BAŞKAN GÖKÇEK, TV’LERDE İÇME SUYU İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VERECEĞİNİ AÇIKLADI

GOKCEK_SU8-BAŞKAN GÖKÇEK:

“BİR AVUÇ SUDA FIRTINA KOPARILIYOR, ANKARA’NIN İÇME SUYU KONUSUNDA YAPILAN KARA PROPAGANDA İLE

ÖZELLİKLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ÇALIŞMALARINA LEKE SÜRÜLMEK İSTENİYOR”

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, EGO, ASKİ 2015 – 2019 STRATEJİK PLANLARI ONAYLANDI…

-BENTDERESİ CADDESİ HACI BAYRAM-I VELİ BULVARI OLDU

-BAŞKAN GÖKÇEK, TV’LERDE İÇME SUYU İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VERECEĞİNİ AÇIKLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, “Ankara’nın içme suyu konusunda yapılan kara propaganda ile çalışmalarımıza özellikle leke sürülmek isteniyor ve bu konuda inanılmaz iftiralar atılıyor” dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül Ayı olağan toplantılarının son gününde Başkan Gökçek, Ankara’nın içme suyu ile ilgili gerçekleri meclisi üyelerine ayrıntı bir şekilde anlattı. “Bir avuç suda fırtına koparılıyor” diyen Başkan Gökçek, su konusundaki spekülasyonların nedeninin tamamıyla seçimlere dayandığına inandığını söyledi. Başkan Gökçek, “Ankara’nın içme suyu hususunda yapılan kara propaganda ile özellikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına leke sürülmek isteniyor ve bu konuda inanılmaz iftiralar atılıyor” dedi.

Bu konuda atılan iddiaların diğer önemli bir nedenin de ticari amaçlı olduğunu ve bunun tamamen insanları dehşete düşürmeye yönelik gerçekdışı bir senaryo olduğunu belirten Başkan Gökçek, meclis kürsüsünde suyla ilgili yaptığı deneyle gerçekleri bir kez de meclis üyelerine anlattı. Başkan Gökçek, “Musluk arıtma cihazları satan, kapı kapı dolaşan kişiler, ellerinde bu cihazlarla, vatandaşlara ‘siz ne içiyorsunuz biliyor musunuz?’ diye soruyorlar… Arkasından yaptıkları deneyle, vatandaşları dehşete düşürüyorlar. Önce saf su ile yaptıkları deneyin ardından musluk suyu ile aynı deneyi yapıyorlar. Musluk suyu simsiyah olunca da ‘bak su ne hale geldi’ diyorlar” diye konuştu.

Bu deneyin bilimsel açıdan suyun mineral bakımından zengin olduğunu gösteren bir durum olduğunu, saf suda bu kimyasal reaksiyonun olmadığını ve saf suyun da zaten içilmediğini anlatan Başkan Gökçek, vatandaşı dehşete düşüren bu kara propaganda deneyinin CHP on line twitter hesabında da yer aldığını kaydetti.

Bu kara propagandanın üçüncü nedeninin ise pet şişe su içilmesinin teşvik edilmesi olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, Ankara’da pet şişe su satışı yapan kişilerin, satışlarda büyük artış yaşandığını itiraf ettiklerini söyledi.

Bu kampanyanın Ankara’da bazı CHP’li milletvekilleri, Kimya Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası ve Ankara Tabipler Odası tarafından yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Gökçek, CHP resmi on line sitesininde bunları desteklediğini örneklerle meclis üyelerine gösterdi.

-“ANALİZ SONUÇLARI GÜNLÜK ASKİ SİTESİ’NDE”

Ankara’da içme suyunun temiz ve içilebilir nitelikte olduğunun raporlarla ortaya konulduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, su ile ilgili analizlerin Akredite olmuş kuruluşlar tarafından yapılabildiğini belirti. Su konusunda ancak akredite olan kuruluşların tahlil yapabileceğini anlatan Başkan Gökçek, ASKİ’nin yapmış olduğu analiz sonuçlarının günlük olarak ASKİ’nin internet sitesinden duyurulduğunu hatırlattı.

-BAŞKAN GÖKÇEK TV’LER SU İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİ VERECEK

Su ile ilgili açıklamalarını tamamlayan Başkan Gökçek, meclis üyelerine önümüzdeki çarşamba günü televizyonda Ankara’nın suyu ile ilgili bir program gerçekleştireceğini söyledi. Başkan Gökçek meclis üyelerinden bu televizyon programının Ankaralılara yaygın bir şekilde duyurulabilmesi için destek istedi. Başkan Gökçek’in meclisten talep ettiği, programın radyo, gazete ve bilboardlarda Ankaralılara duyurulması isteği oylama sonucu meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

TARIMDA KİRLİ SU KULLANIMI İLE MÜCADELE

Bağırsak enfeksiyonları için asıl tehlikenin Ankara’nın değişik bölgelerinde lağım sularının karıştığı çay ve derelerden yapılan tarımsal sular olduğuna dikkat çeken Başkan Gökçek, bu konuda mücadele için meclis gündemine getirdikleri Başkanlı Yazısı’na destek istedi.

Çiğ tüketilen meyve ve yeşilliklerin neden olduğu ve insan sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıkların yayılmasının önlenmesi yönünde önlemler alınmasını içeren Başkanlık Yazısı da oy birliği ile kabul edildi.

Ankara’da kirli suyla yapılan tarımla mücadele için ilçe belediyelerinin de yardımlarına ihtiyaç duyduklarına dikkat çeken Başkan Gökçek, ilçe belediyelerinden de bölgelerinde kirli sulamanın yapıldığını belirledikleri tarım alanlarını Büyükşehir Belediyesine bildirmelerini istedi.

-BENTDERESİ CADDESİ HACI BAYRAM-I VELİ BULVARI OLDU-

Büyükşehir Belediye Meclisi Ulus Tarihi Kent Projesi Kapsamında yer alan Ankara’nın eski caddelerinden Benderesi Caddesi’nin adını, bölgenin tarihi dokusuna ve manevi yapısına uygun olarak Hacı Bayram -ı Veli Bulvarı olarak adlandırılması yönündeki Başkanlık Yazısı’nı oybirliği ile kabul etti.

STRATEJİK PLANLAR ONAYLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin su ile ilgili maddeyi kabul etmesinin ardından, Büyükşehir Belediyesi, EGO ve ASKİ’nin 2014-2019 Stratejik Planlarını görüştü.

Konuyla ilgili söz alan muhalefet sözcüleri, Stratejik planların şeffaf olmadığı, gerçekçi olmadığı, yeterli katılımın sağlanamadığı yönünde eleştirilerde bulundular.

Başkan Gökçek’in ayrılmasından sonra Ali İhsan Ölmez başkanlığında devam eden toplantıda, Büyükşehir Belediyesi, EGO ve ASKİ 2014- 2019 Stratejik planları ayrı ayrı oylanarak, kabul edildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.