanalizasyon hizmetlerini veren birimlerde çalışan personel de AK Partili üyelerinin kadro teklifini reddetmesi nedeniyle şuanda yetkisiz. Hatay Valiliği tarafından merkez ilçe Antakya Belediyesi’ne 50’den fazla mimar ve mühendis atanırken görev alanı yaklaşık yedi kat geniş olan Büyükşehir Belediyesi’ne sadece 34 mimar ve mühendis ataması gerçekleştirildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.